Kädentaitojen kurssit

Kädentaitojen kurssivalikoima kattaa laajan kirjon erilaisia kursseja askartelusta puutöihin, ompelusta tuftaukseen. Kurssit ovat usein lyhytkestoisia. Useimmat kurssit sopivat myös aloittelijoille.

Kädentaidot

Askartelukurssit

Opiston askartelukurssit elävät vuodenaikojen mukana. Keväällä 2023 askarrellaan lapsen kanssa.

Korukurssit

Hopeakorujen valmistamisen alkeita sekä jatkokurssi intensiivisesti.

Makramee

Keväällä tarjolla seinävaatteen valmistaminen.

Ompelu

Opi ompelemaan kursseilla saat kertausta tai opit käyttämään ompelukonetta. Vaateompelukursseilla edetään vaativampiin töihin. Ekologisin vaate on kierrätetty ja kesämekonkin voi tehdä itse.

Puutyöt

Puutyön kurssilla suunnitellaan ja valmistetaan sekä käsityömenetelmin että koneiden avulla pieniä tai vähän isompiakin puutöitä kotiin, puutarhaan tai mökille.

“Opettaja oli erinomainen: juuri sopivasti osasi käydä auttamassa ja antamassa eri vaihtoehtoja, mutta samalla antoi tilaa tehdä itse ja rohkaisi luovuuteen.”

Opiskelija

kädentaidot

Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Kurssien opetuskieli on yleensä suomi. Monilla kursseilla opettajat voivat opettaa myös englanniksi tai jollakin muulla kielellä. Voit kysyä opintoneuvonnasta, mitä kieltä kurssilla käytetään.

Voit pyytää todistuksen toimistosta, kun kurssi on päättynyt.

Käden taitojen tarvikkeet eivät yleensä sisälly kurssimaksuun. Voit ostaa niitä opettajalta tai opettajan ohjeiden mukaan.

Kolme syytä harrastaa kädentaitoja

1.

Osattu pysyy ja sen päälle voi rakentaa.

2.

Kulunut asia ei ole ongelma vaan mahdollisuus.

3.

Itse tehty ja annettu on välittämistä, rakkauttakin.