Opiston Aikatalon tilat / Aktiivi-instituutti

Helsingin aikuisopiston yhteiset opetustilat Aktiivi-Instituutin kanssa sijaitsevat Aikatalossa osoitteessa Mikonkatu 8 A 5. krs.

Saapuminen

Mikonkatu 8 sijaitsee aivan ydinkeskustassa päärautatieaseman vieressä. Lähimmät metroasemat ovat Rautatientori ja Helsingin yliopisto (kävelymatka noin 200 metriä).

Mikonkadun tiloissa ei ole erillisiä pysäköintipaikkoja opiskelijoille.

Esteettömyys

Mikonkadulta saavuttaessa hissit löytyvät sisäänkäynnin jälkeen oikealta. Instituutin sisätiloissa ei ole kynnyksiä, ja luokkiin kuljetaan liuku-ovien kautta. Tiloissa ei ole esteettömiä eikä sukupuolineutraaleja WC-tiloja.

Ovet, hissit ja WC:t

tavarahissin leveys 97 cm

henkilöhissin leveys 79 cm

sisäänkäynti 98 cm, käytävän leveys 139 cm.

miesten WC:n oviaukon leveys on 80 cm ja naisten WC:n 70 cm.

Opiston tiloissa Aktiivi-Instituutissa on näyttävä punainen eteismatto, jossa Aktiivi-Instituutin logo. Vasemman puoleiselle seinälle ja vastapäätä on tehty kauniit valkoiset tapetit, joissa koivunrunkoja. Aulassa on punainen jakkara ja musta tuoli. Lattia harmaa-valkoinen ja on osin ruutukuvioinen,.
Eteinen
Aktiivin ns opiskelijoiden olohuoneessa eli sisäaulassa on pöytäryhmät, ryhmissä valkoiset pöydät ja muodokkaat punaiset ja siniset tuolit. Takana näkyy luokkien lasiseinät. Lasiseinät on teipattu mustavalkoisin kuvin kaupungista.
Aktiivin opiskelijoiden olohuone.
Punaisessa luokassa on punaiset tuolit ja valkoiset puolikuun muotoiset pöydät. Kaikki huonekalut ovat kätevästi  liikuteltavia. Luokassa on jättimäinen TV-näyttö ja fläppipaperia opetusta varten.
Punainen luokka. Luokissa olevat tuolit ja pöydät ovat siirreltäviä