Ranskan kielikurssit

Ranskan kielikursseista löytyy kursseja sekä vasta-alkajille että pidempään opiskelleille. Valikoimasta löytyy niin matkailuaiheisia kursseja kuin ruostuneen ranskan kertausta.

Ranskan kielen kurssit

Alkeistason ranskan kielen kurssit

Alkeistason kursseilla (EU 0–A1.3) tavoitteena on oppia selviytymään ranskan kielellä helpoista jokapäiväisen elämän, työn ja matkailun kommunikaatiotilanteissa. Kursseilla tutustutaan myös ranskalaiseen kulttuuriin.

Perustason ranskan kielen kurssit

Perustason kursseilla (EU A2.1–A2.2) kerrataan ja laajennetaan sanastoa, ääntämistä ja kirjoittamista. Lyhytkurssilla ’Ranskalaisen kulttuurin ikoneita’ sukelletaan ranskalaisiin kulttuuripersooniin ja tähtiin heidän teostensa kautta ja loppukevään ’Ranskan verbit käyttöön!’ voit hioa verbisi uuteen uskoon!

Keskitason ranskan kielen kurssit

Keskitason kursseilla (EU B1-B2) opetus on jo pääasiassa ranskaksi. Kursseilla harjoitellaan puheen sujuvuutta ja syvennetään sanavarastoa mm. eri tekstityyppejä lukemalla. Loppukevään erikoislyhytkurssilla ’Ranska ja sen kätketyt helmet’ nojatuolimatkaillaan läpi Ranskan tutustuen myös maan erikoisempiin nähtävyyksiin.

“Kurssi oli erinomainen kokemus. Opettaja oli mukava ja kannustava.”

Opiskelija

ranska

Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Voit pyytää todistuksen toimistosta, kun kurssi on päättynyt.

Oppikirjat eivät sisälly kurssimaksuun. Suosittelemme, että hankit oppikirjan heti ensimmäisen opetuskerran jälkeen. Kielten kurssien oppikirjoja voi ostaa kirjakaupoista, verkkokirjakaupoista sekä kustantajien kotisivujen kautta. Opisto ei vastaa oppikirjojen hankinnasta.

Tutustu tarkemmin kielten taitotasoihin valitaksesi itsellesi sopivan kielikurssin.

Kielikursseja ei voi maksaa liikunta- ja kulttuuriedulla, mutta jos haluat opiskella vieraita kieliä ja käyttää niihin työnantajasi antamaa omaehtoista verovapaata kulttuurietua (max. 400 € vuodessa), opisto voi tehdä siitä työantajasi kanssa erillisen sopimuksen. Tällöin valitset itse kielikurssin ja opisto laskuttaa koko kurssimaksun tai työnantajasi määrittämän osan siitä suoraan työnantajaltasi eli maksua ei tehdä Edenredillä, Epassilla tai Smartumilla. Kysy lisää toimistostamme.

Etäopetus

Osa Helsingin aikuisopiston opetuksesta järjestetään etäopetuksen välityksellä. Etäopetuksen sovellukset ovat helppokäyttöisiä ja tunnille voit liittyä vaikka kotoa käsin. Vastaanottamasi linkki ohjaa sinut automaattisesti etäopetustunnille.

Jos oppimisalustana käytetään Moodlea, saat käyttäjätunnuksen ja salasanan sähköpostilla ennen kurssin alkua.