Elina Jaakkola

luova maalaus

Olen valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston muotoilun koulutusohjelmasta ja opiskellut myös taideterapiaa ja visuaalista journalismia. Luovuus ja värit ovat kutsuneet minua aina. Sisustustoimittajan urani oli sukellus väreihin, muotoihin, visuaalisuuteen ja kauniiden kuvien rakentamiseen. Kymmenen vuoden ajan olen opettanut luovaa maalausta, sisustamista, kankaanpainantaa ja värioppia. Kursseillani maalataan luovasti ja intuitiivisesti sekä rakennetaan kauniita visuaalisia kokonaisuuksia siten, että jokainen voi kokea onnistuneensa. Valokuvaamme työskentelyämme ja kirjoitamme siitä itsereflektoinnin avulla koko prosessin ajan. Olen opettajana salliva ja kannustava. Kurssilla annamme toisillemme ainoastaan hyvää palautetta. Tunnin jälkeen tunnet olevasi ravittu.


Juha Okko

taide

Koulutuspäällikön ja taideopettajan työn rinnalla ja vastapainoksi kuvataitelija Juha Okko maalaa akryylillä, öljyllä ja jugurtilla. ”Yksittäisistä maalauksista ja seinämaalauksista tai -piirustuksista koostuvat installaatiot ovat teosten tyypillinen ilmiasu. Käytän materiaalinani valokuvia ihmisistä tai taideteoksista, joita muokkaan kollaasin keinoin. Kuva-aihe on aina huolella mietitty, toteutus improvisoitu. Minua kiinnostavat valta ja vajavaisuus, aggressio ja heikkous, taiteen kielet ja taiteen historia.”, Juha kertoo. Tutustu Juhaan kuvataiteilijamatrikkelissa.


Merja Salonen Di Giorgio

taide

”Painotan aika paljon materiaalioppia, koska kaikille kuvia tekeville materiaalin tunteminen on tärkeää. Ja pidän itsekin monista materiaaleista, on siis luontevaa opettaa niitä: öljy, akryyli, guassi, pastellit, akvarellit, sekatekniikat…”. Merja kertoo. ”Haluan antaa jokaiselle oppilaalle henkilökohtaista opetusta niissä tekniikoissa ja asioissa, mistä hän on kiinnostunut, ohjata heitä omassa tekemisessään, ylittämään halutessaan rajojaan, ehkä yllättämään itsensä! Olen saanut oppilailta palautetta, että olen opettanut heitä näkemään enemmän. Siitä juuri on kysymys”.