Japanin kielikurssit

Japanin kielikursseista löytyy kursseja sekä vasta-alkajille, että pidempään opiskelleille. Japanin kielen alkeet ja ääntämisen oppiminen ei yleensä tuota vaikeuksia, vaikka suomen kielelle vieraitakin äänteitä on. Kielen monimutkaisin osa-alue on kirjoitusjärjestelmä.

Japanin kieli

Japania kieltä puhuu äidinkielenään noin 128 miljoonaa ihmistä. Japanin kielen alkuperästä ja kielen sukulaisuussuhteista on esitetty monenlaisia teorioita, mutta nykykäsityksen mukaan kieli ei kuulu mihinkään kielikuntaan, vaan on ns. isolaatti, eli kieli, jolla ei ole sukulaisia. Japanin valtion japaninkielinen nimi on virallisesti Nippon, mutta yleisesti siitä käytetään nimeä Nihon. Japanin kieli on japaniksi Nihongo.

Japanin kielen oppiminen

Japanin kurssi, kielen opiskelu, tai ääntämisen oppiminen ei suomalaiselle keskimäärin tuota vaikeuksia, vaikka suomen kielelle vieraitakin äänteitä on. Kielen monimutkaisin osa-alue on kirjoitusjärjestelmä. Nykyjapanissa käytetään kolmenlaisia kirjoitusmerkkejä: kotoperäisiä kana-tavumerkkejä (hiragana- ja katakana  -merkit) sekä alun perin kiinan kielestä lainattuja kanji –merkkejä. Japanin kieltä voi kuitenkin kirjoittaa myös latinalaisilla aakkosilla. Käytämmekin kurssillamme kirjaa, joka on kirjoitettu myös näillä ns. Roomaji –merkeillä (eli translitteroitu meille tutuiksi latinalaisiksi aakkosiksi), joten kirjoitusmerkkien omaksuminen ihan alkajaisiksi ei ole välttämätöntä. Merkkejä opiskellaan alkeiskurssilla vähitellen muun asian ohessa.

Japanin kielen kohteliaisuusjärjestemä

Japanin kielen kohteliaisuusjärjestelmä on tunnetusti monimutkainen, mutta kielessä on olemassa kohtelias kielimuoto, jonka opiskelu aloitetaan kurssilla ensimmäisenä. Tämä kohtelias tyyli mahdollistaa luontevan kommunikaation erilaisissa tilanteissa ja asemaltaan erilaisten henkilöiden välillä. Tällä tyylillä on laajin käyttö, kun keskustellaan tuntemattomien henkilöiden kanssa.

Japanin kielen kurssit

Alkeistason japanin kielen kurssit

Japanin kielikursseista löytyy kursseja sekä vasta-alkajille että pidempään opiskelleille. Alkeistason kursseilla (EU 0–A1.3) tutustutaan japanin kieleen ja rohkaistutaan käyttämään kieltä.

Perustason japanin kielen kurssit

Perustason kursseilla (EU A2.1–A2.2) kehitetään luku- ja kirjoitustaitoa ja harjoitellaan puhumista ja kuuntelua. Kursseilla opitaan lisää japanilaisesta tapakulttuurista etenkin kommunikointitilanteissa.

Keskitason japanin kielen kurssit

Keskitason kursseilla (EU B1-B2) kursseilla syvennetään kuullun ymmärtämistä ja rohkaistutaan kommunikoimaan todellisissa tilanteissa.

“Opettaja oli erittäin mukava ja loi opetusryhmään hyvän ilmapiirin, minkä ansiosta kaikki uskalsivat osallistua eri osaamistasoista huolimatta. Opettaja käytti paljon aikaa ylimääräisten harjoitusten ja testien tekemiseen Moodleen, mikä oli hyödyllinen lisä opiskeluun. Hän myös otti vastaan vapaaehtoisia tehtäviä ja tarkisti niitä. Lisäksi tunneilla oli välillä kevennyksenä videoita ja kulttuuritietoa. Joten näistä kaikista plussaa opetuksessa ja opettajalle! ”

Opiskelija

japani

Katso myös korean kielen kurssimme

Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Voit pyytää todistuksen toimistosta, kun kurssi on päättynyt.

Oppikirjat eivät sisälly kurssimaksuun. Suosittelemme, että hankit oppikirjan viimeistään ensimmäisen opetuskerran jälkeen. Useimmat kirjat löytyvät kirjakauppojen hyllyltä, mutta toisinaan kirjan tilaus saattaa kestää verkkokauppojen kautta 1–2 viikkoa ja kirjakaupankin kautta jopa 3–5 viikkoa.

Tutustu tarkemmin kielten taitotasoihin valitaksesi itsellesi sopivan kielikurssin.

Kielikursseja ei voi maksaa liikunta- ja kulttuuriedulla, mutta jos haluat opiskella vieraita kieliä ja käyttää niihin työnantajasi antamaa omaehtoista verovapaata kulttuurietua (max. 400 € vuodessa), opisto voi tehdä siitä työantajasi kanssa erillisen sopimuksen. Tällöin valitset itse kielikurssin ja opisto laskuttaa koko kurssimaksun tai työnantajasi määrittämän osan siitä suoraan työnantajaltasi eli maksua ei tehdä Edenredillä, Epassilla tai Smartumilla. Kysy lisää toimistostamme.

Etäopetus

Osa Helsingin aikuisopiston opetuksesta järjestetään etäopetuksen välityksellä. Etäopetuksen sovellukset ovat helppokäyttöisiä ja tunnille voit liittyä vaikka kotoa käsin. Vastaanottamasi linkki ohjaa sinut automaattisesti etäopetustunnille.

Jos oppimisalustana käytetään Moodlea, saat käyttäjätunnuksen ja salasanan sähköpostilla ennen kurssin alkua.