Pirkko Ahjo

pilates

”Opettajana Pirkko on rautainen ammattilainen. Hän antaa mielellään henkilökohtaisia vinkkejä ja neuvoja oppilaille näiden erityistarpeet huomioiden ja kulkee korjaamassa asentoja. Hän muistuttaa rakenteellisista tekijöistä, jotka on hyvä huomioida liikkeitä tehdessä, kuten notkoselistä ja yliojentuvista raajoista. Pirkon ohjauksessa voi luottaa siihen, että liikkeet tulee tehtyä oikein”. Opiston toimistossa työskennellyt Heini testasi Pirkon pilateskurssin ja kirjasi havaintojaan, lue haastattelu.

Opiskelijapalaute

Upea, innostava ja asiantunteva kouluttaja.

Kiitos Pirkolle taas todella ammattitaitoisesta, innovatiivisesta ja hauskasta opetuksesta. Ryhmässä onnistuu jatkuva kehittyminen kun opettajakin kehittää itseään jatkuvasti!

Parasta kurssilla on sen vetäjä, hänen ammattitaitonsa ja persoonansa


Saara Anttonen

nykytanssi, pilates, äiti-vauva-pilates

”Opettajana pyrin tarjoamaan haasteita ja onnistumisen kokemuksia sopivassa suhteessa, rennossa ja hyväksyvässä ilmapiirissä”, Helsingin aikuisopistossa koulutuspäällikkönä ja opettajana toimiva Saara muotoilee. ”Koulutukseltani olen tanssitaiteen maisteri ja Somatic Pilates -ohjaaja, ja opetuskokemusta minulle on kertynyt yli 10 vuoden ajalta. Tanssin harrastamisen aloitin ala-asteikäisenä balettitunneilla. Kokeiltuani eri tanssilajeja löysin nykytanssin lukioikäisenä ja sillä tiellä olen edelleen. Nykytanssitunneillani tavoitteena on löytää vahvaa, rentoa ja luonnollista liikettä käyttämällä turvallista tanssitekniikkaa. Minua on aina kiinnostanut anatomia ja kehon toiminnallisuus, ja pilates on ollut pitkään oheisharjoittelunani. Pilates-ohjaajakoulutuksessa kiinnostuin raskaana olevien ja synnyttäneiden harjoittelusta, joten peruspilatestuntien lisäksi ohjaan heille suunnattuja kursseja.”

opiskelijapalaute

Ohjaaja oli aivan ihana ja asiantunteva. Osaa ottaa vauvat tunneilla huomioon ja on joustava.

Saara on ihan huippuopettaja. Asiantunteva, napakka ja huumorintajuinen. Hänen tunnilleen on aina mukava tulla. Tuntien sisältö vaihteli sopivasti.


Heini Harjaluoma

kasvojooga

Kasvojooga-valmentaja Heini on valmistunut tanssitaiteen kandidaatiksi (BA) somatiikkaan ja kehotietoisuuteen erikoistuneesta Lontoon Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance:sta. Hän on valmistunut liikuntaneuvojaksi Kisakallion urheiluopistosta ja lisäksi henkiseksi hoitajaksi (2200h 2,5v). Heinillä on vankka kokemus esiintymisestä auttamis- ja opetustyön ohella. Hän on työskennellyt kehon ja kasvojen ilmaisuvoimaa huoltavan ja kehittävän liikkeen parissa vuodesta 2014 sekä tanssijana ja tanssinopettajana vuodesta 2002. Heinin ohjauksessa eläydytään mielikuvien kautta, mindfulnessia hyödyntäen. Heini ohjaa oppilaitaan kokemaan itsensä ei ainoastaan kehona vaan kokonaisuutena, joka suuntaa oman kehon kuunteluun ja itsen toteuttamisen ja oman ilmaisuvoiman tunnistamiseen. Tunneilla on tavoitteena lisätä ymmärrystä omasta potentiaalistaan. Lue lisää vapaudentilaan.fi

opiskelijapalaute

Mielenkiintoinen, hauska ja rentouttava kurssi

Kurssi oli ihana! Tuli rentoutunut olo, ahdistus väheni ja oli just sopivan mittainen: ei vienyt koko viikonloppua mut ehti rauhassa keskittyä tietoiseen läsnäoloon.


