Bändikurssit

Perus bändin kokoonpanoon kuuluu yleensä kitaristi, basisti, rumpali ja kosketinsoittaja. Lisäksi bändissä voi olla vielä erikseen laulaja. Monissa bändeissä saattaa olla muitakin soittajia ja laulajia kuten esimerkiksi saksofonisti, trumpetisti ja taustalaulajat. Bändissä soittaminen kehittää yhteissoiton taitoja. Bändikursseilla tutustutaan eri soittimien rooliin yhtyesoitossa, kappaleiden sovittamiseen ja bändisoiton perustaitoihin sekä soitetaan monipuolisesti erilaista musiikkia. Bändi kokonaisuus on yleensä vahvistettu ja ääni ajetaan läpi PA-systeemin kautta. Bändissä rumpujen tehtävänä on soittaa komppia, eli jatkuvaa tasaista rytmiä, bassolla soitetaan useimmiten säestäviä bassokuvioita pitäytyen taka-alalla ja seurataan rumpujen tai/ja kitaran komppikuvioita, kitaralla ja koskettimilla soitetaan melodiaa tai harmoniaa, eli sointuja.

Opiston kurssi tarjonnassa on 3 bändikurssia, joissa kaikissa opetuskielenä on englanti. Kursseja on aloittelijoille sekä myös jatkaville opiskelijoille.

“Kurssi ollut hyvätasoinen, täyttänyt odotukseni.”

Opiskelija

musiikki

Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Kurssien opetuskieli on yleensä suomi. Monilla kursseilla opettajat voivat opettaa myös englanniksi tai jollakin muulla kielellä. Voit kysyä opintoneuvonnasta, mitä kieltä kurssilla käytetään.

Soittimet tulee jokaisen tuoda mukanaan tunnille.

Bändikursseilla on valmiina äänentoistotekniikka, kaksi kitara- ja yksi bassovahvistin, rummut, sähköpiano ja kosketinsoitin, yksi basso-, sähkö- ja akustinen kitara.

Muista huolehtia itse vakuutusturvastasi, sillä opisto ei ota opiskelijoille vakuutuksia.