Mirja Erlund

logoterapia

”Valmistuin Suomen Logoterapiainstituutista logoterapeutiksi LIF® vuonna 2019. Pidän logoterapia-vastaanottoa Helsingissä ja Lahdessa. Vuodet 2017–2023 työskentelin MIELI Suomen Mielenterveys ry:ssä mielenterveyden edistämisen asiantuntijatehtävissä. Ajattelen, että elämän mielekkyys on jokaisen ihmisen oikeus. Siksi koen tärkeänä auttaa ja tukea ihmisiä koulutusteni kautta. Heitä, jotka ovat tienristeyksissä, painiskelevat oman jaksamisensa, pahan olonsa ja arjessa selviytymisen kysymyksissä. Olen kouluttajana kyselijä, oivalluttaja ja ihmettelijä. Pidän tärkeänä arvostavaa kohtaamista ja turvallista ryhmähenkeä. Harrastan hiljaisia, rauhallisia aamuja sauvakävellen, kundaliinijoogaten ja pulahtaen avoveteen läpi vuoden.” Lue lisää logoterapiapalvelut.fi.


Oona Hänninen

äänimaljarentoutus, meditaatio

”Olen koulutukseltani yhteisöpedagogi (AMK), meditaatio- ja rentoutusohjaaja sekä Peter Hess® äänirentoutus -ohjaaja. Erityisalaani on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukeminen ja mielenterveyden edistäminen. Olen toiminut hyvinvointialan yrittäjänä vuodesta 2021. Työtaustani on järjestöalalla ja mielenterveyden edistämisen parissa. Tavattuani ystäväni ja kollegani Miljan päätimme toteuttaa unelmamme ja perustimme Henkisen kasvun Kajon. Tarjoamme keinoja pysähtymiseen, itsetutkiskeluun ja omaan henkiseen kasvuun. Ammennan inspiraatiota kokemuksestani mielenterveyden parissa sekä erilaisista mielen ja kehon harjoituksista. Olen opiskellut laajasti buddhalaisia mielenharjoituksia, tantrista joogaa, yin-joogaa sekä muita joogaperinteitä. Myös oma henkinen harjoitukseni on vahvasti läsnä työssäni. Näen elämän oppimisen matkana, jossa olemme kaikki jatkuvasti sekä oppilaan että opettajan roolissa. Ohjaan opistossa tietoiseen läsnäoloon, rentoutumiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyviä kursseja. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi tunneilleni juuri sellaisena kuin olet!”

opiskelijapalaute

Kurssi oli juuri se, mitä odotin ja kurssin ohjaaja oli todella osaava ja miellyttävä. Varmasti tulen uudelleen!

Opettaja erittäin asiantunteva ja kurssilla todella mukava tunnelma

Kurssi oli todella hyvä. Se oli hyvin rentouttava ja ylitti ennakko-odotukset. Minulla ei ollut tästä aiheesta aikaisempaa kokemusta.


Jennika Laari

jalkojen hyvinvointi, nia

Jennika on ryhmäliikunnanohjaaja, joka on saanut tanssin perusopetuksen Sonja Tammelan balettikoulussa ja jatkanut nyky- ja jazz-tanssin parissa. Hän on suorittanut liikunnan ammattitutkinnon ja eri ohjaajakoulutuksia, mm. Nia (valkoinen, vihreä, sininen, ruskea ja musta vyö), TimeLessBody, Etnobik ja Balletone. Niaa Jennika on opettanut ympäri pääkaupunkiseutua. Tunneillaan hän haluaa luoda turvallisen ja positiivisen ilmapiirin, jonne jokainen on tervetullut omana itsenään. Niassa Jennika ihastui sen kokonaisvaltaisuuteen ja luonnollisuuteen. ”Löysin tanssiin aivan uudenlaisen ilon ja rakkauden”, hän kuvailee tuntemuksiaan. Kuva: Henri Hellsten. Lue lisää tanssivamieli.com

opiskelijapalaute

Opettaja opasti, selitti ja vastasi kysymyksiin tosi hyvin. Kurssi oli sopivan pituinen, ja ilmapiiri mukava. Olin tyytyväinen, ja iloinen että osallistuin.

