Maalauskurssit

Maalauskurssit / Painting Courses

Maalauksen opiskelu opistossamme tapahtuu pienissä, maksimissaan 12-14 opiskelijan ryhmissä, joissa opettajalla on aina aikaa yksilölliseen ohjaukseen. Kaikki opettajamme ovat aktiivisia myös kuvataiteilijoina. Ryhmässä tekeminen on myös helppoa, kun tekemisen rytmi ja innostus tarttuu. Oppimisessa oleellista on nähdä oma(kin) työ välillä toisin silmin ja sitä harjoitellaan katsomalla töitä säännöllisesti myös yhdessä. Sekä valmiina että eri asteisesti ”vaiheessa”. Luonnostelutarvikkeet, kuten eri paperilaatuja, kyniä, liituja, peite- ja vesivärejä ym. kuuluu kaikkien kurssien käyttöön. Osassa kursseja, kuten Aloita maalaaminen, kaikki tarvittava sisältyy kurssin hintaan. Keskeneräisiä töitä sekä omia tarvikkeita (kohtuullisessa määrin) voi säilyttää opistolla.

Helsingin aikuisopistossa on laaja valikoima erilaisia maalauskursseja. Aloita maalaaminen- kurssit, Akvarellimaalauksen alkeet-viikonloppukurssi sekä esimerkiksi Luovan maalauksen viikonloppukurssi on ideoitu matalan kynnyksen kursseiksi, joissa sinun ei todellakaan pidä osata mitään. Kursseilla saat käsityksen ja kokemuksen maalaamisen perusasioista, kuten siveltimen ja muiden maalausvälineiden käytöstä, värien sekoittamisesta ja ohentamisesta, värien rinnastamisesta, kerta- ja kerrosmaalaamisesta sekä pohjamateriaalin vaikutuksesta tekemiseen.

Taideterapian menetelmiä hyödyntävät kuvataidekurssit löytyvät syksystä 2024 lähtien Hyvinvointi-kurssien osasta.

Päiväkursseja on opiston tarjonnassa sekä lyhyinä että pitkinä kursseina. Maalauksen työpajakurssi-Päivämaalarit on perinteinen kurssi, jossa työskentelet omaan tahtiin omien aiheiden tai opettajan ideoimien teemojen pohjalta. Luovasti akryyliväreillä – Akryylimaalauksen päiväryhmässä kokeilet eri tekniikoita ja teemoja opettajan ohjauksen mukaan. Abstraktin maalauksen lyhyellä ja intensiivisellä päiväkurssilla saat värin valoa joulukuun pimeään.

Öljyvärimaalaukseen alkeet ja kertaus- kurssilla voit opetella perinteisimmän välineen käyttöä tai kerrata jo vähän oppimaasi. Akryylimaalausta A:sta Ö:hön kurssilla testaat rohkeuttasi vauhdikkaiden tehtävien kautta. Rentoa maalausta on nimensä mukaisesti paineeton iltakurssi, jossa voit työskennellä opettajan ehdotuksista tai omista aiheista. Näilläkään kursseilla opiskelijan ei tarvitse olla mitenkään osaava, mutta vaikkapa Aloita maalaaminen kurssi antaa riittävän pohjan. Sekä öljy- että akryyliväreillä voi maalata sekä vapaan roiskivasti kuin huolellisesti kerroksia rakentaen sekä eri maalaustapoja yhdistäen.

Maalauskoulu United A ja B ovat työpajakursseja, joissa voit työskennellä haluamallasi tekniikalla, kuten öljy, tempera, akryyli, pastelli, peiteväri ja akvarelli, sekä opetella uusia tekniikoita, maalata opettajan antamista aiheista tai keskittyä omiin maalausmaailmoihisi.

Useilla viikonlopun tai jopa yhden päivän kursseilla pääset kokeilemaan mm. akvarelli- ja pastellimaalausta, vapaata maalausta vapaalla kädellä, roiskemaalausta tai unelmien puutarhan rakentamista lapsen kanssa, naiivin ja ekspressiivisen maalauksen ilmaisua, kukkien maalausta, graffitin suunnittelua, realistista maalausta ja paljon muuta.

To Begin to Paint and Chinese Calligraphy and Painting courses you can participate without previous experience or any skills. All the materials needed are included to the course fee. Paths to Abstraction is an example of courses for adventurous students who would like to learn the art of painting from different perspectives. Our Chinese ink wash and aquarelle short courses offers an introduction to the great East Asian art tradition with contemporary twist. The teaching language at these courses is English.

“Kurssi oli ensimmäiseni koskaan opistolla ja tästä jäi pelkästään positiivisia kokemuksia. Opetus oli monipuolista ja opin paljon uutta. Myös se että välineet kuuluivat kurssin hintaan oli kiva. Koin, että sain rahalle todellakin vastinetta.”

Opiskelija

Kuvataidekurssilainen

Maalauskurssit Helsinki – Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Taidekursseilla osa käytettävistä materiaaleista sisältyy kurssimaksuun. Kurssin tiedoissa ilmoitetaan, jos opiskelijan tulee tuoda omia välineitä ja tarvikkeita mukanaan.

Kurssien opetuskieli on yleensä suomi. Monilla kursseilla opettajat voivat opettaa myös englanniksi tai jollakin muulla kielellä. Voit kysyä opintoneuvonnasta, mitä kieltä kurssilla käytetään.

Voit pyytää todistuksen toimistosta, kun kurssi on päättynyt.