Arabian kielikurssit

Arabian kielikursseista löytyy kursseja sekä vasta-alkajille että pidempään opiskelleille. Voit tutustua arabian kirjakielen saloihin tai yleispuhekieleen.

Arabian kielen kurssit

Opistolla on tarjolla kursseja yleispuhekielen- ja kirjakielen alkeista jatkokursseihin tasolle A2.2 saakka. Pitkien kurssien lisäksi loppukeväällä on tarjolla myös lyhytkurssi Arabian helppo keskustelu ja kuuntelu (A2) n. 3 vuotta arabiaa opiskelleille.

Arabian puhekieli

Arabian kieli on erittäin rikas ja monimuotoinen kieli, jota puhuu noin 300 miljoonaa ihmistä Irakista Marokkoon ulottuvalla alueella. Tällä laajalla alueella kaikissa normaaleissa arkielämän tilanteissa käytetty ihmisten varsinainen äidinkieli on valtaosin jokin arabian puhutuista muodoista. Eri alueiden puhekielten välillä saattaa olla niin suuria eroja, että keskinäinen kommunikaatio on eri alueilta tulevien puhujien välillä äidinkieltä käyttäen vaikeaa, joskus jopa mahdotonta. Ohjelmassamme on kuitenkin myös tiivis arabian yleispuhekielen peruskurssi, joka keskittyy yksinkertaiseen kommunikaatioon sanastolla, joka on eri arabimaille yhteistä.

Arabian kirjakieli

Arabialaista kielialuetta yhdistää arabian kirjakieli, jota opistomme muilla arabian kursseilla opiskellaan. Se toimii siltana erilaisten puhekielten yli, ja sitä käytetään kaikissa virallisissa tilanteissa: puheissa, radiossa, TV:ssä, lehdistössä ja kirjallisuudessa. Arabialaisella kielialueella vallitsee siis ns. diglossia, jolloin kaksi kielimuotoa esiintyy rinnakkain kumpikin omassa käyttötarkoituksessaan. Arabian nopeaan hallintaan ei ole oikotietä. Koulussa opiskellaan arabian kirjakieltä, ei lasten normaalielämässä puhumaa puhekieltä. Kirjakieltä, klassista arabiaa, ei ole koskaan käytetty jokapäiväisen kommunikaation välineenä, vaan se kehittyi jo varhain runouden ja estetiikan ilmaisuvälineeksi, korkeatyyliksi. Kirjakielessäkin on useita tasoja alkaen meille säilyneiden islamia edeltäneiden ajan runojen kielestä ja Koraanin kielestä keskiajan kirjallisuuden kieleen ja lopulta moderniin standardiarabiaan. Arabian kirjakieli on sanastoltaan ja ilmaisultaan varsinainen aarreaitta, joka tarjoaa loputtomiin uutta löydettävää ja opittavaa.

“Kurssi oli kiva ja hyvin järjestetty. Oli hienoa että pääsi myös mukaan etänä jos halusi.”

Opiskelija

arabia

Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Voit pyytää todistuksen toimistosta, kun kurssi on päättynyt.

Oppikirjat eivät sisälly kurssimaksuun. Suosittelemme, että hankit oppikirjan heti ensimmäisen opetuskerran jälkeen. Kielten kurssien oppikirjoja voi ostaa kirjakaupoista, verkkokirjakaupoista sekä kustantajien kotisivujen kautta. Opisto ei vastaa oppikirjojen hankinnasta.

Tutustu tarkemmin kielten taitotasoihin valitaksesi itsellesi sopivan kielikurssin.

Kielikursseja ei voi maksaa liikunta- ja kulttuuriedulla, mutta jos haluat opiskella vieraita kieliä ja käyttää niihin työnantajasi antamaa omaehtoista verovapaata kulttuurietua (max. 400 € vuodessa), opisto voi tehdä siitä työantajasi kanssa erillisen sopimuksen. Tällöin valitset itse kielikurssin ja opisto laskuttaa koko kurssimaksun tai työnantajasi määrittämän osan siitä suoraan työnantajaltasi eli maksua ei tehdä Edenredillä, Epassilla tai Smartumilla. Kysy lisää toimistostamme.

Etäopetus

Osa Helsingin aikuisopiston opetuksesta järjestetään etäopetuksen välityksellä. Etäopetuksen sovellukset ovat helppokäyttöisiä ja tunnille voit liittyä vaikka kotoa käsin. Vastaanottamasi linkki ohjaa sinut automaattisesti etäopetustunnille.

Jos oppimisalustana käytetään Moodlea, saat käyttäjätunnuksen ja salasanan sähköpostilla ennen kurssin alkua.