Pianokurssit

Pianokurssit

Piano on varmasti monella tapaa yksi helpoimmista soittimista opetella soittamaan. Se on monipuolinen soitin ja varmasti monelle tuttu. Pianolla voi soittaa mitä tyyliä tahansa klassisesta jazziin ja rockista kansanmusiikkiin. Piano on soolo- ja säestyssoitin ja niitä löytyy akustisena, sähköisenä ja erikokoisina. Yleensä vakio pianossa on 88 kosketinta, valkoisia koskettimia 52 ja mustia 36. Sähköisissä versioissa koskettimia voi olla hiukan vähemmän. Pianoa ei ole vaikea oppia soittamaan, eikä sen soittaminen ole iästä kiinni, jos on hyvä motivaatio oppia ja harjoitella. Pianonsoiton alkeiskursseilla keskitytään mm. soittotekniikkaan ja -asentoon sekä nuotinluvun perusteisiin. Alkeis-jatko ja jatkokursseilla jatketaan soittotekniikan ja nuotinluvun kehittämistä. Pääpaino on kuitenkin soittamisessa ja teoriaa kerrataan soittoharjoitusten kautta.

Opiston kurssitarjonnassa on useita pianonsoiton kursseja niin alkeistason kuin jatkotason opiskelijoille. Pianonsoiton pariopetuksessa opitaan soittamalla ja observoimalla. Tunneilla tehdään yhteisesti harjoitteita, harjoitellaan ohjelmistoa ja tuetaan tekniikan ja nuotinluvun kehittymistä. Pariopetus on suunnattu kaikille tasoille. Pianon yksilötunneilla soitat valitsemiasi tai opettajan ehdottamia kappaleita – kurssin sisältö muotoutuu sinun toiveidesi ja tavoitteiden mukaan. Tarjonnassa on yksilöopetusta niin aikuisille kuin lapsille 9-12-vuotialle.

“Kurssi oli erinomainen! Vaikka lähdin aiempaa musiikkitaustaa ei ollut, opin kurssilla paljon. Osallistumista helpotti myös se, ettei kurssia varten tarvinnut tehdä kalliita hankintoja. Opetuksen etenemistahti oli sopiva. Opettaja oli ohjeissa selkeä ja helposti lähestyttävä.”

Opiskelija

musiikki

Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Kurssien opetuskieli on yleensä suomi. Monilla kursseilla opettajat voivat opettaa myös englanniksi tai jollakin muulla kielellä. Voit kysyä opintoneuvonnasta, mitä kieltä kurssilla käytetään.

Muista huolehtia itse vakuutusturvastasi, sillä opisto ei ota opiskelijoille vakuutuksia.