Opistotalo

Yhteystiedot

Helsingin aikuisopisto
Runeberginkatu 22–24
00100 Helsinki

vahtimestari 050 307 5350

Näet luokan numeron 1. kerroksen aulatilassa olevasta tv-monitorista.

Opistolle täysin remontoidussa talossa on miellyttävää ja turvallista opiskella. Opiskelua varten talossa on 23 luento- ja ryhmätyötilaa, jotka on varustettu ajanmukaisin AV-laittein. Lisäksi talossa on erikoistiloja, kuten kädentaitojen luokka, kaksi taideluokkaa, kolme liikunta- ja monitoimi- tilaa, luonnontieteiden luokka, ATK-luokat, kieli- studio sekä mediatyöpaja. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitseva auditorio on jaettavissa kahteen eri tilaan. Juhlasali on kolmannessa kerroksessa.

Viihtyisyyttä lisää opiskelijoille tarkoitettu olohuone, jonka yhteydessä on erillisiä työpöytiä mm. läksyjen tekoa varten. Talossa on myös kaksi erillistä keittiösyvennystä ruokailutiloineen sekä pukuhuoneet ja suihkut. Opistolla ei vielä ole kahvilaa, mutta kahvi- ja välipala-automaatteja on kahdessa kerroksessa.

Saapuminen

  • Opistolle pääset keskustan pyörätieverkostoa pitkin tai busseilla ja ratikoilla.
  • Kampin metroasema on noin 10 minuutin kävelymatkan päässä.
  • Helsingin aikuisopiston pihalla on 16 asiakaspysäköintipaikkaa. Paikkoja ei voi varata tai ostaa etukäteen.

Pysäköinti

Aimo Park valvoo pysäköintiä rekisterikilpien kameravalvonnan avulla.

Ehdot:

  • Voit pysäköidä, jos opiskelet tai asioit osoitteessa Runeberginkatu 22–24.
  • Käytä P-kyltillä merkittyjä paikkoja.
  • Maksa pysäköinti 5 € vahtimestarille. Varaa ylimääräistä aikaa saapuessasi opistolle. Parkkipaikan maksamiseen voi kulua aikaa riippuen vahtimestarin työtehtävistä.

Pysäköintisakko 80 €

Voit saada sakon, jos pysäköit ehtojen vastaisesti.

Pukuhuoneet

Runeberginkadun pukuhuoneet ovat 0., 1. ja 5. kerroksissa. 0-kerroksen pukuhuoneissa on lukittavat isot kaapit, suihkut ja wc-tilat. 1. kerroksen pukuhuone on pienehkö unisex-tila. 5. kerroksen pukuhuoneissa on naulakot ulkovaatteille ja pienet lukolliset lokerot arvotavaroita varten.

Lastenvaunut

Suosittelemme lastenvaunujen säilyttämistä sen kerroksen aulassa, jossa kurssi kokoontuu. Huomioithan, että aulatilat eivät ole vartioituja, älä jätä arvotavaroita vaunuihin. Kerroksiin pääsee hisseillä.

Esteettömyys

Pääsisäänkäynti

Opistotaloon on kaksi sisäänkäyntiä. Pääsisäänkäynti on rakennuksen pihalla Sammonkadulla puolella ja toinen Runeberginkadun puolella. Sisäänkäynneistä vain pääsisäänkäynti on esteetön.

Esteetöntä kulkua varten (esimerkiksi pyörätuolilla tultaessa) pääsisäänkäynnille on kierrettävä talon takana Ilmarinkadulla sijaitsevalle puomille, sillä pihaa reunustaa 10 cm koroke Runeberginkadun puolella. Puomilta soitetaan vahtimestarille, joka avaa puomin. Soittopainike sekä vahtimestarin numero löytyvät puomin vierestä.

Pääsisäänkäynnillä on 7 x porras, yhden korkeus 15 cm, porratasanteen leveys 230 cm ja syvyys 100.

Sisäänkäynnille johtavan rampin leveys on 100 cm.

Ovien leveys 2 x 75 cm, korkeus 225 cm, tuulikaapin syvyys 150 cm.

Opiston toisen sisäänkäynnin Ilmarinkadun puomi. Puomissa on painike, josta voi soittaa vahtimestarille. Vain Ilmarinkadun kautta pääsee ajamaan opiston pihalle.
Ilmarinkadun puomi ja vahtimestarin painike vasemmalla
Opistotalon pihan puoleisten pääovien sisäänkäyntiramppi.
Pääovien ramppi
Pääovien jykevät tammiset ovet. Yksi ovi on auki sisälle, josta näkymä tuulikaappiin.
Pääovien tuulikaappi. Ovien ulkopuolella on ovipuhelin, jolla saa tarvittaessa yhteyden vahtimestariin.

