Tietosuojailmoitus

Helsingin aikuisopisto käsittelee opiskelijoiden henkilötietoja koulutuksen ja opetuksen järjestämiseksi ja asiakaspalvelun kehittämiseksi. Tietoa kerätään myös lakisääteisiä viranomaisten vaatimia tilastointeja ja rahoituspäätöksiä varten.

Helsingin aikuisopiston tietosuojailmoitus

Helsingin aikuisopisto käsittelee henkilötietoja vapaan sivistystyön lain mukaisesti säädetyn tehtävänsä toteuttamiseksi. Helsingin aikuisopisto on kaikille avoin yksityinen kansalaisopisto. Opisto palvelee asiakkaitaan tavoitteellisena opiskeluyhteisönä, jossa aikuinen voi edistää elinikäistä, jatkuvaa oppimistaan ja henkistä kasvuaan.

Alla olevissa tietosuojailmoituksissa annetaan tietoa henkilötietojen käsittelystä, mitä tarkoitusta varten rekisteröidyn henkilötietoja tarvitaan, luovutetaanko niitä eteenpäin ja rekisteröidyn oikeuksista.

Tietosuojailmoitukset

Oppimisen tukena käytettävät välineet ja etäopiskeluyhteydet

Joillakin kursseilla saatetaan käyttää järjestelmiä kuten Zoom, Teams, Kahoot tai Klinga. Nämä järjestelmät eivät ole Helsingin aikuisopiston hallinnoimia ja Helsingin aikuisopisto ei kerää eikä tallenna tietoja. Asiakas kirjaa itse tietonsa järjestelmään ja hyväksyy kunkin järjestelmän erillisen tietosuojailmoituksen. Palveluntarjoaja tallentaa asiakkaan itse syöttämien tietojen lisäksi usein esimerkiksi IP:n, laitteen tekniset tiedot, selaimen ja appin tiedot, maatiedot ja aikavyöhyketiedot.

Yhteystiedot

Helsingin aikuisopisto
Y-tunnus 0203131-0
Runeberginkatu 22-24, 00100 Helsinki
Sähköposti: tietosuoja@helao.fi