Piirustuskurssit

Piirustuksen opiskelu opistossamme tapahtuu pienissä, maksimissaan 12-14 opiskelijan ryhmissä, joissa opettajalla on aina aikaa yksilölliseen ohjaukseen. Kaikki opettajamme ovat aktiivisia myös kuvataiteilijoina. Ryhmässä tekeminen on myös helppoa, kun tekemisen rytmi ja innostus tarttuu. Oppimisessa oleellista on nähdä oma(kin) työ välillä toisin silmin ja sitä harjoitellaan katsomalla töitä säännöllisesti myös yhdessä. Sekä valmiina että eri asteisesti ”vaiheessa”. Piirustuskursseilla tunnilla tarvittavat materiaalit kuuluvat kurssin hintaan. Oma laadukas luonnoslehtiö sekä valikoima erilaisia piirtimiä on toki oleellinen osa harrastusta. Kuvataiteissa tarvitaan riittävä määrä toistoja, jotta tekninen tekeminen muuttuu automaattiseksi ja tekijänä voi keskittyä katsomiseen ja havainnon myötä tehtäviin muutoksiin.

Helsingin aikuisopiston ohjelmassa on valikoima erilaisia piirustuskursseja. Piirustuksen alkeet on järjestelmällisesti etenevä kurssi, jossa harjoittelet piirustuksen perusasioita eri tehtävien kautta. Kurssin ytimessä on havainto: miten opimme näkemään kolmiulotteisen maailman oikein ja siirtämään näkemämme kaksiulotteiselle pinnalle. Tutuksi tulevat peruspiirtimet, kuten lyijykynät, hiili, liidut ja pastellit sekä eri paperilaatujen vaikutus lopputulokseen. Teknisesti opettelet niin viiva- kuin varjostettuakin piirtämistä, opit näkemään ja esittämään muotoa, mittaamaan mittasuhteita ja havainnoimaan tilan muodostumista. Kurssilta on mahdollisuus saada opintopisteitä.

Piirustuskurssi – Torstaipiirtäjät on leppoisa, tehtäväpohjainen päiväkurssi, jossa käyt läpi erilaisia piirustustekniikoita ja ilmaisun tapoja. Havainto eli mittasuhteet, viiva ja valöörit ovat tärkeitä välineitä, mutta myös mielikuvituksen käyttö on sallittua.

Piirrä oikein havainnosta on nimensä mukainen intensiivikurssi Selkeä metodi ja tapa tehdä tarkkoja havaintoja ja siirtää ne kaksiulotteiseen muotoon.

Elävä malli ja piirustuksen taito – kurssi on lyhyt perehdytys klassiseen tapaan harjoitella piirtämistä. Opit näkyvää anatomiaa, harjoittelet mittasuhteiden ja suuntien hakua ja havainnointia, piirrät sekä viivaa että pintaa, haet sekä asentoa, ilmettä että karaktääriä.

Lyijykynäpiirustus on lyhytkurssi, jossa nimensä mukaisesti harjoitellaan kouluajasta ehkä liikaakin muistuttavan välineen käyttöä. Eri vahvuisten kynien käyttö sekä tutkiva tekeminen yhdistyvät tällä kurssilla.

Drawing the City and Drawing a Portrait are introductions to very basics of art of drawing.  You may have experience already or you can join in as a complete beginner, the subject matter is shared.

“Kurssin koostumus oli tosi hyvä, teoriaa ja taustaa + erilaisia ja eripituisia tehtäviä eri tekniikoilla, myös kotitehtäviä (mutta ei paineita tai pakkoa niiden tekemiseen), ja opettajan palautetta. Erityisesti oli kiva että suurin osa tunneista käytettiin piirtämiseen.”

Opiskelija

Kuvataidekurssilainen

Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Taidekursseilla osa käytettävistä materiaaleista sisältyy kurssimaksuun. Kurssin tiedoissa ilmoitetaan, jos opiskelijan tulee tuoda omia välineitä ja tarvikkeita mukanaan.

Kurssien opetuskieli on yleensä suomi. Monilla kursseilla opettajat voivat opettaa myös englanniksi tai jollakin muulla kielellä. Voit kysyä opintoneuvonnasta, mitä kieltä kurssilla käytetään.

Voit pyytää todistuksen toimistosta, kun kurssi on päättynyt.