Maalauskurssit

Maalauksen opiskelu opistossamme tapahtuu pienissä, maksimissaan 12-14 opiskelijan ryhmissä, joissa opettajalla on aina aikaa yksilölliseen ohjaukseen. Kaikki opettajamme ovat aktiivisia myös kuvataiteilijoina. Ryhmässä tekeminen on myös helppoa, kun tekemisen rytmi ja innostus tarttuu. Oppimisessa oleellista on nähdä oma(kin) työ välillä toisin silmin ja sitä harjoitellaan katsomalla töitä säännöllisesti myös yhdessä. Sekä valmiina että eri asteisesti ”vaiheessa”. Luonnostelutarvikkeet, kuten eri paperilaatuja, kyniä, liituja, peite- ja vesivärejä ym. kuuluu kaikkien kurssien käyttöön. Osassa kursseja, kuten Aloita maalaaminen, kaikki tarvittava sisältyy kurssin hintaan. Keskeneräisiä töitä sekä omia tarvikkeita (kohtuullisessa määrin) voi säilyttää opistolla.

Helsingin aikuisopistossa on laaja valikoima erilaisia maalauskursseja. Aloita maalaaminen- kurssit sekä Värien käyttö ja sekoittaminen on ideoitu matalan kynnyksen kursseiksi, joissa todellakaan ei pidä osata mitään. Kursseilla saa käsityksen ja kokemuksen maalaamisen perusasioista, kuten siveltimen ja muiden maalausvälineiden käytöstä, värien sekoittamisesta ja ohentamisesta, värien rinnastamisesta, kerta- ja kerrosmaalaamisesta sekä pohjamateriaalin vaikutuksesta tekemiseen.

Öljyvärimaalaukseen alkeissa tai Akryylimaalausta A:sta Ö:hön kursseilla harjoitellaan tietyn materiaalin käyttöä tai tietyn tyyppisen maalauksen tekemistä. Näilläkään kursseilla opiskelijan ei tarvitse olla mitenkään osaava, mutta vaikkapa Aloita maalaaminen kurssi antaa riittävän pohjan. Sekä öljy- että akryyliväreillä voi maalata sekä vapaan roiskivasti kuin huolellisesti kerroksia rakentaen sekä eri maalaustapoja yhdistäen. Paineetonta maalausharrastusta on helppo harjoittaa kurssilla Rentoa maalausta tai Drawing and Painting for Beginners. Molemmissa edetään kerrasta toiseen osin opettajan antamin tehtävin, osin omin ajatuksin ja omiin suuntiin. Maalauksen työpajakurssi Päivämaalarit, Maalauskoulu United A ja B ovat kursseja, joissa voit työskennellä haluamallasi tekniikalla, kuten öljy, tempera, akryyli, pastelli, peiteväri ja akvarelli, sekä opetella uusia tekniikoita, maalata opettajan antamista aiheista tai keskittyä omiin maalausmaailmoihisi.

Useilla viikonlopun tai jopa yhden päivän kursseilla pääset kokeilemaan mm. akvarelli- ja guassimaalausta, vapaata maalausta vapaalla kädellä, roiskemaalausta lapsen kanssa sekä urbaania maisemamaalausta. Loppukeväälle on tarjolla sekä teemallisia että työpajatyyppisiä lyhytkursseja.

Drawing and Painting for Beginners provides a base for both workshop type concentration to one’s own painting ideas, as well a place for systematic learning of basics of fine art techniques. Paths to Abstraction are weekend courses for adventurous students. Our Chinese ink wash and aquarelle short courses offers an introduction to the East Asian art tradition.

“Kurssi oli ensimmäiseni koskaan opistolla ja tästä jäi pelkästään positiivisia kokemuksia. Opetus oli monipuolista ja opin paljon uutta. Myös se että välineet kuuluivat kurssin hintaan oli kiva. Koin, että sain rahalle todellakin vastinetta.”

Opiskelija

Kuvataidekurssilainen

Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Taidekursseilla osa käytettävistä materiaaleista sisältyy kurssimaksuun. Kurssin tiedoissa ilmoitetaan, jos opiskelijan tulee tuoda omia välineitä ja tarvikkeita mukanaan.

Kurssien opetuskieli on yleensä suomi. Monilla kursseilla opettajat voivat opettaa myös englanniksi tai jollakin muulla kielellä. Voit kysyä opintoneuvonnasta, mitä kieltä kurssilla käytetään.

Voit pyytää todistuksen toimistosta, kun kurssi on päättynyt.