Musiikkikurssit

Musiikkikursseista löytyy kursseja sekä vasta-alkajille että pidempään opiskelleille. Tarjolla on laulua, soiton opiskelua, laulu-improvisaatiota ja musiikinteoriaa sekä tietokonemusiikin tekemistä. Kursseja on myös senioreille ja lapsille.

Musiikkikurssit

Soitinkurssit, bändikurssit

Musiikkikursseilla voit oppia soittamaan erilaisia soittimia kuten kitaraa, pianoa, ukulelea tai viulua. Voit myös osallistua bändikursseille, joissa harjoitellaan yhtyesoiton perusteita rennolla otteella. Lue lisää bändikursseista ja pianokursseista.

Kuorot

Opiston valikoimassa on erilaisia kuoroja. Helao sekakuorossa harjoitellaan tavoitteellisesti erityylistä kuoro-ohjelmistoa. Muita kuoroja ovat mm. Naiskuoro Femail Singers, Popular Music Choir in English ja Procantus sekakuoro.

Klassisen laulun kurssit

Klassisen laulun kursseilla lauletaan yksin ja yhdessä tai parin kanssa. Kursseilla harjoitellaan erilaisia hengitys- ja ääniharjoituksia ja tutustutaan monipuolisesti klassisen laulun ohjelmistoon. Lue lisää klassisesta laulusta.

Laulujen sanoitus

Laulunkirjoituskurssilla kirjoitetaan omia kappaleita, tutustutaan erilaisiin kirjoitustekniikoihin ja harjoitellaan lyriikoiden kirjoittamista.

Laulun ryhmäopetus

Laulun ryhmäopetuksen kursseilla tutustutaan äänenmuodostuksen perustekniikoihin ja lauletaan yhdessä erityylisiä kevyen musiikin kappaleita. Valikoimassa on keväällä mm. Tahdon laulaa! -kurssi, Suomipopin ja -rockin helmet -laulukurssi, Jazzlaulun intensiivikurssi sekä Laulutaidottomien intensiivikurssi. Kansanlaulukursseilla lauletaan erilaisia kansanlauluja ympäri maailman tai harjoitellaan rekilaulujen tekemistä itse.

Lauluyhtye

Kurssilla tutustutaan eri laulutyyleihin ja harjoitellaan moniäänistä stemmalaulua.

Muskarit ja kurssit lapselle ja aikuiselle

Helsingin aikuisopiston tarjonnassa on laaja valikoima musiikin kursseja lapsille ja perheille. Tarjolla on vauvamuskareita ja muskariryhmiä eri ikäisille lapsille sekä pianonsoiton kursseja lapselle ja aikuiselle. Muskareissa sukelletaan musiikin maailmaan tarinoiden siivittäminä. Muskarit tuovat musiikin iloa ja hauskaa yhdessäoloa ryhmässä. Lapsi ja aikuinen kurssit vahvistavat lapsen ja vanhemman välistä positiivista vuorovaikutussuhdetta.

Musiikinteorian kurssit

Musiikinteorian kursseilla opiskellaan musiikinteorian perusteita soittamisen, laulamisen, säveltämisen sekä laulunkirjoittamisen lähtökohdista.

Musiikin kurssit senioreille

Opisto tarjoaa myös musiikinkursseja, jotka ovat suunniteltu erityisesti senioreille. Seniorilaulukurssilla lauletaan kansanlauluja, iskelmiä ja laulelmia.

Pop-jazz

Pop-jazzlaulun paritunneilla valitaan muutama itselle sopiva kappale, joita työstetään opettajan avustuksessa kurssin ajan. Jazzlaulun intensiivikurssilla opetellaan tyylille ominaista ilmaisua ja äänenkäyttöä jazz-standardeja laulamalla. Pop-jazzlaulun pienryhmässä opiskelija saa myös henkilökohtaisen ohjausta muiden ryhmäläisten läsnä ollessa. Yhdessä tehtävien harjoitteiden lisäksi, jokainen osallistuja harjoittelee 1-2 kappaletta opettajan avustuksella.

“Todella hyvä ja rento kitarakurssi! Tunneille on helppo tulla eikä tarvitse jännittää erikseen esim. yksilösuorituksia tms. Opettajalla rento ote kurssilla ja se luo hyvän ilmapiirin oppimiselle! Osallistujamäärä oli myös hyvä kurssilla – ei liikaa eikä liian vähän osallistujia.”

Opiskelija

musiikki

Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Kurssien opetuskieli on yleensä suomi. Monilla kursseilla opettajat voivat opettaa myös englanniksi tai jollakin muulla kielellä. Voit kysyä opintoneuvonnasta, mitä kieltä kurssilla käytetään.

Soittimet tulee jokaisen tuoda mukanaan tunnille.

Pianonsoiton kursseilla opetustilassa on valmiina jokaiselle osallistujalle opetustunnin ajaksi käyttöön oma keyboard ja kuulokkeet.

Bändikursseilla on valmiina äänentoistotekniikka, kaksi kitara- ja yksi bassovahvistin, rummut, sähköpiano ja kosketinsoitin, yksi basso-, sähkö- ja akustinen kitara.

Muista huolehtia itse vakuutusturvastasi, sillä opisto ei ota opiskelijoille vakuutuksia.

Etäopetus

Osa Helsingin aikuisopiston opetuksesta järjestetään etäopetuksen välityksellä esimerkiksi Zoomilla. Etäopetuksen sovellukset ovat helppokäyttöisiä ja tunnille voit liittyä vaikka kotoa käsin. Vastaanottamasi linkki ohjaa sinut automaattisesti etäopetustunnille.