Saksan kielikurssit

Saksan kielikursseista löytyy kursseja sekä vasta-alkajille että pidempään opiskelleille. Valikoimasta löytyy matkailuaiheisia kursseja ja ruostuneen saksan kertausta.

Saksan kielen kurssit

Alkeistason saksan kielen kurssit

Alkeistason kursseilla (EU 0-A1.2) tavoitteena on oppia selviytymään tavallisissa arkipäivän tilanteissa monipuolisilla kuuntelu-, puhe-, sanasto- ja rakennetehtävillä. Loppukevään ’Alkeissaksaa kaikille matkailijoille’ on mainio pika-apu saksankieliseen maahan matkaavalle.

Perustason saksan kielen kurssit

Perustason kursseilla (EU A2.1–A2.2) aktivoidaan ruostunutta sanastoa ja kielioppia sekä aktivoidaan puhe- ja kuuntelutaitoja. Kurssilla tutustutaan myös saksan kulttuuriin.

Keskitason saksan kielen kurssit

Keskitason kursseilla (EU B1-B2) päivitetään sanavarasto ja kielioppi ja keskustelutaidot ajan tasalle. Loppukevään lyhytkurssilla ’Matkailusaksaa ja nähtävyyksiä’ nojatuolimatkaillaan Saksassa myös erikoisempia helmiä löytäen. Opetuskielenä keskitason kursseilla on pääasiassa saksa.

“Tunnilla on kiva tunnelma ja opettaja huomioi kaikki opiskelijat.”

Opiskelija

saksa

Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Voit pyytää todistuksen toimistosta, kun kurssi on päättynyt.

Oppikirjat eivät sisälly kurssimaksuun. Suosittelemme, että hankit oppikirjan heti ensimmäisen opetuskerran jälkeen. Kielten kurssien oppikirjoja voi ostaa kirjakaupoista, verkkokirjakaupoista sekä kustantajien kotisivujen kautta. Opisto ei vastaa oppikirjojen hankinnasta.

Tutustu tarkemmin kielten taitotasoihin valitaksesi itsellesi sopivan kielikurssin.

Kielikursseja ei voi maksaa liikunta- ja kulttuuriedulla, mutta jos haluat opiskella vieraita kieliä ja käyttää niihin työnantajasi antamaa omaehtoista verovapaata kulttuurietua (max. 400 € vuodessa), opisto voi tehdä siitä työantajasi kanssa erillisen sopimuksen. Tällöin valitset itse kielikurssin ja opisto laskuttaa koko kurssimaksun tai työnantajasi määrittämän osan siitä suoraan työnantajaltasi eli maksua ei tehdä Edenredillä, Epassilla tai Smartumilla. Kysy lisää toimistostamme.

Etäopetus

Osa Helsingin aikuisopiston opetuksesta järjestetään etäopetuksen välityksellä. Etäopetuksen sovellukset ovat helppokäyttöisiä ja tunnille voit liittyä vaikka kotoa käsin. Vastaanottamasi linkki ohjaa sinut automaattisesti etäopetustunnille.

Jos oppimisalustana käytetään Moodlea, saat käyttäjätunnuksen ja salasanan sähköpostilla ennen kurssin alkua.