Kiinan kielikurssit

Opisto tarjoaa kiinan kielen kursseja vasta-alkajille sekä tasoilla A1.1 ja A1.3. Kiina on peruskieliopiltaan erittäin yksinkertainen kieli. Kiinan sanoja ei taivuteta lainkaan, edes aikamuotoja tai monikkoja ei sellaisenaan ole. Kiinan kirjoitusjärjestelmä on vanhin yhä käytössä oleva kirjoitusjärjestelmä.

Kiinan kieli

Kiina on maailman puhutuin kieli, jota puhuu äidinkielenään yli miljardi ihmistä. Se kuuluu sinotiibettiläisiin kieliin, joita kiinan lisäksi ovat mm. tiibet ja burma. Usein nimitystä kiinan kieli käytetään mandariinikiinasta, jota puhutaan Pohjois-Kiinassa ja joka on Kiinan valtion kieli ja oppilaitosten opetuskieli. Kirjoitettua kieltä ymmärtävät kaikki lukutaitoiset kiinalaiset murteesta riippumatta.

Kiinan peruskielioppi ja kirjoitusjärjestelmä

Kiina on peruskieliopiltaan erittäin yksinkertainen kieli. Kiinan sanoja ei taivuteta lainkaan, edes aikamuotoja tai monikkoja ei sellaisenaan ole.  Kiina on tonaalinen kieli. Sanojen merkitys on eri tooneilla lausuttuna täysin erilainen. Mandariinikiinassa on 4 toonia sekä neutraali tooni viidentenä. Kiinan kirjoitusjärjestelmä on vanhin yhä käytössä oleva kirjoitusjärjestelmä. Kirjoitusmerkkejä on n. 100 000, mutta yleisesti käytettyjä merkkejä on n. 7000, joista kaikkein käytetyimpiä on n. 3000. Kiinalaisen sanomalehden lukemiseen riittää yleensä n. 2000-3000 merkin tunteminen.

Kiinan kielen kurssit

Alkeistason kiinan kielen kurssit

Kiinan kielikursseista löytyy kursseja vasta-alkajille ja jo pari vuotta kiinaa opiskelleille. Alkeistason kursseilla (EU 0–A1.3) tutustutaan kiinan kieleen ja tapakulttuuriin. Kursseilla opitaan kirjoitusmerkkejä ja tärkeimpiä ilmaisuja ja sanontoja. Tavoitteena on oppia selviytymään kiinaksi arkielämän puhetilanteissa ja ymmärtämään kiinalaisten kirjoitusmerkkien rakenne, symboliikka ja ääntäminen.

“Kurssi oli todella kiva, viikon kohokohta! Opettaja oli todella hyvä!”

Opiskelija

kiina

Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Voit pyytää todistuksen toimistosta, kun kurssi on päättynyt.

Oppikirjat eivät sisälly kurssimaksuun. Suosittelemme, että hankit oppikirjan heti ensimmäisen opetuskerran jälkeen. Kielten kurssien oppikirjoja voi ostaa kirjakaupoista, verkkokirjakaupoista sekä kustantajien kotisivujen kautta. Opisto ei vastaa oppikirjojen hankinnasta.

Tutustu tarkemmin kielten taitotasoihin valitaksesi itsellesi sopivan kielikurssin.

Kielikursseja ei voi maksaa liikunta- ja kulttuuriedulla, mutta jos haluat opiskella vieraita kieliä ja käyttää niihin työnantajasi antamaa omaehtoista verovapaata kulttuurietua (max. 400 € vuodessa), opisto voi tehdä siitä työantajasi kanssa erillisen sopimuksen. Tällöin valitset itse kielikurssin ja opisto laskuttaa koko kurssimaksun tai työnantajasi määrittämän osan siitä suoraan työnantajaltasi eli maksua ei tehdä Edenredillä, Epassilla tai Smartumilla. Kysy lisää toimistostamme.

Etäopetus

Osa Helsingin aikuisopiston opetuksesta järjestetään etäopetuksen välityksellä. Etäopetuksen sovellukset ovat helppokäyttöisiä ja tunnille voit liittyä vaikka kotoa käsin. Vastaanottamasi linkki ohjaa sinut automaattisesti etäopetustunnille.

Jos oppimisalustana käytetään Moodlea, saat käyttäjätunnuksen ja salasanan sähköpostilla ennen kurssin alkua.