Kristiina Jokivuori

seniorijumppa, seniorilattari

”Kaikki alkoi siitä, kun 1970-luvulla televisiossa näytettiin amerikkalaisia musikaaleja, joissa tanssivat Fred Astaire ja Gene Kelly. Vuonna 1974 aloitin steppitunneilla ja se oli menoa. Pian sijaistin omaa steppiopettajaani ja minua pyydettiin opettajaksi. 1980-luvulla kävin tunneilla New Yorkissa yli vuoden ajan. Tuohon aikaan ei ollut mahdollista jatkaa opintoja, koska steppi oli marginaalilaji Suomessa. Pääsin Suomen Tanssitaiteilijoiden liittoon vuonna 1986. Aerobic tuli Suomeen ja urheiluopistot alkoivat järjestää eritasoisia ohjaajakursseja, joilla opin mm. ohjaamista sekä musiikin ja äänen käyttöä. Vuonna 1990 aloitin opettajana Helsingin aikuisopistossa. Nykyisin vedän opiston senioreille jumppaa ja seniorilattareita. Mottoni ovat ”Tanssien kaiken ikää” ja ”Tule jumppaan sellaisena, kun olet … kyllä jaksaa”.

Opiskelijapalaute

Harrastukset ovat minulle elintärkeitä. En tiedä, missä kunnossa olisin ilman niitä. Koskaan ei sateisena tai loskaisena maanantaiaamuna harmita nousta ajoissa ja lähteä jumppaamaan. On ilo tavata upea opettajamme ja kivat seniorijumpparit.

Seniorilattari on se kurssi, jolla saa palata nuoruutensa lavatanssien tunnelmiin ja tuntea itsensä nuoreksi naiseksi. Kurssimme ei ole ”Tanssii tähtien kanssa” vaan pikemminkin ”Tanssii tätien kanssa”. Tanssi on samalla tehokasta aivojumppaa ja polttaa kaloreitakin yllättävän paljon.


Maria Kananen

aikuinen-lapsi-liikuntakurssit, asahi, barre, tanssijumppa, TRE

Maria on tanssin ja liikkeen monialainen ammattilainen ja liikuttaa kaikenikäisiä vauvoista ikäihmisiin. ”Minulle tanssi ja liike on kehollista tutkimista, ilmaisua ja vuorovaikutusta itsemme, toistemme ja ympäristömme kanssa. Kehotietoisuus ja myönteinen suhtautuminen omaa kehoamme ja kokemusmaailmaamme kohtaan edistää mielenterveyttä ja arjen toimintakykyä kaiken ikäisillä”, Maria toteaa. Marian tunneilla liikutaan hyväntuulisessa, hyväksyvässä ja rennossa ilmapiirissä jokaisen osallistujan omista lähtökohdista käsin niin reippaan tanssijumpan ja Barren, iloisen tanssin ja sirkuksen kuin rauhoittavan Asahin tai TRE:n parissa. Maria on koulutukseltaan tanssinopettaja (AMK), tanssi-liiketerapeuttisten menetelmien ohjaaja, sertifioitu TRE-ohjaaja, Asahi Health-ohjaaja sekä toimintaterapeutti. ”Tule sellaisena kuin olet, laskeudu läsnäoloon ja löydät jotain uutta!”, Maria toivottaa. Lue lisää www.mariakananen.com. Kuva: Aura Nukari

opiskelijapalaute

Ohjaaja on aivan huikea. Tällaisella kurssilla ohjaajan merkitys on valtava. Maria on hurjan ammattitaitoinen ja paras ohjaaja.

Aivan mahtava ohjaaja, joka loi rauhan ja turvallisen tilan harjoitella omaan tahtiin asioita. Pedagogisesti erittäin laadukkaasti muodostettu kokonaisuus.


Leena Kontunen

jooga

”Olen Suomen Joogaliiton koulutuksen saanut SJL-joogaopettaja. Helsingin aikuisopistossa olen opettanut jo 25 vuoden ajan! Tällä hetkellä ohjaan senioriryhmiä ja suunnitteilla on myös naurujooga. Opettajana haluan aikaansaada hyvinvointia. On tärkeää tehdä harjoituksia, jotka ovat säädeltyjä, kullekin tilanteeseen sopivia, kunkin edellytykset huomioivia. Monipuolinen harjoitus reutoutumishetkineen, rauhallisin muodoin ja liikesarjoin, antaa virkistyneen olon ja motivoi jatkamaan. Hengityksen ja liikkeen yhdistyminen opettaa itsetuntemusta, ruumiintuntemusta ja tarvetta lisätä harjoitusta. Elimistön muuttuessa on tärkeää ylläpitää ja edistää toimintoja”, Leena muistuttaa. ”Minua inspiroi vuorovaikutuksen ihmeellinen voima. Vaikka ohjaus ei ole oma harjoitus, saan siitä itsekin potkua päivälle. Ja se ohjattavien palaute – he ovat saaneet viikon alkamaan kevyemmin, iloisemmin, luottavaisemmin. Yhteinen harjoitus on enemmän kuin yksin kotona tehtynä: keskittyminen paranee, häiriötekijöitä oppii vaimentamaan, hiljentämään mielen poukkoilua. Ilmapiiri vaikuttaa voimistavasti. Monille se on ehdoton oma hetki!”

