Thain kielikurssit

Thai kielen etäkurssilla tutustutaan myös kulttuuriin ja saadaan lisäksi matkailuvinkkejä.

Thain kieli

Thain kieli (ภาษาไทย p̣haas̄ʹaa Ṯhai) on Thaimaan virallinen kieli ja sitä puhuu noin 39.8 miljoonaa ihmistä äidinkielenään. Aiemmin sinotiibetiläisiin kieliin mukaan luettu thai luokitellaan nykyään yleensä omaan tai-kielten perheeseen kuuluvaksi. Thai on analyyttinen ja tonaalinen kieli, jossa korolla ja sanajärjestyksellä on suuri merkitys.
Virallisesti yli 97 prosenttia Thaimaan väestöstä puhuu thaita äidinkielenään, mutta vain alle puolet heistä puhuu sen keskistä murretta, joka on pohjana yleiskansalliselle opetukselle ja median käyttämä kieli.


Valtaosa thain kielen sanoista on yksitavuisia kokonaisuuksia, jotka eivät taivu tai muutu muiden sanojen vaikutuksesta. Sanajärjestys on subjekti-verbi-objekti. Nomineilla ei ole monikkoa, artikkeleita tai sukua, eikä verbeillä persoonia tai aikamuotoja. Adjektiivit seuraavat pääsanaansa: phom kin khaau dääng (’minä syödä riisi punainen’). Sanojen taipumattomuus korvataan laajalla valikoimalla partikkeleita, jotka muistuttavat suomen liitteitä -ko, -han, -pas. Myös aikamuodot merkitään lisäpartikkeleilla tai muilla ajan ilmauksilla, kuten แล้ว (’jo’). Numeraalien yhteydessä määresanojen käyttö on pakollista (bia soong khuad, ’olut kaksi pullo’). Sosiaalisen kanssakäymisen vivahteita varten on laaja valikoima pronomineja ja verbejä, esimerkiksi khun, thöö, ja myng ovat kohtelias, tuttavallinen ja halventava versio sanalle ’sinä’.

Lähteet: Wikipedia ja worlddata.info

Thain kielen kurssit

Alkeistason thain kielen kurssit

Thai-kielen pika-alkeet matkailijoille on suunnattu vasta-alkajille (EU 0) ja siellä tutustutaan aakkostoon, ääntämiseen, tervehdyksiin ja matkailijalle käytännöllisiin suullisiin ilmaisuihin. Alkeiden jatkokurssilla kerrataan mm. aakkosia ja opiskellaan lisää matkailijalle hyödyllisiä sanoja ja lauseita. Kursseilla tutustutaan myös kulttuuriin ja saadaan lisäksi matkailuvinkkejä.

Thai kielen kurssi etäopetuksena

Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Voit pyytää todistuksen toimistosta, kun kurssi on päättynyt.

Oppikirjat eivät sisälly kurssimaksuun. Suosittelemme, että hankit oppikirjan heti ensimmäisen opetuskerran jälkeen. Kielten kurssien oppikirjoja voi ostaa kirjakaupoista, verkkokirjakaupoista sekä kustantajien kotisivujen kautta. Opisto ei vastaa oppikirjojen hankinnasta.

Tutustu tarkemmin kielten taitotasoihin valitaksesi itsellesi sopivan kielikurssin.

Kielikursseja ei voi maksaa liikunta- ja kulttuuriedulla, mutta jos haluat opiskella vieraita kieliä ja käyttää niihin työnantajasi antamaa omaehtoista verovapaata kulttuurietua (max. 400 € vuodessa), opisto voi tehdä siitä työantajasi kanssa erillisen sopimuksen. Tällöin valitset itse kielikurssin ja opisto laskuttaa koko kurssimaksun tai työnantajasi määrittämän osan siitä suoraan työnantajaltasi eli maksua ei tehdä Edenredillä, Epassilla tai Smartumilla. Kysy lisää toimistostamme.

Etäopetus

Osa Helsingin aikuisopiston opetuksesta järjestetään etäopetuksen välityksellä. Etäopetuksen sovellukset ovat helppokäyttöisiä ja tunnille voit liittyä vaikka kotoa käsin. Vastaanottamasi linkki ohjaa sinut automaattisesti etäopetustunnille.

Jos oppimisalustana käytetään Moodlea, saat käyttäjätunnuksen ja salasanan sähköpostilla ennen kurssin alkua.