Heini Ernamo

muskarit

Heini on vanhaa musiikkia rakastava monipuolinen laulaja, jonka sydän sykkii etenkin barokkimusiikille. Tällä hetkellä Heini viimeistelee laulupedagogiikan opintoja Turun Taideakatemiassa ja opiskelee barokkimusiikkia Yrkeshögskolan Noviassa Pietarsaaressa. Vahva kiinnostus vanhaan musiikkiin näkyy myös Heinin kuoro- ja ensembletyöskentelyssä, sillä hän on renessanssimusiikkiin keskittyvän Vokaaliyhtye Uoman perustajajäsen. Muskareiden ohjaamisessa Heinille on tärkeintä, että kukin lapsi saa tehdä ja tutustua musiikkiin omalla tavallaan ja omassa tahdissaan.


Anna Hakala

pop-jazzlaulu ja lauluryhmät

Anna on valmistunut musiikkipedagogiksi pääaineenaan pop/jazz-laulu Centria AMK:sta vuonna 2020. Sitä ennen hän on valmistunut muusikoksi Keski-Pohjanmaan konservatoriosta. Tällä hetkellä Anna viimeistelee Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa maisteriopintojaan musiikkikasvatuksen osastolla. Anna on jo usean vuoden ajan opettanut niin eri ikäisiä yksityisoppilaita kuin lauluryhmiä/kuoroja. Hänellä on myös runsaasti esiintymiskokemusta erilaisista produktioista sekä keikoista laulajana. Laulunopettajana Annalle on ensiarvoisen tärkeää, että oppilaalle syttyy laulamisen ilo. Laulaminen on kokonaisvaltaista, kehollista toimintaa, ja jokaisella on oma ainutlaatuinen ääni. Annan mielestä opettaja toimii oppilaidensa rinnallakulkijana laulamisen polulla tarjoten heille eväitä löytää mahdollisimman vapaa ja soinnikas oma ääni. ”Laulaminen ei myöskään saa olla liian vakavaa!” on Annan motto.


Minna Hämäläinen

lauluryhmät, seniorilaulu, teatterilaulu

Pohjois-Savon sydämestä Iisalmesta lähtöisin olevan Minnan elämään ovat kuuluneet musiikki ja teatteri pikkutytöstä asti. Musiikkipedagogiksi hän valmistui Kuopiosta 2010 pääaineena pop-jazzlaulu. Tätä ennen hän oli opiskellut musiikkiteatteri-ilmaisunohjaajaksi (2002) ja kulttuurituottajaksi (2005). Minna valmistui 2016 Turun ammattikorkeakoulun kulttuurialan YAMK -koulutuksesta luovaksi tuottajaksi. Hän on toiminut freelancerina musiikki- ja teatterialan produktioissa laulaja-näyttelijänä, tuottajana tai ohjaajana sekä opettanut pop-jazzlaulua opistoissa ympäri Suomea. Minna toimii opiston musiikin koulutusvastaavana ja vetää hallinnon työn rinnalla laulukursseja. Hän kokee, että koulutusvastaavan työssä on mahdollista yhdistää kaikki se, mitä hän on vuosien varrella opiskellut ja freelancerin työssään esiintyjänä, pedagogina sekä tuottajana kohdannut. Tämä työ on Minnan toteutunut unelma. ”If you can dream it you can do it!”


Heidi Kiviharju

kuorot

Heidi on valmistunut Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen maisterikoulutuksesta jouluna 2022, ja sitä ennen Metropolian ammattikorkeakoulusta laulunopettajaksi. Tämän lisäksi hän on opiskellut musiikkiteatteria Teatterikorkeakoulussa ja suorittanut maisterin tutkinnon englantilaisesta filologiasta Helsingin yliopistolla. Heidi on erikoistunut lauluryhmien johtamiseen, musiikkiteatteriin ja positiiviseen pedagogiikkaan ja on tehnyt yli kymmenvuotisen työuran laulajana, musikaalinäyttelijänä ja alkeiskuorojen ja lauluyhtyeiden johtajana. ”Hyväntahtoinen huumori ja turvallinen ilmapiiri ovat kuorotoiminnassa tärkeintä ja parhaat onnistumisen kokemukset pedagogina tulevat kun oppilas löytää oman vapaan äänensä ja heittäytyy kokeilemaan jotain uutta!”


Adama Kone

balafonin soitto, rumpusäestys afrotanssitunneilla

Adama on malilaissyntyinen ammattimuusikko ja perinteisen länsiafrikkalaisen musiikin asiantuntija. Adaman pääinstrumentti on balafon (puinen ksylofoni), mutta hän soittaa mestarillisesti myös muita perinteisiä soittimia, kuten koraa (21-kielinen harppu) sekä djembe-, dundun- ja tama-rumpuja. Musiikki on vienyt Adaman kiertueille eri puolille Eurooppaa ja Länsi-Afrikkaa. Suomessa hänet tunnetaan erityisesti Faso Kan- ja Mande Maja Band -yhtyeistä. Faso Kanin riveissä Adama on keikkaillut Suomea ristiin rastiin muun muassa suosituilla Konserttikeskuksen koulukiertueilla, esiintyen ja opettaen musiikkia lapsille ja nuorille. Adama on myös toiminut Suomessa yli kymmenen vuoden ajan tanssisäestäjänä muun muassa Helsingin aikuisopiston länsiafrikkalaisten tanssien kursseilla.


