Luova kirjoittaminen

Luova kirjoittaminen

Löydä luovuutesi ja kehity kirjoittajana. Luovan kirjoituksen kursseista löytyy kursseja niin vasta alkajalle kuin pidempään kirjoittaneelle.

Kurssit ovat avoimia kaikille luovasta kirjoittamisesta kiinnostuneille ja niille, joilla ei ole vielä juurikaan kokemusta kaunokirjallisen tekstin tuottamisesta. Kurssien tunnit koostuvat mm. lyhyistä harjoituksista, keskusteluista ja palautteen antamisesta toisten teksteistä. Löydä oma kirjoituskurssisi, ilmoittaudu ja saat löytää luovankirjoittajan itsestäsi. Et tarvitse mukaan kuin muistiinpanovälineet tai kannettavan tietokoneen. Tervetuloa opiskelemaan luovaa kirjoittamista Helsingin aikuisopistolle ja inspiroidu kirjoittamaan.

Onko sinulla pöytälaatikossa kesken jäänyt käsikirjoitus, jonka haluisit työstää valmiiksi tai haluat lisätä luovuutta kirjoittajana tai käynnistää kirjoittajan itsessäsi. Helsingin aikuisopiston tarjonnasta löytyy paljon eri teemaisia kirjoituskursseja, mm. romaanin, näytelmän tai verkkokirjoituskursseja.

Kirjoittamisen -verkkokurssi tarjoaa virikkeitä kirjoittajana vapautumiseen. Pyrkimys on avata kirjoittamisen lukkoja ja rohkaista kirjoittamaan. Kurssi sisältää alustettuja kirjoitusharjoituksia ja palautekeskusteluja. Kurssiin sisältyy ohjattua verkko-opetusta.

Näytelmän käsikirjoituskurssilla kirjoitetaan teatterikohtauksia erilaisista lähtökohdista, joiden pohjalta osallistuja valmistaa näytelmän käsikirjoituksen. Kurssin tavoitteena on harjoitella matalalla kynnyksellä näytelmän käsikirjoituksen luomista sekä tukea osallistujaa hahmottamaan ja syventämään omia taiteellisia kiinnostuksen kohteita. Kurssilla päästään syventymään luovaan ajatteluun ja työskentelyyn.

Tuntuvatko runot vaikealta lähestyä? Haluisitko siitä huolimatta oppia lukemaan runoja. Kiinnostaako sinua itsekin runojen kirjoittaminen? Meillä on myös runon kirjoituskurssi, jossa voit löytää sisäisen runoilijan.

Tai tykkäätkö sarjakuvista ja haluaisit kokeilla niiden tekemistä itsekin? Sarjakuvakurssilla et tarvitse aiempaa kokemusta luovasta kirjoittamisesta tai piirtämisestä. Sarjakuvakurssilla teemme luovuutta avaavia harjoituksia, joiden avulla löydämme itsestämme kaikki oman sarjakuvamme ainekset. Tutustumme tarinankerronnan tapoihin, hahmonrakentamiseen ja sivusommitteluun sekä erilaisiin työvälineisiin.

Ja meillä on myös luovasta kirjoittamisesta viikonloppukurssi. Viikonlopun aikana tehdään erilaisia kirjoitusharjoituksia, pysähdytään omien kokemusten ja tuntemuksien äärelle sekä otetaan aikaa sisäisen äänen kuunteluun. Harjoitusten kautta voit löytää uuden tavan sanoittaa tunteita, herätellä luovuutta tai löytää uusia näkökulmia kirjalliseen itseilmaisuun.

“Kiinnostava kurssi, hyviä näkökulmia kirjoittamiseen, edellytti aktiivisuutta osallistujilta mikä hyvä juttu, hyvä kurssiporukka ja heidän palautteensa myös tärkeitä”

Opiskelija

luova kirjoittaminen

Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Kurssien opetuskieli on yleensä suomi. Monilla kursseilla opettajat voivat opettaa myös englanniksi tai jollakin muulla kielellä. Voit kysyä opintoneuvonnasta, mitä kieltä kurssilla käytetään.

Tiloissa on kaikki tarvittavat välineet, jos kurssin tiedoissa ei lue muuta.

Muista huolehtia itse vakuutusturvastasi, sillä opisto ei ota opiskelijoille vakuutuksia.

Etäopetus

Osa Helsingin aikuisopiston opetuksesta järjestetään etäopetuksen välityksellä esimerkiksi Zoomilla. Etäopetuksen sovellukset ovat helppokäyttöisiä ja tunnille voit liittyä vaikka kotoa käsin. Vastaanottamasi linkki ohjaa sinut automaattisesti etäopetustunnille.