Saara Anttonen

nykytanssi, pilates, äiti-vauva-pilates

”Opettajana pyrin tarjoamaan haasteita ja onnistumisen kokemuksia sopivassa suhteessa, rennossa ja hyväksyvässä ilmapiirissä”, Helsingin aikuisopistossa koulutuspäällikkönä ja opettajana toimiva Saara muotoilee. ”Koulutukseltani olen tanssitaiteen maisteri ja Somatic Pilates -ohjaaja, ja opetuskokemusta minulle on kertynyt yli 10 vuoden ajalta. Tanssin harrastamisen aloitin ala-asteikäisenä balettitunneilla. Kokeiltuani eri tanssilajeja löysin nykytanssin lukioikäisenä ja sillä tiellä olen edelleen. Nykytanssitunneillani tavoitteena on löytää vahvaa, rentoa ja luonnollista liikettä käyttämällä turvallista tanssitekniikkaa. Minua on aina kiinnostanut anatomia ja kehon toiminnallisuus, ja pilates on ollut pitkään oheisharjoittelunani. Pilates-ohjaajakoulutuksessa kiinnostuin raskaana olevien ja synnyttäneiden harjoittelusta, joten peruspilatestuntien lisäksi ohjaan heille suunnattuja kursseja.”

opiskelijapalaute

Ohjaaja oli aivan ihana ja asiantunteva. Osaa ottaa vauvat tunneilla huomioon ja on joustava.

Saara on ihan huippuopettaja. Asiantunteva, napakka ja huumorintajuinen. Hänen tunnilleen on aina mukava tulla. Tuntien sisältö vaihteli sopivasti.


Aino Kuronen

reggaeton

”Olen tanssinut reggaetonia kymmenen vuoden ajan. Tanssikipinän sain aikanaan Helsingin aikuisopistosta, jossa osallistuin reggaeton-kursseille. Toimiessani itse tanssinopettajana minulle on tärkeää, että tunneilla on iloinen tunnelma. Olen kannustava, huolellinen ja energinen. Haluan tutustua tanssijoihini ja nautin, kun voin auttaa heitä oivaltamaan jotain omasta kehostaan tai siitä, miten kehoa voi käyttää tanssillisessa ilmaisussa.”


Jennika Laari

jalkojen hyvinvointi, nia

Jennika on ryhmäliikunnanohjaaja, joka on saanut tanssin perusopetuksen Sonja Tammelan balettikoulussa ja jatkanut nyky- ja jazz-tanssin parissa. Hän on suorittanut liikunnan ammattitutkinnon ja eri ohjaajakoulutuksia, mm. Nia (valkoinen, vihreä, sininen, ruskea ja musta vyö), TimeLessBody, Etnobik ja Balletone. Niaa Jennika on opettanut ympäri pääkaupunkiseutua. Tunneillaan hän haluaa luoda turvallisen ja positiivisen ilmapiirin, jonne jokainen on tervetullut omana itsenään. Niassa Jennika ihastui sen kokonaisvaltaisuuteen ja luonnollisuuteen. ”Löysin tanssiin aivan uudenlaisen ilon ja rakkauden”, hän kuvailee tuntemuksiaan. Kuva: Henri Hellsten. Lue lisää tanssivamieli.com


Noora Meklin

salsa, reggaeton

”Olen tanssinut niin kauan kuin muistan ja kokeillut monia lajeja, mutta salsaan rakastuin päätä pahkaa heti ensiaskeleesta! Aloitin intohimoisen tutustumismatkan kuubalaisiin tansseihin 15 vuotta sitten ja pian salsatunnit aloitettuani lähdin ensimmäiselle matkalleni Kuubaan. Valmistuin äskettäin valtiotieteen maisteriksi Helsingin yliopistosta pääaineenani sosiaali- ja kulttuuriantropologia. Tanssitunneillani pyrinkin aina jakamaan myös kulttuuritietämystä: minusta tanssia opiskellessa on tärkeää tietää, mitä tanssi kertoo lähtökulttuuristaan. Helsingin aikuisopistolla olen opettanut salsaa ja reggaetonia. Molemmissa lajeissa minuun vetoaa niiden energisyys, ilo ja rytmisyys; se miten vartalolla reagoidaan musiikin rytmiin ja miten sitä tuotetaan. Salsa on minusta liikekieleltään sensuellimpaa ja rytmisesti haastavampaa, kun taas reggaetonissa saa revitellä kieli poskella. Oppilaiden mukaan laitan heidät haastamaan itseään, mutta myös tsemppaan sopivassa suhteessa. Tuntieni ilmapiiriä kehutaan rennoksi ja hyväksyväksi. Parhaalta kuitenkin tuntuu kuulla, että intohimoni välittyy: “On ihana tanssia opettajan johdolla, jonka rakkaus lajiin näkyy!”

opiskeijapalaute

Kurssi oli mielestäni erinomainen ja juuri mitä odotinkin. Opettaja oli loistava.

Noora Meklin on taitava ja hyväntuulinen opettaja. Kurssi oli oikein hyvä.