Veera Niiranen

klassinen laulu

Veera on valmistunut Grazin taideyliopistosta filosofian maisteriksi pääaineinaan oopperalaulu ja konserttilaulu. Lisäksi hän on opiskellut Metropolia ammattikorkeakoulussa instrumenttipedagogiksi. Veera on työskennellyt laulunopettajana ja kuoronjohtajana ulkomailla sekä Suomessa. Tärkeää Veeralle on terve ja vapaa äänenmuodostus sekä ilon löytäminen tulkinnasta ja musiikintekemisestä. Opettamisen lisäksi Veera konsertoi aktiivisesti ja on laulanut Suomen Kansallisoopperan lisäkuorossa vuodesta 2018.


Elisabet Petsalo

klassisen laulun yksilö- ja paritunnit, klassisen laulun pienryhmä ja HELAO kuoro

Elisabet on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta ja laulupedagogiksi Savonia-ammattikorkeakoulusta. Lisäksi hän on täydentänyt opintojaan musiikkiteatterin erikoistumisopinnoissa Taideyliopistossa (TeaK & SibA). Elisabet on työskennellyt monipuolisesti laulamisen parissa niin solistina kuin Kansallisoopperan lisäkuorossa ja Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa sekä laulunopettajana, kuoronjohtajana ja ortodoksikanttorina. Laulunopettajana ja kuoronjohtajana Elisabetille on tärkeää luoda kursseilla innostava ja turvallinen ilmapiiri, joka antaa vapauden kokeilla ja oppia uusia asioita seikkailumielellä ja luovalla otteella. Erityisesti hän iloitsee työssään, kun syntyy yhteisiä oivalluksia ja onnistumisen kokemuksia oppilaiden ja kuorolaisten kanssa. ”Laulamisen kautta olen itse saanut oppia asioita uskomattoman paljon niin itsestäni, äänestäni kuin kehostani sekä musiikin voimasta ja ilmaisurikkaudesta. Siksi erityisen hienoa laulun opettamisessa on se, että saan aina oppia itsekin uutta samalla kun voin opastaa muita.”


Marius Pirhonen

kitaran- ja ukulelensoitto

Marius on monipuolinen muusikko ja taiteilija, joka on valmistunut muusikoksi Jyväskylän ammattiopistosta pääaineena sähkökitara sekä musiikin kandidaatiksi Sibelius-Akatemiasta musiikkikasvatuksen aineryhmässä. Tällä hetkellä työn alla ovat maisteriopinnot SibA:lla. Opetuskokemusta löytyy niin koulujen musiikintunneista kuin yksityisoppilaista. Soittamisen lisäksi Marius säveltää, sanoittaa, ja tuottaa musiikkia mm. Mariuksen Vallankumous -suomipopyhtyeelleen. Hänellä on satojen keikkojen kokemus ympäri Suomea useasta eri kokoonpanosta kitaristina ja laulajana. Opettajana hän haluaa innostaa oppilaita löytämään soittimesta elinikäisen harrastuksen ja elämäntavan. Mariusta pidetään inspiroivana ja rentona opettajana. 


Päivi Pylvänäinen

klassinen laulu

”Olen oopperalaulaja, näyttelijä ja laulupedagogi”, Päivi kertoo. ”Yksinlaulutuntini sopivat kaikille, vasta-alkajista jo pitkällä oleviin ammattilaisiin. Olen opettajana innostava, rehellinen, positiivinen, yhteistyöhaluinen ja suora. Laulamisen opettaminen on hyvin henkilökohtaista, ja siinä pitää olla tarkat tuntosarvet. Minulle on tärkeää antaa konkreettisia neuvoja tekniikan parantamiseen ja lisätä oppilaan tietoisuutta omasta itsestään laulajana ja musiikin tulkitsijana. Olen valmistunut oopperalaulajaksi Sibelius-Akatemiasta 2015. Musiikkipedagogiksi valmistuin Kuopion Musiikki- ja Tanssiakatemiasta 2010 ja muusikoksi Teatterimusiikin ja musiikindraaman koulutuksesta Pirkanmaan Ammattikorkeakoulusta 2007. Päätyökseni olen esiintyvä artisti. Viimeksi olen laulanut solistina mm. Savonlinnan oopperajuhlilla (2023, 2019), Vaasan oopperassa (2023), Tampereen oopperassa (2022, 2020) ja Turun Åbo Svenska teaterissa (2022). Olen esiintynyt lukuisten suomalaisten orkesterien solistina mm. Tampere Filharmoniassa, Jyväskylän sinfoniassa, Saimaa sinfoniettassa ja Rakuunasoittokuntassa. Olen myös vieraillut Mikkelin teatterin kesäteatterissa (2022) ja Teatteri Eurooppa Neljässä (2018), sekä ollut kiinnitettynä näyttelijänä Savonlinnan teatterissa 2008-2010 ja kesällä 2012. Lisäksi olen tehnyt useita kymmeniä esiintymisiä komediaesityksissä, kuten Hajuvettä ja lihapullia (2020-) ja Sopraanot Metsäkedolla (2015-2017).” Kuva: Ville Paul Paasimaa


