Suomen kielikurssit – Finnish Courses

Kurssit ovat avoimia kaikille suomen kielen opiskelusta kiinnostuneille. Niitä järjestetään päivisin, iltaisin ja viikonloppuisin. Kurssit kokoontuvat 1–5 kertaa viikossa. Helsingin aikuisopiston kursseille voi ilmoittautua joustavasti pitkin vuotta.

Hae kursseja ja ilmoittaudu

Suomen kielen kurssit

Helsingin aikuisopistossa on tarjolla alkeistason (taso 0), perustason (A1.1–A2.2), keskitason (B1–B2) ja ylimmän tason (C1–C2) suomen kielen kursseja. Opisto järjestää myös suomen kielen yleisiä kielitutkintoja (keskitaso) ja monenlaisia YKI-harjoituskursseja suomen kielen yleiseen kielitutkintoon.

Jäikö jokin asia mietityttämään

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Opintoneuvonta
""

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia. Kurssien opetuskieli on yleensä suomi, mutta joillakin kursseilla voidaan käyttää tarvittaessa apukieliä, tavallisesti englantia tai venäjää. Voit kysyä opintoneuvonnasta, mitä kieltä kurssilla käytetään.

Voit pyytää todistuksen toimistosta, kun kurssi on päättynyt.

Opetusmateriaalit

Opetusmateriaalit ja -menetelmät vaihtelevat niin, että kukin voi löytää itselleen sopivaa koulutusta.

Kirjat ja digikirjat eivät sisälly hintaan. Oppikirja kannattaa hankkia vasta ensimmäisen opetuskerran jälkeen.

Kurssien tasoluokitukset

Kurssien tasoluokitukset (A1.1-C2) perustuvat Yleiseurooppalaiseen viitekehykseen (Common European Framework CEF, Kielitaitotasojen yleiskuvaukset). Tarjolla on useita perustason alkeis- ja jatkokursseja, keskitason ja ylimmän tason kursseja sekä erityiskursseja.

Etäopetus

Osa Helsingin aikuisopiston opetuksesta järjestetään etäopetuksen välityksellä. Etäopetuksen sovellukset ovat helppokäyttöisiä ja tunnille voit liittyä vaikka kotoa käsin. Saat linkin, joka ohjaa sinut automaattisesti etäopetustunnille.

Jos oppimisalustana käytetään Moodlea, saat käyttäjätunnuksen ja salasanan sähköpostilla ennen kurssin alkua.

“Overall, it was one of the best Finnish courses I took at Aikuisopisto. Lessons and exercises weren’t repetitive, materials were quite diverse and engaging, and homework was actually checked. I also liked the way the homework and each lesson’s agenda were shared with students through Padlet. When I missed a few lessons I didn’t have to search for emails for specific lessons and could take a look at everything we had learned in a single place.”

Student

suomi – Finnish courses

Omaehtoinen koulutus

Omaehtoinen koulutus tarkoittaa opiskelua, jota voidaan tukea työttömyysetuudella. Kieliopinnoissa opiskelua pitää olla vähintään 20 tuntia viikossa.

  • Kurssilla voi opiskella omaehtoisesti, jos lähiopetusta on 15–25 oppituntia. Jos lähiopetusta on 15 t, kotitehtäviä on vähintään 5 tuntia viikossa.
  • Työllisyyspalvelujen virkailija päättää, voitko opiskella omaehtoisesti. Hae tukea omalta virkailijalta ennen kurssin alkua.
  • Sinun täytyy maksaa kurssimaksu itse.
  • Saat kurssin lopussa kielitaidosta tasoarvion ja todistuksen kurssista, jos olet osallistunut vähintään 80 % oppitunneille.