Pilates – Helsinki

Pilates korjaa ja parantaa kehon linjausta, voimatasapainoa ja liikkuvuutta sekä vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia.

Pilates-harjoitteiden tarkoituksena on korjata ja parantaa kehon linjausta, voimatasapainoa ja liikkuvuutta sekä vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia. Selkeät ja yksinkertaiset pilateksen perusperiaatteisiin pohjautuvat harjoitukset tehdään keskittyneesti, rauhallisesti ja täsmällisesti hengityksen rytmittäminä. Liikkeet aktivoivat tehokkaasti kehon luonnollista ryhtiä tukevia syviä lihaksia. Lisäksi harjoitteilla rentoutetaan ylimääräisiä lihaskireyksiä ja haetaan liikkumiseen virtaavuutta ja joustavuutta.

Pilateksen alkeet ja jatkokurssit

Opiston tarjonnasta löytyy pilates-kursseja sekä vasta-alkajille että jo kokeneemmille pilateksen harrastajille.

  • Alkeiskurssit on suunnattu lajiin tutustuville vasta-alkajille sekä niille, jotka haluavat kerrata pilateksen perusteita.
  • Alkeisjatkotason kurssit sopivat pilatesta vähintään puoli vuotta säännöllisesti harjoittaneille.
  • Keskitason kurssit sopivat pilatesta vähintään vuoden harjoittaneille.
  • Jatkotason kurssit sopivat pilateksen perusteet hyvin tunteville.

Äiti-vauva-pilates ja senioripilates

Äiti-vauva-pilateksessa huolletaan raskauden ja synnytyksen haasteet kokenutta kehoa. Kurssille voi osallistua noin 2-8 kuukautisen vauvan kanssa. Tunneilla keskitytään vahvistamaan syvien lihasten tukea sekä avaamaan kireitä lihaksia muun muassa hartioiden ja rintakehän alueelta.

Päivisin on tarjolla useita, eritasoisia pilates ja kehonhuolto-kursseja senioreille. Kursseille voi osallistua myös muut rauhallisemmasta liikunnasta pitävät.

Pilateksen verkkokurssit

Uutuutena opistolla on tarjolla itsenäisesti suoritettava pilateksen verkkokurssi. Power Pilates on vauhdikas kehoa lämmittävä ja vahvistava puolituntinen treeni. Pilateksen perusteiden tuntemus on suositeltavaa, sillä tunneilla tehdään myös hieman haastavampia liikesarjoja. Verkkokurssi sisältää 10 erilaista tallennetta, jotka voit katsoa milloin vain.

Pilateksen yksityistunnit, pilateksen paritunnit ja pilateksen pienryhmätunnit

Pilateksessa on myös tarjolla yksityistunteja, jotka tarjoavat mahdollisuuden keskittyä kehosi tarpeisiin räätälöidyn ohjelman avulla. Paritunnille voit tulla yhdessä ystäväsi tai puolisosi kanssa. Tai kokoa oma porukka ja varaa pienryhmätunti kolmelle tai neljälle. Opettajana on Somatic Pilates ohjaaja Saara Anttonen. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä saara.anttonen@helao.fi.

“Opettaja paneutuu upeasti opetukseen, laajentaa jatkuvasti omaa osaamistaan ja tuo näistä uusista opeista parhaat palat myös oppilaille. Aivan loistavaa ammattitaitoa!”

Opiskelija

liikunta

Pilates Helsinki – Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Kurssien opetuskieli on yleensä suomi. Monilla kursseilla opettajat voivat opettaa myös englanniksi tai jollakin muulla kielellä. Voit kysyä opintoneuvonnasta, mitä kieltä kurssilla käytetään.

Tiloissa on kaikki tarvittavat välineet, jos kurssin tiedoissa ei lue muuta. Ota mukaan oma puhdas pyyheliina jumppa-alustan suojaksi.

Muista huolehtia itse vakuutusturvastasi, sillä opisto ei ota opiskelijoille vakuutuksia.

Etäopetus

Osa Helsingin aikuisopiston opetuksesta järjestetään etäopetuksen välityksellä esimerkiksi Zoomilla. Etäopetuksen sovellukset ovat helppokäyttöisiä ja tunnille voit liittyä vaikka kotoa käsin. Vastaanottamasi linkki ohjaa sinut automaattisesti etäopetustunnille.