Latinan kielikurssit

Latinan opiskelu laajentaa yleissivistystä, auttaa muiden kielten opiskelussa sekä helpottaa sivistyssanojen ja eri alojen oppisanaston omaksumista. Latinan kielikursseista löytyy alkeiskursseja ja alkeiskurssien jatkoja.

Latinan kieli

Latina on kieli, jota alun perin puhuttiin vain Roomassa ja sitä ympäröivällä alueella Italiassa, mutta Rooman valtakunnan hallinnon kielenä se levisi laajalle synnyinseutunsa ulkopuolelle.

Latina on pysynyt käytössä jatkuvasti ja sitä opetetaan yhä kouluissa ja yliopistoissa. Se on nykyäänkin katolisen kirkon pääkieli, ja sitä käytetään edelleen mm. lääketieteen tautiluokituksissa, eliöiden tieteellisissä nimissä ja oikeustieteessä. Latinan opiskelu laajentaa yleissivistystä, auttaa muiden kielten opiskelussa sekä helpottaa sivistyssanojen ja eri alojen oppisanaston omaksumista.

Latinan kielen kurssit

Alkeistason latinan kielen kurssit

Latinan kielikursseista löytyy vasta-alkajille Tutustu elävään latinan kieleen etänä! -lyhytkurssi ja pidempään opiskelleille A1.3-tason jatkokurssi.Kursseilla opiskellaan latinan perustietoja, vertaillaan sen sanastoja muihin kieliin ja maustetaan kielenopiskelua myös historiallisilla tapahtumilla ja näkökulmilla.

“Hyvä opettaja, joka osaa käyttää hyvin ja monipuolisesti eri sovelluksia etäopiskelun tukena.”

Opiskelija

latina

Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Voit pyytää todistuksen toimistosta, kun kurssi on päättynyt.

Oppikirjat eivät sisälly kurssimaksuun. Suosittelemme, että hankit oppikirjan heti ensimmäisen opetuskerran jälkeen. Kielten kurssien oppikirjoja voi ostaa kirjakaupoista, verkkokirjakaupoista sekä kustantajien kotisivujen kautta. Opisto ei vastaa oppikirjojen hankinnasta.

Tutustu tarkemmin kielten taitotasoihin valitaksesi itsellesi sopivan kielikurssin.

Kielikursseja ei voi maksaa liikunta- ja kulttuuriedulla, mutta jos haluat opiskella vieraita kieliä ja käyttää niihin työnantajasi antamaa omaehtoista verovapaata kulttuurietua (max. 400 € vuodessa), opisto voi tehdä siitä työantajasi kanssa erillisen sopimuksen. Tällöin valitset itse kielikurssin ja opisto laskuttaa koko kurssimaksun tai työnantajasi määrittämän osan siitä suoraan työnantajaltasi eli maksua ei tehdä Edenredillä, Epassilla tai Smartumilla. Kysy lisää toimistostamme.

Etäopetus

Osa Helsingin aikuisopiston opetuksesta järjestetään etäopetuksen välityksellä. Etäopetuksen sovellukset ovat helppokäyttöisiä ja tunnille voit liittyä vaikka kotoa käsin. Vastaanottamasi linkki ohjaa sinut automaattisesti etäopetustunnille.

Jos oppimisalustana käytetään Moodlea, saat käyttäjätunnuksen ja salasanan sähköpostilla ennen kurssin alkua.