Kädentaitojen kurssit

Kädentaitojen kurssivalikoima kattaa laajan kirjon erilaisia kursseja askartelusta puutöihin, ompelusta tuftaukseen. Kurssit ovat usein lyhytkestoisia. Useimmat kurssit sopivat myös aloittelijoille.

Kädentaidot

Askartelukurssit

Opiston askartelukurssit elävät vuodenaikojen mukana. Syksyllä 2024 askarrellaan kierrätys- ja luonnonmateriaaleilla ja Halloween saapuu aina yllättäen.

Keramiikka

Kokeile keramiikkaa kursseilla saat kokemuksen perustekniikoista ja -lasitteista – opettajan työhuoneella, pienellä porukalla.

Kintsugi

At Kintsugi course you will during the winter repair your chosen ceramic object with age ole Japanese technique.

Korukurssit

Hopeakorujen valmistamisen alkeita sekä jatkokurssi intensiivisesti. Helmikorujen kauneutta unohtamatta.

Makramee ja solminta

Syksyllä opit seinävaatteen tai amppelin valmistamista; kuusen koristeita sekä joulukranssikin syntyy makrameetekniikoilla. Pirtanauha on se perinteinen kotimainen, melkein makramee. Myös Ragamuf-tuoliryijy syntyy solmien.

Ompelu

Opi ompelemaan kursseilla saat kertausta tai opit käyttämään ompelukonetta. Vaateompelukursseilla edetään vaativampiin töihin. Ekologisin vaate on kierrätetty ja kesämekonkin voi tehdä itse. Kirppisvaatteita tuunataan, valmistat Chenille-kuteita sekä voit valmistaa oman repun tai laukun erilaisia joulutuotteita unohtamatta. Myös ryijyn voit valmistaa ompelutekniikoilla. Sewing courses also in English.

Puutyöt

Puutyön kurssilla suunnitellaan ja valmistetaan sekä käsityömenetelmin että koneiden avulla pieniä tai vähän isompiakin puutöitä kotiin, puutarhaan tai mökille.

Tuftaus

Tuftauksen parissa voit valmistaa niin kotikoristeen kuin tekstiilitaulunkin.

Värjäys

Testaa loppukesästä aurinkovärjäystä.

“Opettaja oli erinomainen: juuri sopivasti osasi käydä auttamassa ja antamassa eri vaihtoehtoja, mutta samalla antoi tilaa tehdä itse ja rohkaisi luovuuteen.”

Opiskelija

kädentaidot

Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Jäikö jokin asia mietityttämään?

Opintoneuvonta tarjoaa sinulle aina apua oikean tason ja kurssin löytämiseksi, esimerkiksi silloin jos aiemmasta kurssista on aikaa tai jos haluat tutustua ihan uuteen lajiin.

Opintoneuvonta
""

Muista

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Kurssien opetuskieli on yleensä suomi. Monilla kursseilla opettajat voivat opettaa myös englanniksi tai jollakin muulla kielellä. Voit kysyä opintoneuvonnasta, mitä kieltä kurssilla käytetään.

Voit pyytää todistuksen toimistosta, kun kurssi on päättynyt.

Käden taitojen tarvikkeet eivät yleensä sisälly kurssimaksuun. Voit ostaa niitä opettajalta tai opettajan ohjeiden mukaan.

Kolme syytä harrastaa kädentaitoja

1.

Osattu pysyy ja sen päälle voi rakentaa.

2.

Kulunut asia ei ole ongelma vaan mahdollisuus.

3.

Itse tehty ja annettu on välittämistä, rakkauttakin.