Kielikurssit

Voit opiskella jopa 22:ta eri kieltä. Opistossa on kielikursseja sekä vasta-alkajille että pidempään opiskelleille. Tarjolla on myös täsmäkursseja esimerkiksi kieliopin parantamiseen tai suullisen kielitaidon kehittämiseen.

Kielikurssit

Valikoimassa on kielikursseja sekä vasta-alkajille että pidempään opiskelleille. Tarjolla on myös täsmäkursseja esimerkiksi kieliopin parantamiseen tai suullisen kielitaidon kehittämiseen. Kielten kursseilla painotus on suullisissa kommunikaatiotilanteissa, kieliopillista pohjaa ja kulttuuria unohtamatta. Monipuoliset opiskelumenetelmät, modernin opetusteknologian tuki opetuksen havainnollistajana sekä kannustavat ja motivoivat opettajat innostavat käyttämään kieltä rohkeasti.

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia. Vieraiden kielten kursseilla käytetään tasoilla EU 0–A2.2 kohdekielen lisäksi yleensä suomea, alkeissa enemmän ja jatkokursseilla aina vähän vähemmän mitä pidemmälle edistytään. Tasolta B1 jatkuen opetus on pääsääntöisesti kohdekielellä. Opintoneuvonnasta saat asiasta halutessasi tarkempaa tietoa.

Opiston kielikurssit ovat ensisijaisesti tarkoitettu yli 16-vuotiaille. Tätä nuoremmille kielikurssimme eivät valitettavasti sovellu.

Mitä kieliä voit opiskella Helsingin aikuisopistossa?

Voit opiskella jopa 22:ta eri kieltä. Opistossa on kielikursseja sekä vasta-alkajille että pidempään opiskelleille. Tarjolla on myös täsmäkursseja esimerkiksi kieliopin parantamiseen tai suullisen kielitaidon kehittämiseen.

Opintoneuvonta

Opintoneuvonta tarjoaa sinulle aina apua oikean tason ja kurssityypin löytämiseksi esimerkiksi silloin, kun aiemmista kieliopinnoistasi on aikaa ja valinta on haastavaa.

Yhteystiedot
""

Kielten kurssien oppikirjat

Oppikirjat eivät sisälly kurssimaksuun. Suosittelemme, että hankit oppikirjan heti ensimmäisen opetuskerran jälkeen. Kielten kurssien oppikirjoja voi ostaa kirjakaupoista, verkkokirjakaupoista sekä kustantajien kotisivujen kautta. Opisto ei vastaa oppikirjojen hankinnasta.

Kielikurssien taitotasot

Tutustu tarkemmin kielten taitotasoihin valitaksesi itsellesi sopivan kielikurssin.

Kulttuurietu

Jos haluat opiskella vieraita kieliä ja käyttää niihin työnantajasi antamaa omaehtoista verovapaata kulttuurietua (max. 400 € vuodessa), opisto voi tehdä siitä työantajasi kanssa erillisen sopimuksen. Tällöin valitset itse kielikurssin ja opisto laskuttaa koko kurssimaksun tai työnantajasi määrittämän osan siitä suoraan työnantajaltasi. Opiskelija ei itse tee maksua Edenredillä, Epassilla tai Smartumilla. Kysy lisää opintoneuvonnasta tai toimistosta.

Etäopetus

Osa Helsingin aikuisopiston kielikursseista järjestetään etäopetuksen välityksellä. Etäopetuksen sovellukset ovat helppokäyttöisiä ja tunnille voit liittyä vaikka kotoa käsin. Vastaanottamasi linkki ohjaa sinut automaattisesti etäopetustunnille.

Jos oppimisalustana käytetään Moodlea, saat käyttäjätunnuksen ja salasanan sähköpostilla ennen kurssin alkua.