Kurssin sisältö, liikkeet ja etenemistahti hyviä ja sopivan tasoisia alkeiskurssille, todella hyvä kurssi


Susanna Nurminen

aikuisbaletti, senioribaletti, klein-tekniikka

”Aloitin tanssiopintoni kansalaisopiston balettitunneilla Rovaniemellä 7-vuotiaana”, Susanna kertoo. ”Valmistuin teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen maisteriksi ja myöhemmin suoritin Klein-tekniikan opettajatutkinnon. Kiinnostuin kehon anatomisen rakenteen toimivuudesta suhteessa liikkeeseen ja Klein-tekniikan kautta löysin yhteydet lattiasta kehon läpi tilaan. Opin tunnistamaan kehon syvät tukilihakset ja niiden roolin luisen rakenteemme linjaajana ja kehon liikuttajana. Baletin pystyasennossa tapahtuvat liikesarjat antavat oivan mahdollisuuden vaalia kehon luisten rakenteiden yhteyksiä. Viihdyn aikuisoppilaiden parissa ja koen voivani olla luontevasti oma itseni, ilman vahvaa opettajan roolia. Vuorovaikutteinen yhdessäolo ja asioiden jakaminen on todella palkitsevaa. On tärkeä muistaa, että liikkeen kautta omaan kehoomme ja sen viisauteen tutustuminen tuo mielihyvää. Huolimatta siitä, kuinka korkealle jalat nousevat tai kiertyvät auki tai kuinka monta piruettia kukin tekee, jokaisella on oikeus nauttia täysin rinnoin baletin estetiikasta.” Tutustu toimiston Venlan blogikirjoitukseen aikuisbaletin alkeiskursseilta.

opiskelijapalaute

Olen ollut oikein tyytyväinen ja iloinen syksyn kurssista. Susanna on opena ihan huippu! Tunneilta lähtee aina uutta oppineena, ihanasti voimautuneena.

Balettiopettaja Susanna Nurminen on aivan huikea, pedagogi upeimmillaan, ja tunnit ovat innostavia, iloisia, ihania, kannustavia, opetuksessa eteneviä, tulee tunne että oppii uutta. Opettajalla on myös ihan uskomaton anatomian ja liikkeiden ja venyttelyn ja rentouttamisen opettamisen taito!

Kurssi itse asiassa ylitti odotukseni, ja sain kipinän jatkaa aikuisbalettia. Opettaja oli todella mukava ja asiantunteva. Aikuisbaletti on tehokas liikuntamuoto ja auttaa kohentamaan kuntoa ilman pakonomaisen suorittamisen tuntua.

Susanna on innostava, ammattitaitoinen ja ystävällisesti kannustava opettaja.


Iiris Raipala

Iyengarjooga, tanssi-improvisaatio

Iiris on tanssin ja liikkuvan kehon monipuolinen asiantuntija. Koulutukseltaan hän on tanssitaiteen maisteri ja taidepedagogi (Taideyliopisto). Opetuksessaan Iiris yhdistelee luovasti elementtejä monista eri liikepraktiikoista ja kehoterapioista. Hänen luovan tanssin tunneillaan sukelletaan oman liikkeen tutkimiseen erilaisten mielikuvien ja anatomisten lähtökohtien inspiroimana. Omaa kehoa kuuntelevan liikkeen ja hengityksen avulla tavoitellaan koko olemuksen avautumista liikkumisen ilon ja läsnäolon kokemukselle.


Annina Tuhkunen

afrikkalaiset tanssit, salsa, pilates, kehonhuolto

Annina on eri tanssi- ja liikepraktiikoiden sekä kulttuurien välimaastoissa liikkuva opettaja, jonka vahvin osaaminen liittyy afrikkalaisperäisiin tansseihin. Hän on työskennellyt pitkään tanssinopettajana ja pilatesohjaajana, sekä esiintynyt useissa afrikkalaisen tanssin ja musiikin kokoonpanoissa Suomessa ja ulkomailla. Monipuolisesti tanssia ja kulttuurientutkimusta opiskellut Annina on kouluttautunut lukuisilla opintomatkoilla eri puolilla Eurooppaa, Länsi-Afrikkaa ja Latinalaista Amerikkaa syventyen etenkin länsiafrikkalaisiin, mutta myös laajemmin afrikkalaisperäisiin tansseihin, musiikkiin ja kulttuureihin. Anninan tavoitteena on luoda tunneille rento ja avoin ilmapiiri, jossa jokainen tulee nähdyksi ja tuntee olonsa tervetulleeksi. Opetuksessa hänelle tärkeitä asioita ovat tanssin ilon ja yhteisöllisyyden välittäminen, vuorovaikutukseen, läsnäoloon ja omaan ilmaisuun kannustaminen sekä rytmien ja kulttuuristen yhteyksien ymmärtäminen. Lue, mitä palvelu- ja hallintovastaavamme Venla kirjoitti Anninan Afrobeats-kurssista.

opiskelijapalaute

Kurssi oli erinomainen ja ohjaaja asiantunteva ja ystävällinen. Annankadun vahtimestari oli myös erittäin mukava!

Ihana kurssi, sopiva taso ja kivat sarjat. Anninan positiivisuus ja iloisuus on tarttuvaa.

Todella osaava ja mukava opettaja.

Tunnit olivat kivan rentoja, ja ilmapiiri hyvä. Opettaja loi hyvänmielen ilmapiirin, kaikki pystyivät olemaan juuri sellaisia kuin ovat. Hyviä, toimistotyöläisen kroppaa avaavia liikkeitä!