Laji oli itselleni täysin uusi, siksi en osannut pelkän kurssikuvauksen perusteella täysin arvata millainen kurssi on tulossa. Oli kuitenkin erinomainen ja hauska kurssi, nautin kovasti 🙂

Mahtava opettaja, joka on aidosti opetustilanteissa läsnä.


Susanna Nurminen

aikuisbaletti ja klein-tekniikka

”Aloitin tanssiopintoni kansalaisopiston balettitunneilla Rovaniemellä 7-vuotiaana”, Susanna kertoo. ”Valmistuin teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen maisteriksi ja myöhemmin suoritin Klein-tekniikan opettajatutkinnon. Kiinnostuin kehon anatomisen rakenteen toimivuudesta suhteessa liikkeeseen ja Klein-tekniikan kautta löysin yhteydet lattiasta kehon läpi tilaan. Opin tunnistamaan kehon syvät tukilihakset ja niiden roolin luisen rakenteemme linjaajana ja kehon liikuttajana. Baletin pystyasennossa tapahtuvat liikesarjat antavat oivan mahdollisuuden vaalia kehon luisten rakenteiden yhteyksiä. Viihdyn aikuisoppilaiden parissa ja koen voivani olla luontevasti oma itseni, ilman vahvaa opettajan roolia. Vuorovaikutteinen yhdessäolo ja asioiden jakaminen on todella palkitsevaa. On tärkeä muistaa, että liikkeen kautta omaan kehoomme ja sen viisauteen tutustuminen tuo mielihyvää. Huolimatta siitä, kuinka korkealle jalat nousevat tai kiertyvät auki tai kuinka monta piruettia kukin tekee, jokaisella on oikeus nauttia täysin rinnoin baletin estetiikasta.” Tutustu toimiston Venlan blogikirjoitukseen aikuisbaletin alkeiskursseilta.

opiskelijapalaute

Olen ollut oikein tyytyväinen ja iloinen syksyn kurssista. Susanna on opena ihan huippu! Tunneilta lähtee aina uutta oppineena, ihanasti voimautuneena.

Balettiopettaja Susanna Nurminen on aivan huikea, pedagogi upeimmillaan, ja tunnit ovat innostavia, iloisia, ihania, kannustavia, opetuksessa eteneviä, tulee tunne että oppii uutta. Opettajalla on myös ihan uskomaton anatomian ja liikkeiden ja venyttelyn ja rentouttamisen opettamisen taito!

Kurssi itse asiassa ylitti odotukseni, ja sain kipinän jatkaa aikuisbalettia. Opettaja oli todella mukava ja asiantunteva. Aikuisbaletti on tehokas liikuntamuoto ja auttaa kohentamaan kuntoa ilman pakonomaisen suorittamisen tuntua.

Susanna on innostava, ammattitaitoinen ja ystävällisesti kannustava opettaja.


Katri-Mari Ruonala

Alexander-tekniikka

”Tein maisteriopintoni Jyväskylässä vuonna 1995 pääaineenani puheviestintä. Alexander-tekniikan opettajan opintoni suoritin Belgiassa vuosina 2000-2002 ja jatko-opinnot Pariisissa vuosina 2012-2013. Olen opettanut Alexander-tekniikkaa Helsingissä, Brysselissä ja Pariisissa vuodesta 2003. Tavoitteenani on perustaa Alexander-opettajakoulu Helsinkiin. Alexander-tekniikan parissa tarkastelen sitä tapaa, jolla ohjaamme omaa toimintaamme. Siinä tietoisena, valintoja tekevänä ihmisenä olemista lähestytään anatomisten faktojen, koeteltujen konseptien, hienovaraisen käsillä ohjaamisen ja toiminnallisten menetelmien avulla. Haluan opetukseni olevan konkreettista ja kannustavaa, dialogista ja tutkivaa sekä rauhoittavaa ja jokaisen omaa minuutta vahvistavaa. Ajattelen, että oppiminen on hitaasti etenevä prosessi, jossa tiedon laskeutumiselle on annettava aikaa. Siksi opetukseni lähtee liikkeelle hiljentymisestä, rauhoittumisesta ja turvallisen ilmapiirin luomisesta.” Lue lisää alexandertekniikkahelsinki.fi.


