Katja Joutsijoki

teatteri, ilmaisu, neuvottelutaidot

Keuruulta kotoisin oleva Katja valmistui Teatterikorkeakoulusta 1995 ja sai kiinnityksen Lahden kaupunginteatteriin. Freelance-näyttelijänä hänellä on ollut rooleja mm. Suomen Kansallisteatterissa, Teatteri Takomossa ja KokoTeatterissa. Katja on näytellyt lukuisissa tv-sarjoissa ja kuunnelmissa. Hän on opiskellut Kriittisessä Korkeakoulussa kirjoittamista ja suorittanut Stadian teatteritaiteen opettajan koulutuksen. Hän on kirjoittanut kuunnelmasarjan Ylelle ja näytelmän Helsingin juhlaviikoille. Teatteria, ilmaisua, neuvottelua ja vuorovaikutusta Katja on opettanut 15 vuoden ajan. ”Niin näyttelemisessä kuin opettamisessa on tärkeintä saada vastanäyttelijä tai opiskelija loistamaan. Molemmat alueet vaativat hyvää ihmislukutaitoa. Yhä edelleen koen, että minulla on valtava uteliaisuus oppimista ja opettamista kohtaan”, Katja toteaa.


Marjaana Kuusniemi-Korhonen

näyttelijäntyö

Marjaana on valmistunut näyttelijäksi Nätyltä ja teatteriopettajaksi Teatterikorkeakoulusta. Hän on opettanut näyttelijäntyötä, teatteri-ilmaisua ja draamakasvatuksen perusopintoja eri opistoissa, oppilaitoksissa ja yhdistyksissä. Marjaana on myös ohjannut harrastajille monologeja, demoja ja koko illan näytelmiä. Lisäksi Marjaana on työskennellyt vierailevana ja kiinnitettynä näyttelijänä laitosteattereissa ja teatteriryhmissä. Hän on näytellyt myös kuunnelmissa sekä tv- ja elokuvatuotannoissa. Opetuksessaan Marjaana hyödyntää osaamistaan tarjoamalla harjoitteita erilaisista näyttelijäntyön tekniikoista. Opiskelijapalautteen mukaan opettaja on onnistunut luomaan hyvää ryhmähenkeä.


Hanna Terävä Varis

klovneria

”Olen klovni, sirkustaiteilija, sirkusopettaja ja tanssija. Olen valmistunut tanssijaksi Tukholman Danshögskolanista vuonna 2001 ja klovnerian maisteriksi Tukholman Teatterikorkeakoulusta vuonna 2010. Työskentelen monipuolisesti teatteriklovnerian saralla sekä aikuisille että lapsille suunnatuissa kokonaisuuksissa. Opetan myös vauvasirkusta perheen pienimmille. Olen esiintynyt Tanssiteatteri Hurjaruuthin ylistetyissä talvisirkuksissa vuodesta 2002 alkaen. Omista teoksistani voisin mainita aikuisyleisölle suunnatun Nakun, joka on teos klovnille ja muusikolle sekä Balalukun, joka on suunnattu koko perheelle. Opettajana olen tarkkanäköinen, mutta varsin lempeä. Etsimme yhdessä klovnerian oivalluksia kiireettömästi, tutkivalla otteella.” Kuva teoksesta ”Unelia” 2016, kuvaaja Soile Mäkelä.

Johanna Torasvirta

improvisaatio, näyttelijäntyö

Johanna on teatteriohjaaja, improvisoija ja pedagogi, jonka intohimona on auttaa ihmisiä löytämään itsestään ja toisistaan uusia puolia. Hän on ohjannut teatteria ja opettanut näyttelijäntyötä, improvisaatiota ja esiintymistaitoja jo lähes 20 vuotta – aikuisille ja lapsille, harrastajille ja ammattilaisille. Opettajana Johanna on helposti innostuva, oivalluksiin kannustava, avoin ja muovautuva. Hänelle on tärkeää luoda turvallinen yhteisö, jossa voi ohjata ja haastaa jokaista oppilasta juuri tälle sopivalla tavalla. Johannan mielestä parasta opettamisessa on ilmassa väreilevä läsnäolo ja yhteinen flow. Kuvaaja: Luisa-Claudia Sovijärvi