Valokuvauksen kurssit

Valokuvauskurssit Helsingissä – Opi ottamaan parempia kuvia. Valokuvauksen opiskelu opistossamme tapahtuu pienissä ryhmissä. Monipuolinen kurssitarjonta.

Valokuvauksen kurssit / Photography Courses

Valokuvauksen opiskelu opistossamme tapahtuu pienissä, maksimissaan 12-14 opiskelijan ryhmissä, joissa opettajalla on aina aikaa yksilölliseen ohjaukseen. Kaikki opettajamme ovat aktiivisia valokuvaajia ja valokuvataiteilijoita.

Useilla kursseillamme voi käyttää sekä järjestelmäkameraa että kännykkää, tästä tarkemmin tietoa löytyy kunkin kurssin esittelytekstistä. Ryhmässä opiskelun hyötyjä ovat mm. innostuksen välittyminen sekä mahdollisuus nähdä oma(kin) työ välillä toisin silmin. Tätä harjoitellaan katsomalla kuvia säännöllisesti yhdessä koko ryhmän voimin.

Valokuvauskurssi Helsinki – Opi ottamaan parempia kuvia monipuolisilla valokuvauksen kursseilla. Kuvassa opettaja opettaa opiskelijalle kuinka järjestelmäkameraa käytetään.

Miten saat parempia kuvia – valokuvauksen opit käyttöön

Helsingin aikuisopiston tarjoaa ohjelmassaan kattauksen erilaisia valokuvauskursseja, lyhyestä pidempään, perusteista luovaan ilmaisuun. Valokuvaus on erottamaton osa arkeamme ja elämäntilanteesta sekä omista tarpeista riippuen erilaiset kuvaamisen tavat ja teknologiat on hyvä oppia kunnolla.

Valokuvauksen perusteet

Valokuvauksen perusteet -kurssilla opiskellaan digijärjestelmäkameran käyttöä teknisesti ilmaisua unohtamatta kerran viikossa kokoontuen. Automatiikan avulla on helppo kuvia, mutta laadukas kuvaaminen, erityisesti vaihtuvassa tai heikossa valossa tai vaikkapa tilannekuvaus, henkilökuvaus, tilan kuvaaminen etc. vaativat kukin omat asetuksensa. Opetuksessa korostuvat pienet tehtävät ja harjoitukset, joista opettaja antaa välitöntä palautetta.

Valokuvausta pidemmälle / Creative Photography

Kuvajournalismin kurssi ei keskity kuvaamiseen vaan kuvan ja sanan yhteispeliin, kuvien julkaisun politiikkaan ja lehtikuvaajan käytännön kokemuksiin. Kaupunkikuvaus elää vuodenajan ja valon mukana. Kuvankäsittelyn kurssilla opit valokuvan jälkikäsittelyä, mikä ei välttämättä ole vain parantelua vaan ilmaisun löytämistä.  Luova valokuvausstudio-kurssi antaa eväitä erityisesti esine- ja henkilökuvaukseen ja valaistuksen järjestelyyn kotikonstein ja tilan avulla.

Luova kännykkäkuvaus on lyhytkurssi, jossa nimensä mukaisesti opitaan ottamaan enemmän irti kännykän kuvaus- ja kuvanmuokkausmahdollisuuksista. Useiden älykännyköiden kamera on laadullisesti liki yhtä hyvä kuin järjestelmäkamerassa, mutta asetusten muokkaamismahdollisuudet ovat suppeampia.

Short Introductions to Photography provide to you more skills and knowledge of the basics of the art of Photography.

“Innostuin aiheesta entistäkin enemmän, kiva porukka ja opettaja huippu.”

Opiskelija

mediataidot

Valokuvauskurssi Helsinki – Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, joten kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Jos kurssilla käytetään Adoben tai POWER BI -ohjelmistoja, asenna tili ja luo omat tunnukset ennen kurssin alkua. Linkit löytyvät kunkin kurssin tiedoista.

Kurssien opetuskieli on yleensä suomi. Monilla kursseilla opettajat voivat opettaa myös englanniksi tai jollakin muulla kielellä. Tarkista opintoneuvonnasta, mitä kieltä kurssilla käytetään.

Voit pyytää todistuksen toimistosta, kun kurssi on päättynyt.