Liikuntakurssit

Liikuntakursseja on sekä alkajille että jo lajeja pidempään harrastaneille. Valikoimasta löydät vaihtoehtoja kunnon kohottamiseen sekä kehon hyvinvointiin ja rentoutumiseen.

Liikunnan kurssit

Kurssiverkkokaupastamme löydät itsellesi sopivan lajin iästä, kunnosta tai sukupuolesta riippumatta. Opistolla on tarjolla useita eri joogalajeja, kuten astanga, iyengar tai kundaliini. Valikoimasta löytyy myös mm. kiinteytys-, kuntonyrkkeily-, pilates- ja kehonhuoltokursseja sekä Kung Fua.

Viikonloppu- ja lyhytkursseilla on tarjolla mm. capoeiraa, kasvotreeniä, Grounding Yin(R) -joogahoitoa.

Uutuuksina keväällä 2024 on traditionaalinen jooga, asahi, tanssijumppa ja Taiji Quan.

Lue lisää capoeirasta, joogasta, kuntonyrkkeilystä ja pilateksesta.

Seniorikurssit

Senioriliikunta on kovin suosittua! Meille voit tulla tuttuun viikoittaiseen seniorijumppaan, seniorijoogaan tai senioripilatekseen tai opetella ihan kokonaan uuden lajin. Säännöllinen liikunta auttaa vahvistamaan kuntoa ja tasapainoa.

Liikuntaa lapselle ja aikuiselle

Voit käydä lapsesi kanssa esimerkiksi sirkuskurssilla, jossa liikutaan yhdessä ja kokeillaan iloista sirkustelua: pariakrobatiaa, erilaisia välineitä ja temppuja. Kursseilla edetään pienen temppuilijan ehdoilla leikkien ja lorutellen. Yhdessä liikkuminen kehittää lapsen ja aikuisen vuorovaikutusta ja kehonhahmotusta. Kursseilla nautitaan yhdessä tekemisestä.

Äiti-vauva-pilateksen ja -joogan kursseilla keskitytään äidin kehon huoltamiseen vauvojen ehdoilla. Uutuutena opistolla on kurssi kehonhuoltoa vauvan kanssa. Tunneilla kehoa huolletaan liikkeen kautta keskittyen liikkuvuuden, lihasvoiman, asentosymmetrian ja tasapainon kehittämiseen.

“Opettaja oli loistava, äidit ja vauvat otettiin ihanasti huomioon! Suuri kiitos, tämä oli vauvavuodesta yksi parhaista jutuista!”

Opiskelija

liikunta

Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Jäikö jokin asia mietityttämään?

Opintoneuvonta tarjoaa sinulle aina apua oikean tason ja kurssin löytämiseksi, esimerkiksi silloin jos aiemmasta kurssista on aikaa tai jos haluat tutustua ihan uuteen lajiin.

Opintoneuvonta
""

Muista

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Kurssien opetuskieli on yleensä suomi. Monilla kursseilla opettajat voivat opettaa myös englanniksi tai jollakin muulla kielellä. Voit kysyä opintoneuvonnasta, mitä kieltä kurssilla käytetään.

Tiloissa on kaikki tarvittavat välineet, jos kurssin tiedoissa ei lue muuta. Ota mukaan oma puhdas pyyheliina jumppa-alustan suojaksi.

Muista huolehtia itse vakuutusturvastasi, sillä opisto ei ota opiskelijoille vakuutuksia.

Etäopetus

Osa Helsingin aikuisopiston opetuksesta järjestetään etäopetuksen välityksellä esimerkiksi Zoomilla. Etäopetuksen sovellukset ovat helppokäyttöisiä ja tunnille voit liittyä vaikka kotoa käsin. Vastaanottamasi linkki ohjaa sinut automaattisesti etäopetustunnille.