Tanssikurssit

Tanssikursseja on sekä alkajille että jo lajeja pidempään harrastaneille. Valikoimassa on runsaasti eri tanssilajeja. Voit harrastaa yksin tai parin kanssa.

Tanssikurssit

Tanssikursseja on eritasoisille opiskelijoille ja valikoima on laaja: reggaetón, salsa ja aikuisbaletti ovat erityisen suosittuja. Muita valikoimassa olevia lajeja ovat afrotanssi, butoh, dancehall, tanssi-improvisaatio, Nia®, nykytanssi, soca ja tanssin oheisharjoitteet. Ohjelmassa on myös lyhytkursseja ja viikonloppukursseja. Tanssikursseja on eri-ikäisille.

Senioritanssi

Senioreille on tarjolla lukuisa määrä eritasoisia seniorilattaritunteja. Kursseilla harjoitellaan perusaskeleet sambaan, salsaan, merengueen, cha cha cha:han, rumbaan bachataan ja jiveen. Senioreille on tarjolla myös syksyllä senioriafro ja kehonhuolto -kurssi sekä uutuutena senioribaletti.

Tanssia lapsille ja aikuisille

Syksyllä tarjonnassa on lastentanssia 3–4-vuotiaille ja 5–6-vuotialle. Tunneilla tutustutaan erilaisten leikkien avulla tanssiin ja eri liikkumistapojen mahdollisuuksiin. Tanssi kehittää perusmotorisia taitoja, koordinaatiokykyä sekä kehollista ilmaisua. 7–10 vuotiaille tarkoitetulla showtanssikurssilla pääsee irrottelemaan vauhdikkaan ja energisen tanssilajin parissa.

Aikuisille ja vauvoille tai taaperoille on tarjolla tanssia, sirkusta ja afrotanssia. Aikuinen-lapsi -tanssikurssien tavoitteena on tarjota liikkumisen iloa, edistää lapsen kokonaisvaltaista kehitystä ja vahvistaa myös aikuisen kehonhallintaa. Yhdessä liikkuminen auttaa kehittämään aikuisen ja lapsen välistä suhdetta. Aikuinen–lapsi -tanssikurssit sopivat vasta-alkajille, aikaisempaa tanssikokemusta ei tarvita. Kurssit tarjoavat liikuntaa sekä lapsille että aikuisille, joten kaikkien osallistujien kannattaa varustautua liikkumiseen sopivin vaattein. 

Tanssin ja teatterin koulutus

Helsingin aikuisopisto järjestää uutuutena Tanssin ja teatterin koulutuksen. Koulutuksessa pääset tutustumaan monipuolisesti tanssin ja teatterin maailmaan ammattilaisten ohjauksessa. Saat esiintymistaitoja ja -kokemusta sekä valmiuksia esimerkiksi tanssi- ja teatterialan pääsykokeita varten. Opettajana saat uutta sisältöä ja oivalluksia omaa opetustyötäsi varten. Pääset tutustumaan tuotantoon liittyviin asioihin ja saat tietoa mm. apurahojen hakemisesta. Koulutuksen aikana pääset verkostoitumaan ja tekemään yhteistyötä muiden koulutukseen osallistuvien kanssa.

“Opettaja on taitava ja arvostava. On valtava ilo saada osallistua hänen tunneilleen, tunnit tukevat terveyttä kokonaisvaltaisesti.”

Opiskelija

tanssi

Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Kurssien opetuskieli on yleensä suomi. Monilla kursseilla opettajat voivat opettaa myös englanniksi tai jollakin muulla kielellä. Voit kysyä opintoneuvonnasta, mitä kieltä kurssilla käytetään.

Tiloissa on kaikki tarvittavat välineet, jos kurssin tiedoissa ei lue muuta. Ota mukaan oma puhdas pyyheliina jumppa-alustan suojaksi.

Muista huolehtia itse vakuutusturvastasi, sillä opisto ei ota opiskelijoille vakuutuksia.

Osa Helsingin aikuisopiston opetuksesta järjestetään etäopetuksen välityksellä esimerkiksi Zoomilla. Etäopetuksen sovellukset ovat helppokäyttöisiä ja tunnille voit liittyä vaikka kotoa käsin. Vastaanottamasi linkki ohjaa sinut automaattisesti etäopetustunnille.