Ruotsin kielikurssit

Ruotsin kielikursseista löytyy kursseja sekä vasta-alkajille että pidempään opiskelleille. Kursseja on suomeksi ja englanniksi. Työelämän ruotsia -kurssilla aktivoit ja päivität etenkin työtilanteissa tarvittavia suullisia taitoja.

Ruotsin kielen kurssit

Alkeistason ruotsin kielen kurssit

Ruotsin kielikursseista löytyy kursseja sekä vasta-alkajille että pidempään opiskelleille. Alkeistason kurssilla Beginner Swedish for Foreigners (EU 0) apukielenä käytetään englantia. Kurssi on opetushallituksen tukemia ja tarkoitettu ensisijaisesti maahan muuttaneille.

Perustason ruotsin kielen kurssit

Perustason kurssilla (EU A2.1–A2.2) kerrataan ruostunutta perusruotsia. Tavoitteena on puhe- ja kuuntelutaidon aktivointi arkielämän käyttötilanteita varten.

Keskitason ruotsin kielen kurssit

Keskitason kursseilla (EU B1-B2) kursseilla aktivoidaan ja päivitetään sanastoa, kirjoittamista ja viritetään kielioppia uuteen uskoon. Työelämän ruotsia -kurssilla aktivoit ja päivität etenkin työtilanteissa tarvittavia suullisia taitoja.

Ruotsin kielen YKI

Opisto järjestää myös ruotsin kielen yleisiä kielitutkintoja (keskitason) ja YKI-harjoituskursseja ruotsin kielen yleiseen kielitutkintoon.

YKI

“Opettaja on onnistunut luomaan välittömän, keskusteluun innostavan ilmapiirin yhdessä kurssilaisten kanssa.”

Opiskelija

ruotsi

Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Voit pyytää todistuksen toimistosta, kun kurssi on päättynyt.

Oppikirjat eivät sisälly kurssimaksuun. Suosittelemme, että hankit oppikirjan viimeistään ensimmäisen opetuskerran jälkeen. Useimmat kirjat löytyvät kirjakauppojen hyllyltä, mutta toisinaan kirjan tilaus saattaa kestää verkkokauppojen kautta 1–2 viikkoa ja kirjakaupankin kautta jopa 3–5 viikkoa.

Tutustu tarkemmin kielten taitotasoihin valitaksesi itsellesi sopivan kielikurssin.

Kielikursseja ei voi maksaa liikunta- ja kulttuuriedulla, mutta jos haluat opiskella vieraita kieliä ja käyttää niihin työnantajasi antamaa omaehtoista verovapaata kulttuurietua (max. 400 € vuodessa), opisto voi tehdä siitä työantajasi kanssa erillisen sopimuksen. Tällöin valitset itse kielikurssin ja opisto laskuttaa koko kurssimaksun tai työnantajasi määrittämän osan siitä suoraan työnantajaltasi eli maksua ei tehdä Edenredillä, Epassilla tai Smartumilla. Kysy lisää toimistostamme.

Etäopetus

Osa Helsingin aikuisopiston opetuksesta järjestetään etäopetuksen välityksellä. Etäopetuksen sovellukset ovat helppokäyttöisiä ja tunnille voit liittyä vaikka kotoa käsin. Vastaanottamasi linkki ohjaa sinut automaattisesti etäopetustunnille.

Jos oppimisalustana käytetään Moodlea, saat käyttäjätunnuksen ja salasanan sähköpostilla ennen kurssin alkua.