Tanssikurssit

Tanssikursseja on sekä alkajille että jo lajeja pidempään harrastaneille. Valikoimassa on runsaasti eri tanssilajeja. Voit harrastaa yksin tai parin kanssa.

Tanssikurssit

Tanssikursseja on eritasoisille opiskelijoille ja valikoima on laaja: reggaetón, salsa ja aikuisbaletti ovat erityisen suosittuja. Muita valikoimassa olevia lajeja ovat afrotanssi, butoh, dancehall, itämainen tanssi, Nia®, nykytanssi ja latinomix. Pareille on argentiinalaista tangoa ja parisalsaa.

Ohjelmassa on myös lyhytkursseja ja viikonloppukursseja, mm. jazztanssi, musikaalitanssi ja showtanssi.

Kevään 2024 uutuuskursseja ovat Bollywood, tanssikoreografian suunnittelu -työpaja ja terapeuttinen tanssi.

Senioritanssi

Senioreille on tarjolla lukuisa määrä eritasoisia seniorilattaritunteja. Kursseilla harjoitellaan perusaskeleet sambaan, salsaan, merengueen, cha cha cha:han, rumbaan bachataan ja jiveen. Senioreille on tarjolla myös senioribalettia ja itämaista tanssia.

Aikuinen-lapsi -tanssikurssit

Opiston ohjelmassa on yhteisiä tunteja aikuiselle ja lapselle.

Aikuinen–vauva-tanssi ja sirkus -kurssi on tarkoitettu aikuisen ja 4–12 kuukautisen vauvan yhteiseksi liikuntahetkeksi. Aikuinen–taapero-tanssi ja sirkus sopii 1-2 vuotiaalle lapselle ja aikuiselle. Tunneilla tehdään lapsentahtisesti helppoja luovan tanssin harjoitteita, temppuillaan turvallisesti sekä annetaan tilaa myös lapsen ja aikuisen yhteiselle vapaalle liikkeelle ja leikille. Päähuomio tunneilla on lapsen ja aikuisen välisessä vuorovaikutuksessa, minkä lisäksi harjoitusta saa molempien kunto ja kehonhallinta.

Balettia vauvan kanssa -kurssilla tehdään helppoja balettiin pohjautuvia harjoituksia, jotka vahvistavat etenkin keskivartalon ja jalkojen lihaksia. Välillä liikutaan ja lorutellaan yhdessä vauvan (n. 3–12 kk) kanssa. Vauva voi olla mukana kantoliinassa, repussa tai pötkötellä lattialla.

Aikuinen-lapsi -tanssikurssien tavoitteena on tarjota liikkumisen iloa, edistää lapsen kokonaisvaltaista kehitystä ja vahvistaa myös aikuisen kehonhallintaa. Yhdessä liikkuminen auttaa kehittämään aikuisen ja lapsen välistä suhdetta. Aikuinen–lapsi -tanssikurssit sopivat vasta-alkajille, aikaisempaa tanssikokemusta ei tarvita.

“Kurssi oli aina viikon kohokohta, opettaja oli todella mukava, mukaansatempaava ja asiantunteva. Tunnit olivat hauskoja!”

Opiskelija

tanssi

Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Jäikö jokin asia mietityttämään?

Opintoneuvonta tarjoaa sinulle aina apua oikean tason ja kurssin löytämiseksi, esimerkiksi silloin jos aiemmasta kurssista on aikaa tai jos haluat tutustua ihan uuteen lajiin.

Opintoneuvonta
""

Muista

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Kurssien opetuskieli on yleensä suomi. Monilla kursseilla opettajat voivat opettaa myös englanniksi tai jollakin muulla kielellä. Voit kysyä opintoneuvonnasta, mitä kieltä kurssilla käytetään.

Tiloissa on kaikki tarvittavat välineet, jos kurssin tiedoissa ei lue muuta. Ota mukaan oma puhdas pyyheliina jumppa-alustan suojaksi.

Muista huolehtia itse vakuutusturvastasi, sillä opisto ei ota opiskelijoille vakuutuksia.

Osa Helsingin aikuisopiston opetuksesta järjestetään etäopetuksen välityksellä esimerkiksi Zoomilla. Etäopetuksen sovellukset ovat helppokäyttöisiä ja tunnille voit liittyä vaikka kotoa käsin. Vastaanottamasi linkki ohjaa sinut automaattisesti etäopetustunnille.