Kuvataidekurssit

Kuvallisten taitojen ja taiteiden kursseilla on tarjolla laaja valikoima lyhyitä ja pitkiä kursseja sekä vasta-alkajille että pidempään opiskelleille. Kurssit ovat usein työpajatyyppisiä, missä kukin opiskelija etenee omassa tahdissaan.

Kuvataide

Kuvataiteen kurssit

Kuvataiteen kursseilla voit oppia esimerkiksi ilmentämään tunteita kuvina tai valottamaan syanotypiakuvia ilman kameraa.

Maalauskurssit

Maalauskursseilla saat tekniikkaopetusta alkeista lähtien, tutustut öljymaalauksen perusteisiin tai voit tehdä vapaata maalausta akryylivärein. Valikoimasta löytyy myös öljyvärimaalausta, Maalauskoulu United, Chinese Landscape Painting, sekä Värioppia ja maalausta. Lue lisää maalauskursseista.

Piirustuskurssit

Piirustuskursseilla harjoitellaan kynä, liitu- ja hiilipiirtämistä, pastellitekniikkaa unohtamatta. Harjoitus- ja kotitehtäviä, tarkkaa ja vapaata piirtämistä. Lue lisää piirustuskursseista.

Sisustuksen ja suunnittelun kurssit

Sisustussuunnittelun kursseilla keskitytään sinulle tärkeän tilan tunnelman sekä toiminnallisuuden parantamiseen. Surface Pattern Design is possible both made from your own analogue pictures or completely digitally.

Taidegrafiikan kurssit

Taidegrafiikan työpajakurssilla voit edetä piirtämisestä valmiiseen grafiikan vedokseen. Kohopainografiikan kurssilla voit kokeilla vahvajälkistä linoleum-leikkausta ja PVC -painantaa.

Taideterapia, Ikebana ja sisustussuunnittelu

Tarjolla on myös ekspressiivisen taideterapian menetelmiä ja roiskemaalauksen perhekurssi aikuiselle ja lapselle. Ikebana-kurssilla perehdytään japanilaiseen kukkienasettelun taiteeseen.

Kolme syytä harrastaa kuvataiteita

1.

Osattu pysyy ja kestää aikaa.

2.

Maailmasta tulee runsas – näet värejä ja muotoja asfaltissakin.

3.

Taide aukeaa – näet visuaalisen kulttuurin tekijän, et kuluttajan silmin

Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Jäikö jokin asia mietityttämään?

Opintoneuvonta tarjoaa sinulle aina apua oikean tason ja kurssin löytämiseksi, esimerkiksi silloin jos aiemmasta kurssista on aikaa tai jos haluat tutustua ihan uuteen lajiin.

Opintoneuvonta
""

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Taidekursseilla osa käytettävistä materiaaleista sisältyy kurssimaksuun. Kurssin tiedoissa ilmoitetaan, jos opiskelijan tulee tuoda omia välineitä ja tarvikkeita mukanaan.

Kurssien opetuskieli on yleensä suomi. Monilla kursseilla opettajat voivat opettaa myös englanniksi tai jollakin muulla kielellä. Voit kysyä opintoneuvonnasta, mitä kieltä kurssilla käytetään.

Voit pyytää todistuksen toimistosta, kun kurssi on päättynyt.

“Pidin todella kurssista, se oli hieno & opettaja oli asiantunteva, mukava, ja todella näki vaivaa saadakseen kurssin onnistumaan.”

Opiskelija

Kuvataidekurssilainen