Runeberginkadun sisäänkäynti

6 x porras, muuten samat mitat kuin pääsisäänkäynnissä, mutta tuulikaapissa 4 x porras.

Hissit

Opistolla on kaksi hissiä, joista isompi löytyy pääovista sisään tultaessa heti vasemmalta puolelta. Hissin edessä on riittävästi tilaa pyörätuolin kääntämiseen

Iso hissi: leveys 90 cm, korkeus 210 cm, syvyys 140 cm

Pieni hissi kerrosten 0-1 välillä: leveys 80, korkeus 190 cm, syvyys 110 (ei sovellu pyörätuolikäyttöön). Pieni hissi ei ole käytössä arkisin 10-14 välisenä aikana.

Hissiaulasta sisältäpäin otettu kuva, näkymä ulko-oville. Hississä tarra, jossa muistutetaan etäisyyksistä. Tuloaulan ilmoitustaulu näkyy vasemmalla puolella. Seinät rauhallisen beessit ja valkoiset.
Hissiaula. Hissiä vastapäätä vahtimestarin tiski. Ison hissin mitat: leveys 90 cm, korkeus 210 cm, syvyys 140 cm.
Vahtimestarin tiski koronasuojineen. Tiskin takana vahtimestari. Pöydillä opiston esitteitä. Vasemmalla hissi ja opiskelija suuntaamassa palo-ovista tunnilleen.
Vahtimestarin tiski, jossa voi tarvittaessa ilmoittautua ja maksaa. Tiskillä on induktiosilmukka.

Toimisto

Opiston toimisto sijaitsee 1. kerroksessa. Toimistokäytävälle kuljetaan lasiovien kautta. Toimistoon johtaa 4 porrasta. Portaissa olevan pyörätuolihissin painoraja on 225 kg. Toimistoasiat, kuten kurssi-ilmoittautumiset ja maksamisen voi hoitaa myös aulan infopisteellä, joka sijaitsee heti oikealla pääovista sisään tultaessa. Toimiston ja aulan infotiskeillä on kiinteä induktiosilmukka.

1. kerroksen aulan pilarissa teksti toimisto ja nuoli vasemmalle. Vasemmalla kuvassa näkyy kierrätysroskakoreja. Matkalla toimistoon palo-ovet.
1. kerroksen aula
Toimistoon johtava porrashissi. Portaikon päässä näkyy toimiston palo-ovet, kylttejä sekä esiteteline. Hissin painoraja 225 kg.
Porrashissi toimistoon. Painoraja 225 kg.

Luokkahuoneet

Luokkien ovilla matalat kynnykset. Tavallisten opetusluokkien tuolit ja pöydät ovat pääasiassa pyörillä varustettuja, mutta pyörättömiä tuoleja on myös saatavilla.

Auditoriossa (1. krs) on kiinteät kalusteet, mutta auditorion yhteydessä olevassa varastossa on siirreltäviä pöytiä, joita voidaan ottaa esiin esimerkiksi pyörätuoliasiakasta varten.

0. kerroksessa olevaan opiskelijoiden oleskelutilaan johtaa ramppi.

Opiskelijoiden olohuoneeseen johtava ramppi vasemmalla, oikealla näkyy hieman olohuoneen mustia ruokapöytiä ja tuoleja sekä naulakko.
Ramppi opiskelijoiden oleskelutilaan 0. kerroksessa.

Ovet

toimisto, leveys 140 cm

käytävä, leveys 100 cm + 40 cm (vasikkaovet)

auditorio, leveys 100 cm

portaikko, leveys 100 cm

luokkahuone, leveys 95 cm

WC:t ja pukuhuoneet

Esteetön, sukupuolineutraali WC sijaitsee 1. kerroksessa. WC:ssä on lastenhoitotaso. Sukupuolineutraali pukuhuone sijaitsee 1. kerroksessa tilassa numero 117. Avaimen tähän pukuhuoneeseen saa vahtimestarilta. Pukuhuoneet naisille ja miehille sijaitsevat kerroksissa 0 ja 5.

Ensimmäisen kerroksen LE-WC kyltteineen.
1. kerroksen esteetön WC sijaitsee toimistokäytävällä lasiovien takana
Esteettömän ja tilavan  WC:n sisustus, korokejakkara ja tavanomainen wc:n kalustus.
1. kerroksen tilavassa ja esteettömässä on WC:ssä korokejakkara ja lastenhoitopöytä.
Nollakerroksen pukuhuoneessa on siniset, keltaiset ja vaaleanpunaiset kaapit ja isot mustat avaimenperät. Avaimenperällä voi avata oven tai painaa hissin nappulaa ilman, että tarvitsee kädellä koskea.
0. kerroksen pukuhuoneissa lukittavat kaapit. Pyydä pukuhuoneen ovikoodi vahtimestarilta tai toimistosta.