Valokuvauksen kurssit

Valokuvauskurssit Helsingissä – Opi ottamaan parempia kuvia. Valokuvauksen opiskelu opistossamme tapahtuu pienissä ryhmissä. Monipuolinen kurssitarjonta.

Valokuvauksen opiskelu opistossamme tapahtuu pienissä, maksimissaan 12-14 opiskelijan ryhmissä, joissa opettajalla on aina aikaa yksilölliseen ohjaukseen. Kaikki opettajamme ovat aktiivisia valokuvaajia ja valokuvataiteilijoita.

Järjestämme valokuvauskurssit sekä järjestelmäkameran käyttöön että muuhun kuvaamiseen. Useilla kursseillamme voi käyttää sekä järjestelmäkameraa että kännykkää, tästä tarkemmin tietoa löytyy kunkin kurssin esittelytekstistä. Ryhmässä opiskelun hyötyjä ovat mm. innostuksen välittyminen sekä mahdollisuus nähdä oma(kin) työ välillä toisin silmin. Tätä harjoitellaan katsomalla kuvia säännöllisesti yhdessä koko ryhmän voimin.

Kuvankäsittelyn perusteet

Valokuva tarvitsee useimmiten jälkikäsittelyä ja sitä harjoitellaan sekä ATK-luokassa että kameran/kännykän omin keinoin. Eri julkaisutarpeet – printti eri muodoissaan, digitaaliset ympäristöt, kuvalliset esitykset – edellyttävät kuvalta eri ominaisuuksia, joita niitäkin kursseilla käsitellään. Mediakurssiemme kokonaisuudesta valokuvauskurssin oheen sopii esimerkiksi Kuvankäsittelyn peruskurssi.

Valokuvauskurssi Helsinki – Opi ottamaan parempia kuvia monipuolisilla valokuvauksen kursseilla. Kuvassa opettaja opettaa opiskelijalle kuinka järjestelmäkameraa käytetään.

Miten saat parempia kuvia – Valokuvauksen opit käyttöön

Helsingin aikuisopiston tarjoaa ohjelmassaan kattauksen erilaisia valokuvauskursseja, lyhyestä pidempään, perusteista luovaan ilmaisuun. Valokuvaus on erottamaton osa arkeamme ja elämäntilanteesta sekä omista tarpeista riippuen erilaiset kuvaamisen tavat ja teknologiat on hyvä oppia kunnolla.

Valokuvauksen perusteet

Valokuvauksen perusteet -kurssilla opiskellaan digijärjestelmäkameran käyttöä teknisesti ilmaisua unohtamatta kerran viikossa kokoontuen. Automatiikan avulla on helppo kuvia, mutta laadukas kuvaaminen, erityisesti vaihtuvassa tai heikossa valossa tai vaikkapa tilannekuvaus, henkilökuvaus, tilan kuvaaminen etc. vaativat kukin omat asetuksensa. Opetuksessa korostuvat pienet tehtävät ja harjoitukset, joista opettaja antaa välitöntä palautetta. 

Luovan valokuvauksen ja henkilökuvauksen kurssit

Sarjallinen valokuva -irtokuvista kokonaisuuksiin kurssilla voit kuvata uutta materiaalia tai keskittyä muokkaamaan jo olemassa olevista kuvista mielekkäitä kokonaisuuksia eri tarkoituksiin. Tarinallisen valokuvauksen viikonloppukurssilla taas pohditaan yksittäisen kuvan tai lyhyen sarjan kerronnallisuutta. Henkilökuvaus luonnonvalossa-kurssilla opitaan hyödyntämään ympäristöä ja sen vaihtelevia valaisuolosuhteita luovalla tavalla ihmisen kuvaamisessa. Kuvauspäivä Keskuspuistossa-kurssilla luontoa ja ympäristöä tarkastellaan toisella tavalla – valokuva ja valokuvaaminen voivat olla välineitä oman luontosuhteen pohdintaan.

Luova kännykkäkuvaus on lyhytkurssi, jossa nimensä mukaisesti opitaan ottamaan enemmän irti kännykän kuvaus- ja kuvanmuokkausmahdollisuuksista. Useiden älykännyköiden kamera on laadullisesti liki yhtä hyvä kuin järjestelmäkamerassa, mutta asetusten muokkaamismahdollisuudet ovat suppeampia. Tuotekuvaus kotistudiossa kurssi opettaa esinekuvauksen kautta aiheen valaisemisen, rajauksen ja kuvakulman käytön perusteita. 

Taidevalokuvaus

Taidevalokuvaus – ekspressionistisia näkökulmia sekä Valomaalausta-kursseilla kameraa hyödynnetään luovan ilmaisun merkeissä. Kuva voi olla ”överi”, raju, kaunis ja nähdyn dokumentoinnin sijaan keskitytään tunteen ilmaisuun sekä oman sisällön luomiseen.

“Innostuin aiheesta entistäkin enemmän, kiva porukka ja opettaja huippu.”

Opiskelija

mediataidot

Valokuvauskurssi Helsinki – Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, joten kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Jos kurssilla käytetään Adoben tai POWER BI -ohjelmistoja, asenna tili ja luo omat tunnukset ennen kurssin alkua. Linkit löytyvät kunkin kurssin tiedoista.

Kurssien opetuskieli on yleensä suomi. Monilla kursseilla opettajat voivat opettaa myös englanniksi tai jollakin muulla kielellä. Tarkista opintoneuvonnasta, mitä kieltä kurssilla käytetään.

Voit pyytää todistuksen toimistosta, kun kurssi on päättynyt.