Opiskelijapalaute

Opettaja on ammattitaitoinen ja tila toimii.

Ihana aloittaa viikko kauniissa talossa hyvässä seurassa hyvällä opastuksella.


Joonas Levón

käsinseisonta, yleistaitoharjoittelu

”Olen valmentanut liikkumista, ryhmiä ja yksityisasiakkaita, yli 10 vuoden ajan. Monipuoliset lajit ja työt sirkuksesta kiipeilyyn ovat antaneet mahdollisuuden kehittyä valmentajana upealla tavalla. Opettajan koulutuksen ja töiden ansiosta olen päässyt miettimään pedagogisia näkökulmia. Uskon, että kehittävä ja kiinnostava harjoittelu tapahtuu kannustavassa ilmapiirissä. Käytän harjoituksissani monipuolisia liikkeitä ja liikelaajuuksia, rytmejä, pari- ja ryhmätehtäviä sekä havaintomotorisia tehtäviä huolimatta siitä, onko kyseessä käsinseisonta- tai akrobatiatunti, kestävyysharjoittelijoiden oheistreenit vai yleistaitoharjoittelua. Yhteistä kaikille on, että pyrin aina tukemaan ja haastamaan valmennettaviani ja ryhmiäni.”


Heidi Mantere

pilates, kehonhuolto

Heidi ohjaa opistolla pilatesta ja kehonhuoltoa alkeis-, jatko- ja senioriryhmissä, myös englanniksi. Somatic Pilates -koulutuksensa kautta hän kiinnittää huomiota kokonaisvaltaiseen mielen ja kehon tasapainon ja hallinnan etsimiseen ja löytämiseen. Opetusta varten Heidi soveltaa ideoita omasta muusikon työstään viulistina ja laulajana. Lue lisää heidi.fi

opiskelijapalaute

Heidin kurssi on eriomainen, parempaa opetusta ei voisi saada.

Erinomainen pilatestunti! Vaihtelevia ohjelmakokonaisuuksia eri tunneilla.


Anni Rainio

astangajooga

”Astanga tuntuu minulle omimmalta lajilta. Sen kehoa ja mieltä haastava dynaamisuus koukutti minut lajiin. Lajin opettaminen on kuitenkin haastavaa sen tarkan systemaattisuuden vuoksi. Itse vedän mielelläni alkeisryhmiä, jotta saan oppilaat tutustetuiksi kunnolla lajin perusteisiin. Astangatunnit sopivat kaikille niille, jotka haluavat haastaa itseään ja kasvattaa mielen- ja kehonhallintaa”, Anni kertoo.

opiskelijapalaute

Todella hyvä ja asiantunteva ohjaaja.

Erityiset kiitokset opettajalle lämpimästä, kannustavasta ja sallivasta ilmapiiristä yhdistettynä erinomaiseen asiantuntemukseen.


Iiris Raipala

Iyengarjooga, tanssi-improvisaatio

Iiris on tanssin ja liikkuvan kehon monipuolinen asiantuntija. Koulutukseltaan hän on tanssitaiteen maisteri ja taidepedagogi (Taideyliopisto). Opetuksessaan Iiris yhdistelee luovasti elementtejä monista eri liikepraktiikoista ja kehoterapioista. Hänen luovan tanssin tunneillaan sukelletaan oman liikkeen tutkimiseen erilaisten mielikuvien ja anatomisten lähtökohtien inspiroimana. Omaa kehoa kuuntelevan liikkeen ja hengityksen avulla tavoitellaan koko olemuksen avautumista liikkumisen ilon ja läsnäolon kokemukselle.


Helena Romppanen

kiinteytysjumppa

Helsinkiläinen Helena on valmistunut tanssijaksi ja tanssinopettajaksi Tukholman Taideyliopistosta (Stockholms konstnärliga högskola) vuonna 1992. Hänellä on tanssi- ja liiketerapian perustutkinto Helsingin Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta (KOKOS) vuodelta 2013. Helena on lisäksi suorittanut tanssi-liiketerapeutin sekä psykoterapeuttiset tanssi- ja liiketerapian ammatilliset opinnot. Tanssijana Helena on toiminut mm. Aurinkobaletissa ja Tanssiteatteri Erissä. Tanssijan työn ohella hän on opettanut ja ohjannut tanssi- ja liiketyöpajoja eri ikäisille ja tasoisille liikkujille, sekä tanssi-liiketerapiaa yksilö- ja ryhmäkohtaisesti. Pitkä ja monipuolinen ura ammattitanssijan, tanssinopettajan ja koreografin työssä on tuonut kiinnostusta, erityiskokemusta, lukutaitoa ja osaamista kehosta, liikkeestä, luovasta työskentelystä, eri kehotekniikoista ja fyysisen harjoittelun muodoista.

opiskelijapalaute

Helenan jumppien ohjelmat ovat olleet monipuolisia ja sopivan haastavia.

