Ruotsin kielikurssit

Ruotsin kielikursseista löytyy kursseja sekä vasta-alkajille englanti apukielenään että pidempään opiskelleille niin ruostuneen kuin aktiivisen (koulu)ruotsin osaamisen päivittämiseksi.

Ruotsin kielen kurssit

Alkeistason ruotsin kielen kurssit

Ruotsin kielikursseista löytyy kursseja sekä vasta-alkajille että pidempään opiskelleille. Alkeistason kursseilla Beginner Swedish for Foreigners (EU 0- A 1.1) apukielenä käytetään englantia. Kurssit ovat opiston tukemia ja tarkoitettu ensisijaisesti maahan muuttaneille.

Perustason ruotsin kielen kurssit

Perustason kurssilla (EU A2.1–A2.2) kerrataan ruostunutta perusruotsia. Tavoitteena on etenkin puhe- ja kuuntelutaidon aktivointi arkielämän käyttötilanteita varten.

Keskitason ruotsin kielen kurssit

Keskitason kursseilla (EU B1-B2) aktivoidaan ja päivitetään sanastoa, kirjoittamista ja viritetään keskustelutaitoja ja kielioppia uuteen uskoon. Valmennuskurssi valtionhallinnon ruotsin kielitutkintoon etänä B1-B2 tarjoaa mahdollisuuden prepata kielitutkintoon paikasta riippumatta. Uudet YKI-Svenska kurssit preppaavat keskitason YKI-testiin apukielenään englanti ruotsin ohella. Loppukevään Rohkaistu puhumaan ruotsia! (B1) on matalan kynnyksen ruotsin keskustelukurssi kaikille rohkaisua ja kannustusta toivoville.

Ruotsin kielen YKI

Opisto järjestää myös ruotsin kielen yleisiä kielitutkintoja (keskitason).

YKI

“Olen tyytyväinen kurssiin, jolle olen osallistunut. Pidän opettajan rennosta opetustyylistä ja ryhmän dynamiikka on toiminut hyvin.”

Opiskelija

ruotsi

Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Voit pyytää todistuksen toimistosta, kun kurssi on päättynyt.

Oppikirjat eivät sisälly kurssimaksuun. Suosittelemme, että hankit oppikirjan heti ensimmäisen opetuskerran jälkeen. Kielten kurssien oppikirjoja voi ostaa kirjakaupoista, verkkokirjakaupoista sekä kustantajien kotisivujen kautta. Opisto ei vastaa oppikirjojen hankinnasta.

Tutustu tarkemmin kielten taitotasoihin valitaksesi itsellesi sopivan kielikurssin.

Kielikursseja ei voi maksaa liikunta- ja kulttuuriedulla, mutta jos haluat opiskella vieraita kieliä ja käyttää niihin työnantajasi antamaa omaehtoista verovapaata kulttuurietua (max. 400 € vuodessa), opisto voi tehdä siitä työantajasi kanssa erillisen sopimuksen. Tällöin valitset itse kielikurssin ja opisto laskuttaa koko kurssimaksun tai työnantajasi määrittämän osan siitä suoraan työnantajaltasi eli maksua ei tehdä Edenredillä, Epassilla tai Smartumilla. Kysy lisää toimistostamme.

Etäopetus

Osa Helsingin aikuisopiston opetuksesta järjestetään etäopetuksen välityksellä. Etäopetuksen sovellukset ovat helppokäyttöisiä ja tunnille voit liittyä vaikka kotoa käsin. Vastaanottamasi linkki ohjaa sinut automaattisesti etäopetustunnille.

Jos oppimisalustana käytetään Moodlea, saat käyttäjätunnuksen ja salasanan sähköpostilla ennen kurssin alkua.