Ukrainan kieli

Ukrainan kieli eli ukraina (ukr. украї́нська мо́ва, ukrajins′ka mova) on indoeurooppalaiseen kielikuntaan kuuluva slaavilainen kieli ja muodostaa yhdessä ruteenin, valkovenäjän ja venäjän kanssa itäslaavilaisten kielten ryhmän. Ukrainaa puhuu noin kaksi kolmasosaa Ukrainan vajaasta 49 miljoonasta asukkaasta sekä ukrainalaiset yhteisöt Itä-Euroopassa, Keski-Aasiassa sekä Pohjois-Amerikassa. Kielellä on puhujia hieman yli 33 miljoonaa, mikä tekee siitä maailman 44. puhutuimman kielen. Kielellä on virallisen kielen asema Ukrainassa, jossa se on maan ainoa virallinen kieli.

Ukrainan kielen kurssit

Alkeistason ukrainan kielen kurssi

Ukrainan kielikursseista löytyy intensiivialkeet vasta-alkajille, alkeiden jatko etänä sekä A1.2-tason jatkokurssi jo noin 1,5 vuotta ukrainaa opiskelleille. Alkeiskurssilla (taso 0) perehdytään etänä kyrillisiin aakkosiin, opetellaan selviytymään ukrainaksi arkielämän helpoissa perustilanteissa ja harjoitellaan joitakin kielen perusrakenteita. Ukrainan jatkokursseilla kerrataan hieman aiemmin opiskeltua ja jatketaan etenkin arkielämän helppojen keskustelutilanteiden harjoittelua. Kursseilla tutustut myös hieman ukrainalaiseen elämänmuotoon, ruokaan, kulttuuriin ja perinteisiin.

Ukrainan kielen kurssi - Haluatko oppia ukrainan kielen saloja?

Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Voit pyytää todistuksen toimistosta, kun kurssi on päättynyt.

Oppikirjat eivät sisälly kurssimaksuun. Suosittelemme, että hankit oppikirjan heti ensimmäisen opetuskerran jälkeen. Kielten kurssien oppikirjoja voi ostaa kirjakaupoista, verkkokirjakaupoista sekä kustantajien kotisivujen kautta. Opisto ei vastaa oppikirjojen hankinnasta.

Tutustu tarkemmin kielten taitotasoihin valitaksesi itsellesi sopivan kielikurssin.

Kielikursseja ei voi maksaa liikunta- ja kulttuuriedulla, mutta jos haluat opiskella vieraita kieliä ja käyttää niihin työnantajasi antamaa omaehtoista verovapaata kulttuurietua (max. 400 € vuodessa), opisto voi tehdä siitä työantajasi kanssa erillisen sopimuksen. Tällöin valitset itse kielikurssin ja opisto laskuttaa koko kurssimaksun tai työnantajasi määrittämän osan siitä suoraan työnantajaltasi eli maksua ei tehdä Edenredillä, Epassilla tai Smartumilla. Kysy lisää toimistostamme.

Etäopetus

Osa Helsingin aikuisopiston opetuksesta järjestetään myös etäopetuksen välityksellä. Etäopetuksen sovellukset ovat helppokäyttöisiä ja tunnille voit liittyä vaikka kotoa käsin. Vastaanottamasi linkki ohjaa sinut automaattisesti etäopetustunnille.

Jos oppimisalustana käytetään Moodlea, saat käyttäjätunnuksen ja salasanan sähköpostilla ennen kurssin alkua.