Musiikkikurssit

Musiikkikursseista löytyy kursseja sekä vasta-alkajille että pidempään opiskelleille. Tarjolla on laulua, soiton opiskelua ja musiikinteoriaa sekä tietokonemusiikin tekemistä. Kursseja on myös senioreille ja lapsille.

Musiikkikurssit

Soitinkurssit, bändikurssit

Musiikkikursseilla voit oppia soittamaan erilaisia soittimia kuten kitaraa, pianoa, ukulelea tai vaikka tutustua Balafonin soittoon. Voit myös osallistua bändikursseille, joissa harjoitellaan yhtyesoiton perusteita rennolla otteella. Lue lisää bändikursseista ja pianokursseista.

Kuorot, pop-kuorot Helsinki

Opiston valikoimassa on erilaisia kuoroja. HELAO kuorossa harjoitellaan tavoitteellisesti erityylistä kuoro-ohjelmistoa. Muita kuoroja ovat mm. Päiväkuoro senioreille, Naiskuoro Femail Singers, pop-kuoro Popular Music Choir in English ja Procantus sekakuoro. Lue lisää kuoroista.

Aikuisten laulutunnit – Klassinen laulu

Klassisen laulun kursseilla lauletaan yksin ja yhdessä tai parin kanssa. Laulutunneilla harjoitellaan erilaisia hengitys- ja ääniharjoituksia ja tutustutaan monipuolisesti klassisen laulun ohjelmistoon. Lue lisää klassisesta laulusta.

Laulujen sanoitus

Laulunkirjoituskurssilla kirjoitetaan omia kappaleita, tutustutaan erilaisiin kirjoitustekniikoihin ja harjoitellaan lyriikoiden kirjoittamista.

Laulun ryhmäopetus

Laulun ryhmäopetuksen kursseilla tutustutaan äänenmuodostuksen perustekniikoihin ja lauletaan yhdessä erityylisiä lauluja. Valikoimassa on mm. Tahdon laulaa! -kurssi, Suomipopin ja -rockin helmet -laulukurssi, Itkuvirsikurssi, Pop/jazz-laulun ja klassisen laulun pienryhmät sekä Laulutaidottomien intensiivikursseja. Moniäänistä laulua yhdessä -kurssilla pääset tutustumaan matalalla kynnyksellä stemmalauluun ja ABBA-laulukurssilla lauletaan vain ABBA-yhtyeen lauluja.

Muskari Helsinki ja kurssit lapselle ja aikuiselle

Helsingin aikuisopiston tarjonnassa on laaja valikoima musiikin kursseja lapsille ja perheille. Tarjolla on vauvamuskari ja muskariryhmiä eri ikäisille lapsille. Muskareissa sukelletaan musiikin maailmaan tarinoiden siivittäminä. Muskarit tuovat musiikin iloa ja hauskaa yhdessäoloa ryhmässä. Lapsi ja aikuinen kurssit vahvistavat lapsen ja vanhemman välistä positiivista vuorovaikutussuhdetta. Lue lisää muskareista.

Musiikinteorian kurssit

Musiikinteorian kursseilla opiskellaan musiikinteorian perusteita soittamisen, laulamisen, säveltämisen sekä laulunkirjoittamisen lähtökohdista.

Musiikin kurssit senioreille

Opisto tarjoaa myös musiikinkursseja, jotka ovat suunniteltu erityisesti senioreille. Tarjonnassa on mm. pianonsoitonkurssi, päiväkuoro ja bändikurssi senioreille. Kaikki seniorikurssit pidetään päiväkursseina.

Pop/jazz-laulu

Pop-jazz-laulun yksilötunneilla käyt läpi pop-laululle ominaista tekniikkaa sekä opit käyttämään lauluääntä oikein ja terveellisesti. Lisäksi työstät opettajan ohjauksessa valitsemiasi lauluja koko kurssin ajan. Pop-jazzlaulun pienryhmässä opiskelija saa myös henkilökohtaista ohjausta muiden ryhmäläisten läsnä ollessa. Yhdessä tehtävien harjoitteiden lisäksi, jokainen osallistuja harjoittelee 1-2 kappaletta opettajan avustuksella. Lisäksi opiston tarjonnassa on pop-jazzlaulun alkeis- ja intensiivikursseja.

“Todella hyvä ja rento kitarakurssi! Tunneille on helppo tulla eikä tarvitse jännittää erikseen esim. yksilösuorituksia tms. Opettajalla rento ote kurssilla ja se luo hyvän ilmapiirin oppimiselle! Osallistujamäärä oli myös hyvä kurssilla – ei liikaa eikä liian vähän osallistujia.”

Opiskelija

musiikki

Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Muista

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Kurssien opetuskieli on yleensä suomi. Monilla kursseilla opettajat voivat opettaa myös englanniksi tai jollakin muulla kielellä. Voit kysyä opintoneuvonnasta, mitä kieltä kurssilla käytetään.

Soittimet tulee jokaisen tuoda mukanaan tunnille.

Pianonsoiton kursseilla opetustilassa on valmiina jokaiselle osallistujalle opetustunnin ajaksi käyttöön oma keyboard ja kuulokkeet.

Bändikursseilla on valmiina äänentoistotekniikka, kaksi kitara- ja yksi bassovahvistin, rummut, sähköpiano ja kosketinsoitin, yksi basso-, sähkö- ja akustinen kitara.

Muista huolehtia itse vakuutusturvastasi, sillä opisto ei ota opiskelijoille vakuutuksia.

Jäikö jokin asia mietityttämään?

Opintoneuvonta tarjoaa sinulle aina apua oikean tason ja kurssin löytämiseksi, esimerkiksi silloin jos aiemmasta kurssista on aikaa tai jos haluat tutustua ihan uuteen lajiin.

Opintoneuvonta
""

Etäopetus

Osa Helsingin aikuisopiston opetuksesta järjestetään etäopetuksen välityksellä esimerkiksi Zoomilla. Etäopetuksen sovellukset ovat helppokäyttöisiä ja tunnille voit liittyä vaikka kotoa käsin. Vastaanottamasi linkki ohjaa sinut automaattisesti etäopetustunnille.