Kulttuuri, yhteiskunta ja ympäristö -kurssit

Yhteiskunta- ja ympäristökurssien valikoima on laaja. Voit oppia tunnistamaan pilviä, tekemään kauniita kukkakimppuja tai oppia navigoimaan. Suosittuja kursseja ovat olleet viinikulttuurikurssit, joissa tutustutaan alueiden kulttuuriin, historiaan ja viineihin.

Kulttuuri, yhteiskunta ja ympäristö

Kevään ohjelmassa on olut- viinimatkailukursseja sekä varautumisluentoja ja ensiapukursseja. Kursseilla tutustutaan sukututkimukseen ja sisustussuunnitteluun.

Puutarha ja kasvit

Kursseilta voi myös saada vinkkejä puutarhaan tai yrttien viljelyyn kotioloissa.

Veneily

Nykyiset ja tulevat veneilijät voivat opiskella ja suorittaa vanhan laivuritutkinnon korvaavan Navigointi-kurssin ja Cevni-tutkinnon. Lisänä veneilyn perusteita ja VHF-radion käyttöä.

Työ ja talous

Kirjanpidon perusteet kurssilla opiskellaan kirjanpidon perusteet ja arvonlisäverotus, liiketapahtumien kirjaukset, arvonlisäveroilmoitukset, tuloslaskelma, tase ja tilinpäätös sekä yritysverotuksen pääpiirteet. Kirjanpito-kurssi pitää sisällään myös kirjanpito-ohjelman pääpiirteiden opettelun ja antaa eväät taloushallinnon tehtävissä.

Tarjolla on myös kursseja pienyrittäjälle, myyjälle ja messujen järjestäjälle.

Jäikö jokin asia mietityttämään?

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Opintoneuvonta
""

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Kurssien opetuskieli on yleensä suomi. Monilla kursseilla opettajat voivat opettaa myös englanniksi tai jollakin muulla kielellä. Voit kysyä opintoneuvonnasta, mitä kieltä kurssilla käytetään.

Voit pyytää todistuksen toimistosta, kun kurssi on päättynyt.

Etäopetus

Osa Helsingin aikuisopiston opetuksesta järjestetään etäopetuksen välityksellä. Etäopetuksen sovellukset ovat helppokäyttöisiä ja tunnille voit liittyä vaikka kotoa käsin. Vastaanottamasi linkki ohjaa sinut automaattisesti etäopetustunnille.

Jos oppimisalustana käytetään Moodlea, saat käyttäjätunnuksen ja salasanan sähköpostilla ennen kurssin alkua.