Teatterin ja improvisaation kurssit

Etsitkö teatteriharrastusta Helsingissä? Teatterin ja improvisaation alueelta löytyy kursseja sekä vasta-alkajille että pidempään opiskelleille. Helsingin aikuisopistolla on tarjolla erilaisia teatterikurssit sekä improvisaatiokurssit alkeista edistyneisiin. Valikoimassa on mm. näyttelijäntyötä ja stand-up -komedian peruskurssi ja uutuutena Draamakylpylä.

Teatterikurssit ja improvisaatiokurssit – Helsinki

Burleski

Burleskille on ominaista kiusoittelu, jota tehdään mm. kabareekäsineitä riisumalla, non-verbaalinen burleski-improvisaatio ja erilaiset hahmot. Opiston tarjoamalla kurssilla lähestytään Burleskia ilmaisutaidon, luovan tanssi-ilmaisun ja teatterin näkökulmasta. Kurssilla opitut asiat hyödyntävät myös arjen esilläolo ja esiintymistilanteissa.

Drag

Drag-taiteella on pitkä historia teatterissa. Esimerkiksi antiikin kreikassa ja Shakespearen aikaan naiset eivät mm. yhteiskunnallisten normien takia voineet toimia näyttelijöinä, joten miehet esittivät naisten roolit naisiksi pukeutuneina. Dragille on ominaista moniulotteinen ilmaisu, giltter, glamour ja poikkitaiteelliset tavat. Opiston Drag ja alter ego -kurssilla pääset kurkistamaan drag-taiteen historiaan ja sen erilaisiin tekemisen tapoihin.

Improvisaatiokurssit

Improvisaatiokursseilla irroitellaan omaa ilmaisua ja kokeillaan eri improharjoituksia. Improvisaatio on hauska tapa kehittää ilmaisua, luovuutta sekä esiintymis- ja vuorovaikutustaitoja niin arjen ja työn tarpeisiin kuin omaksi iloksikin. Impron kautta opitut taidot ovat hyödyllisiä monilla elämänalueilla. Opiston tarjonnassa on useita erilaisia improvisaatiokursseja alkeistasolta lähtien sekä esimerkiksi Monologi ja impro -kurssi, Pitkä improvisaatio ja improkurssi aikuiselle ja lapselle.

Näyttelijäntyön kurssit

Kursseilla tutustutaan näyttelijäntyön eri osa-alueisiin kuten tunne-, puhe- ja fyysiseen ilmaisuun sekä irrotellaan ilmaisua ja syvennetään läsnäoloa. Kameranäyttelemisen kurssilla harjoitellaan kameran edessä näyttelemistä ja pohditaan, miten se eroaa teatterinäyttelemisestä. Senioreille suunnatulla näyttelijäntyön kurssilla edetään rauhalliseen tahtiin ja harjoitellaan näyttelijäntyön perusteita turvallisessa työskentelyilmapiirissä. Näyttelijäntyön kursseja on tarjolla erilaisia alkeistasolta lähtien. Lisäksi tarjolla on yksityistunteja, joissa kehitetään esiintymistaitoja kokonaisvaltaisesti tai keskitytään johonkin tiettyyn esiintymisen osa-alueeseen tarpeiden mukaan. Henkilökohtaisesta valmennuksesta on hyötyä etenkin valmistautuessa tuleviin esiintymistilanteisiin.

Teatterikurssit ja ilmaisukurssit

Ilmaisu- ja teatterikursseilla pääset kokeilemaan erilaisia ilmaisuharjoituksia tai opit vaikkapa soveltamaan teatterin työkaluja omaan työhösi. Musikaalikurssilla tutustutaan tunneilmaisun ja näyttelijäntyön keinoihin musiikkiteatterin parissa ja Tarinankerrontakurssilla tutustutaan ilmaisuharjoitteiden lisäksi mm. tarinankerronnan kaavaan ja luodaan sen avulla tarinoita. Stand up -komedian peruskurssi tarjoaa kattavan johdatuksen lajin salaisuuksiin.

Klovneria

Klovnerian juuret ovat monien alkuperäiskansojen kulttuurissa ja siellä esiintyneessä ilveilijässä. Nykyään klovneriassa näkyy vahvimmin italialainen teatterityyli commedia dell’arte, joka oli farssimaista ja improvisaatiota hyödyntävä teatterityyli. Opiston kahdella eritason klovnerian viikonloppukurssilla perehdyt lajin maailmaan pelien ja leikkien kautta, maailman pienintä naamiota eli klovnin punaista nenää unohtamatta.

“Olen todella iloinen, että jatkoin kakkoskurssille, joka ylitti taas odotukset. Täältä sai paljon uusia hyödyllisiä ajatuksia vuorovaikutuksen kehittämiseen myös arjessa – tai ehkä ilahduttavasti juuri arkeen ja työelämään.”

Opiskelija

teatteri ja improvisaatio

Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Kurssien opetuskieli on yleensä suomi. Monilla kursseilla opettajat voivat opettaa myös englanniksi tai jollakin muulla kielellä. Voit kysyä opintoneuvonnasta, mitä kieltä kurssilla käytetään.

Muista huolehtia itse vakuutusturvastasi, sillä opisto ei ota opiskelijoille vakuutuksia.

Etäopetus

Osa Helsingin aikuisopiston opetuksesta järjestetään etäopetuksen välityksellä esimerkiksi Zoomilla. Etäopetuksen sovellukset ovat helppokäyttöisiä ja tunnille voit liittyä vaikka kotoa käsin. Vastaanottamasi linkki ohjaa sinut automaattisesti etäopetustunnille.

Jäikö jokin asia mietityttämään?

Opintoneuvonta tarjoaa sinulle aina apua oikean tason ja kurssin löytämiseksi, esimerkiksi silloin jos aiemmasta kurssista on aikaa tai jos haluat tutustua ihan uuteen lajiin.

Opintoneuvonta
""