Anna Saariaho

Yhteys itseen, Tilaa mieleen ja elämään, Stressinsäätelyn työkalupakki, Aarrekartta ja Ikigai

”Olen kestävän hyvinvoinnin kehittäjä, kouluttaja ja valmentaja. Intohimoni on mielen ymmärtäminen ja sitä kautta hyvinvoinnin kehittäminen mm. stressinsäätelyn ja itsetuntemuksen kautta. Olen alkuperäiseltä koulutukseltani biologi ja biolääketieteen tutkija (FT, mikrobiologi, immunologi), mutta toimin nykyisin hyvinvoinnin ja mielen taitojen valmentajana (LCF life Coach ®, NLP Master Practitioner, Value Trainer ®). Toimin myös aivojen hyvinvoinnin ja stressinsäätelyn kouluttajana ja valmistun ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi. Olen joogaopettaja, ja yhdistänkin koulutuksiini usein kehollisia menetelmiä. Kun työskentelin tutkijana, halusin löytää parannuskeinoja sairauksiin. Nykyisin haluan löytää keinoja lisätä hyvinvointia ja ennaltaehkäistä stressiä, uupumusta ja sairauksia. Toimin valmentajana ja aivojen hyvinvoinnin ja stressinsäätelyn kouluttajana omassa yrityksessäni. Opistolla ohjaan kursseja, jotka kehittävät itsetuntemusta, oivalluttavat ja avaavat mielen potentiaalia sekä lisäävät kokonaisvaltaista hyvinvointia. Mottoni on: ”Elämä maistuu paremmalta kun voi hyvin”. Lue lisää: www.mielenmuusa.fi.


Anu Vihonen

NLP

”NLP on elämäntapa, jossa mieli ei hallitse meitä, vaan me hallitsemme mieltämme. NLP-tekniikat antavat keinoja uudistaa omia toimintatapoja ja tottumuksia”, Anu kiteyttää kurssinsa ytimen. Ensimmäisen NLP-koulutuksen Helsingin aikuisopistolla Anu piti jo vuonna 2008. Tällä hetkellä hän vetää opistolla sekä lyhyitä että pitkäkestoisia koulutuksia. Anulle on erityisen tärkeää, että jokainen tulee nähdyksi, kuulluksi ja ymmärretyksi omana aitona itsenään. Niinpä koulutuksissa on poikkeuksetta hyvä ja salliva ilmapiiri, joka mahdollistaa syvällisen oppimisen. Kukin osanottaja löytää vastaukset itselle tärkeisiin kysymyksiin omasta itsestään. Lue lisää neway.fi.


Annika Vistbacka

mindfulness

Mindfulness-ohjaaja CFM® Annika uskoo vahvasti siihen, että säännöllinen läsnäolon harjoittaminen voi tuoda merkittävää muutosta elämään. Hänelle meditaatio on antanut turvallisen tilan ja aikaa olla lempeästi läsnä oman itsensä kanssa. Annika on koulutukseltaan sosionomi (YAMK) ja ammatillinen opettaja. Hän on työskennellyt 25 vuotta yhteiskuntamme haavoittuvassa asemassa olevien kanssa julkisella sektorilla. Samasta-toiminimen Annika perusti vuonna 2022, jotta voisi tukea kanssaihmisiä heidän kasvunsa polulla. Annika on opiskellut Jon Kabat-Zinnin luomaa Mindfulness-Based Stress Reduction -menetelmää (MBSR) ja tuntee kiitollisuutta saadessaan ohjata meditaatio- ja mindfulness-kursseja.