Ranskan kielikurssit

Ranskan kielikursseista löytyy kursseja sekä vasta-alkajille että pidempään opiskelleille. Valikoimasta löytyy niin matkailuaiheisia kursseja kuin ruostuneen ranskan kertausta.

Ranskan kielen kurssit

Alkeistason ranskan kielen kurssit

Ranskan kielikursseista löytyy kursseja sekä vasta-alkajille että pidempään opiskelleille. Alkeistason kursseilla (EU 0–A1.3) tavoitteena on oppia selviytymään ranskan kielellä helpoista jokapäiväisen elämän, työn ja matkailun kommunikaatiotilanteissa. Kursseilla tutustutaan myös ranskalaiseen kulttuuriin. Loppukesän erikoislyhytkurssi Ranskan ääntämisen tehojumppa tukee mainiosti puhumisen taitoa.

Perustason ranskan kielen kurssit

Perustason kursseilla (EU A2.1–A2.2) kerrataan sanastoa, ääntämistä ja kirjoittamista. Viikonlopun kielioppikertauskurssilla voit hioa ja aktivoida kielioppiasi.

Keskitason ranskan kielen kurssit

Keskitason kursseilla (EU B1-B2) opetus on jo pääasiassa ranskaksi. Kursseilla harjoitellaan puheen sujuvuutta ja syvennetään sanavarastoa eri tekstityyppejä lukemalla. Loppukesän erikoislyhytkurssilla Pariisi ja sen kätketyt helmet sukelletaan ranskaksi pariisilaiseen kulttuuriin ja nähtävyyksiin.

“Kurssi oli erinomainen kokemus. Opettaja oli mukava ja kannustava.”

Opiskelija

ranska

Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Voit pyytää todistuksen toimistosta, kun kurssi on päättynyt.

Oppikirjat eivät sisälly kurssimaksuun. Suosittelemme, että hankit oppikirjan viimeistään ensimmäisen opetuskerran jälkeen. Useimmat kirjat löytyvät kirjakauppojen hyllyltä, mutta toisinaan kirjan tilaus saattaa kestää verkkokauppojen kautta 1–2 viikkoa ja kirjakaupankin kautta jopa 3–5 viikkoa.

Tutustu tarkemmin kielten taitotasoihin valitaksesi itsellesi sopivan kielikurssin.

Kielikursseja ei voi maksaa liikunta- ja kulttuuriedulla, mutta jos haluat opiskella vieraita kieliä ja käyttää niihin työnantajasi antamaa omaehtoista verovapaata kulttuurietua (max. 400 € vuodessa), opisto voi tehdä siitä työantajasi kanssa erillisen sopimuksen. Tällöin valitset itse kielikurssin ja opisto laskuttaa koko kurssimaksun tai työnantajasi määrittämän osan siitä suoraan työnantajaltasi eli maksua ei tehdä Edenredillä, Epassilla tai Smartumilla. Kysy lisää toimistostamme.

Etäopetus

Osa Helsingin aikuisopiston opetuksesta järjestetään etäopetuksen välityksellä. Etäopetuksen sovellukset ovat helppokäyttöisiä ja tunnille voit liittyä vaikka kotoa käsin. Vastaanottamasi linkki ohjaa sinut automaattisesti etäopetustunnille.

Jos oppimisalustana käytetään Moodlea, saat käyttäjätunnuksen ja salasanan sähköpostilla ennen kurssin alkua.