Paula Rautamaa

jazzlaulu

Laulunopettaja Paula on valmistunut Jyväskylän ammattikorkeakoulusta pop/jazz-laulupedagogiksi, Jyväskylän yliopistosta musiikinopettajaksi (FM) ja Jyväskylän ammattiopistosta muusikoksi pääaineenaan pop/jazz-laulu. Paula esiintyy mm. folk/americana-yhtye Iron Country Sistersin laulaja-kitaristina, soolona kitaran kanssa ja erilaisten kokoonpanojen solistina. Hänellä on paljon kokemusta keikoista bändien, duojen ja lauluyhtyeiden jäsenenä sekä taustalaulajana. Paula säveltää ja sanoittaa omaa musiikkia ja on kiinnostunut monista eri musiikkityyleistä. Opetuskokemusta laulunopettajana on kertynyt monipuolisesti erilaisista oppilaitoksista, niin yksilö- kuin ryhmäopetuksestakin. Paula vetää Helsingin aikuisopistossa pop-jazzlaulun pariopetusta sekä lauluyhtyettä. Opettajana Paulaa kuvaillaan sanoilla kannustava, innostava ja lämmin. Kuva: Jarkko Piipari


Javier Sanchez

Jazz Repertoire, Band Course in English

Javier on Helsinkiin kotiutunut espanjalainen basisti ja säveltäjä sekä monipuolinen kontrabasson, sähköbasson ja nauhattoman basson soittaja. Hänen sävellyksissään yhdistyvät elementit latinalaisesta jazzista ja flamencosta. Javier on johtanut aktiivisesti pieniä ja suuria yhtyeitä ympäri maailman sekä toiminut useilla albumeilla basistina, säveltäjänä ja sovittajana. Lisäksi hän sponsoroi Warwick-bassoja ja toimii Cuejero-yhtyeen johtajana. Nuoruudessaan Javier opiskeli bassonsoittoa ja säveltämistä Escuela de Musica Creativa -koulussa ja valmisteli kandidaatin tutkintonsa musiikkipedagogiikasta Complutense University of Madridissa 2011. Hän muutti Bostoniin (USA) 2012, jossa vastaanotti apurahan opiskellakseen Berklee College of Musicissa, josta valmistui kunniamaininnoin 2015 musiikin kandidaatiksi. Sen jälkeen Javier aloitti maisteriopintonsa Sibelius-Akatemiassa Suomessa ja Royal Academy of Musicissa Tanskassa Nordic Master of Global Musicin (GLOMAS) jäsenenä, josta valmistui 2017. Metropolia ammattikorkeakoulusta hän valmistui 2019 musiikin maisteriksi. Tällä hetkellä Javier työstää taiteellista tohtoritutkintoaan Sibelius-Akatemiassa. Instagram: @cuejero Kuva: Matias Helle


Johanna Viksten

laululyriikka ja lauluimpro

Johanna on laulaja-lauluntekijä, ääninäyttelijä, improvisaatioesiintyjä, musiikkivalmentaja ja opettaja. Hänen lauluntekstejään esittävät myös muut: Katri Ylander, Club For Five, Pate Mustajärvi, Emilianne, ex-Tiktak-Petra, Suvi Teräsniska, Anne Mattila, tangokuninkaalliset ja Ipanapa-lastenlevyjen artistit. Osa näistä teksteistä on tehty yhteistyönä – ja yhdessä kirjoittamista Johanna haluaakin myös opettaa. Johanna haluaa työskennellä kaiken ikäisten kanssa, sillä hän uskoo, että musiikin avulla voi purkaa tunteita, ihmetellä elämää sekä päästä seikkailuihin ja irti arjesta. Hän haluaa madaltaa laulunteon kynnystä – uskallus yrittää riittää. Tärkeinä työkaluinaan hän pitää vuorovaikutusta, huumoria ja improvisaatiota. ”Minulle on erittäin tärkeää pyrkiä luomaan rento ja heittäytymistä tukeva ilmapiiri. Jotta ne hanat aukeaisivat – osallistujan omaa oloa kuunnellen”, Johanna toteaa. Kuva: Veikko Somerpuro


Hanna Vuorenmaa

pianonsoitto

Hanna aloitti klassisen pianon soittamisen kuusivuotiaana. Kiinnostus musiikkia kohtaan johdatti hänet musiikkipedagogin (AMK) opintoihin, joista hän valmistui varhaisiän musiikinopettajaksi. Klassisen pianon lisäksi Hanna on opiskellut muusikon opinnot pääaineenaan pop/jazz -laulu. Hanna näkee eri taiteiden lajit yhteen kietoutuneina ja on ammentanut inspiraatiota taideintegroinnista ja erityisesti kuvataiteesta. Hanna opettaa Helsingin aikuisopistossa pianonsoiton alkeita.