Opettajalla oli monipuolisia harjoituksia, jotka kohottavat kuntoa todella.


Annika Sarvela

jooga

Annikalle on tärkeää aikaansaada liikkuvasta kehosta ja luovuudesta iloa ja osa arkea. Yhteisötanssi, tanssi-improvisaatio, kehotietoisuus ja somaattiset menetelmät ovat oleellinen osa työtä. Luonnon tuoma voima, liikeimprovisaatio ja kunnioittava kosketus ovat lähteitä hänen taiteellisessa, terapeuttisessa ja kouluttajan työssään. Tavoitteena on ilmapiiri, jossa oma vartalo on turvallinen koti. Annika on toiminut opettajana taidekorkeakouluissa ja johtanut Somatiikan koulutusohjelmaa Joensuussa 2004–2006. Hän toimii tanssitaiteilijana Todellinen Kollektiivi -ryhmässä, opettaa tanssia mm. erityistä tukea tarvitseville lapsille Annantalossa, lastensuojelussa ja kansalaisopistoissa sekä kouluttaa toiminnallisia menetelmiä Laurean Ammattikorkeakoulussa. Annika on valmistunut 1990 Naropa Institutesta B.A. of Arts -loppututkinnolla, Movement Studies (tanssi- ja liiketerapian painotus, Naropa University USA) ja 1992 School for New Dance Development, Arnhemin NL Teatterikorkeakoulusta (tanssi ja koreografia) Hollannista. Hän on joogaopettaja/terapeutti, hieroja ja Shindokouluttaja ja 2000 suoritti Tanssin pedagogisen diplomin Teatterikorkeakoulussa.

Opiskelijapalaute

Seniorijoogaa Pikkuhuopalahdessa oli sisällön ja ohjauksen osalta hyvin onnistunut kurssi.

Opettaja on erinomainen ja hän tuo jatkuvasti uutta omaksuttavaa joogatunneille!

Tällä kurssilla olen kaudesta toiseen opettajan takia. Hän on erinomainen.


Annina Tuhkunen

afrikkalaiset tanssit, salsa, pilates, kehonhuolto

Annina on eri tanssi- ja liikepraktiikoiden sekä kulttuurien välimaastoissa liikkuva opettaja, jonka vahvin osaaminen liittyy afrikkalaisperäisiin tansseihin. Hän on työskennellyt pitkään tanssinopettajana ja pilatesohjaajana, sekä esiintynyt useissa afrikkalaisen tanssin ja musiikin kokoonpanoissa Suomessa ja ulkomailla. Monipuolisesti tanssia ja kulttuurientutkimusta opiskellut Annina on kouluttautunut lukuisilla opintomatkoilla eri puolilla Eurooppaa, Länsi-Afrikkaa ja Latinalaista Amerikkaa syventyen etenkin länsiafrikkalaisiin, mutta myös laajemmin afrikkalaisperäisiin tansseihin, musiikkiin ja kulttuureihin. Anninan tavoitteena on luoda tunneille rento ja avoin ilmapiiri, jossa jokainen tulee nähdyksi ja tuntee olonsa tervetulleeksi. Opetuksessa hänelle tärkeitä asioita ovat tanssin ilon ja yhteisöllisyyden välittäminen, vuorovaikutukseen, läsnäoloon ja omaan ilmaisuun kannustaminen sekä rytmien ja kulttuuristen yhteyksien ymmärtäminen. Lue, mitä palvelu- ja hallintovastaavamme Venla kirjoitti Anninan Afrobeats-kurssista.

opiskelijapalaute

Kurssi oli erinomainen ja ohjaaja asiantunteva ja ystävällinen. Annankadun vahtimestari oli myös erittäin mukava!

Ihana kurssi, sopiva taso ja kivat sarjat. Anninan positiivisuus ja iloisuus on tarttuvaa.

Todella osaava ja mukava opettaja.

Tunnit olivat kivan rentoja, ja ilmapiiri hyvä. Opettaja loi hyvänmielen ilmapiirin, kaikki pystyivät olemaan juuri sellaisia kuin ovat. Hyviä, toimistotyöläisen kroppaa avaavia liikkeitä!