Musiikki, teatteri ja ilmaisu

Musiikin, teatterin ja ilmaisun kursseilla voit ilmaista itseäsi lukuisin eri tavoin. Tarjolla on laaja valikoima erilaisia kursseja sekä alkajille että jo lajeja pidempään harrastaneille. Voit kehittää osaamistasi tai opetella jonkun aivan uuden taidon. Kursseilla saat rohkeutta esiintymiseen.

Hae kursseja ja ilmoittaudu

Musiikki

Musiikin kursseilla voit opiskella mm. pianon-, kitaran- ja ukulelensoittoa. Laulussa tarjolla on mm. klassista ja pop-jazz-laulua ja neljä erilaista kuoroa. Lisäksi voit opiskella vaikka tietokonemusiikkia tai musiikinteoriaa. Lapsille on tarjolla erilaisia muskareita. Lue lisää musiikin kursseista.

Teatteri ja improvisaatio

Teatterin ja improvisaation alueelta löytyy kursseja sekä vasta-alkajille että pidempään opiskelleille. Tarjolla on eri tasoisia improvisaation kursseja, näyttelijäntyötä, Stand-up -komedian peruskurssi sekä uutuutena tanssin ja teatterin koulutus. Lue lisää teatterin ja improvisaation kursseista.

Kirjoittaminen ja esiintymistaidot

Kursseja on useita: verkossa tapahtuva kirjoittajakoulutus on ollut erittäin suosittu, myös Romaanin kirjoittamien kurssi ja erilaiset Luovan kirjoittamisen kurssit ovat olleet pidettyjä. Kirjoittajakursseja on niin vasta alkajalle kuin pidempään kirjoittaneelle. Lue lisää kirjoittamisen ja esiintymistaitojen kursseista.

Jäikö jokin asia mietityttämään?

Opintoneuvonta tarjoaa sinulle aina apua oikean tason ja kurssin löytämiseksi, esimerkiksi silloin jos aiemmasta kurssista on aikaa tai jos haluat tutustua ihan uuteen lajiin.

Opintoneuvonta
""

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia. Kurssien opetuskieli on yleensä suomi.

Monilla kursseilla opettajat voivat opettaa myös englanniksi tai jollakin muulla kielellä. Voit kysyä opintoneuvonnasta, mitä kieltä kurssilla käytetään.

Voit pyytää todistuksen toimistosta, kun kurssi on päättynyt.

Soittimet tulee jokaisen tuoda mukanaan tunnille.

Pianonsoiton kursseilla opetustilassa on valmiina jokaiselle osallistujalle opetustunnin ajaksi käyttöön oma keyboard ja kuulokkeet.

Bändikursseilla on valmiina äänentoistotekniikka, kaksi kitara- ja yksi bassovahvistin, rummut, sähköpiano ja kosketinsoitin, yksi basso-, sähkö- ja akustinen kitara.

Muista huolehtia itse vakuutusturvastasi, sillä opisto ei ota opiskelijoille vakuutuksia. Opiston toimipisteissä ei ole vartioituja säilytystiloja. Opisto ei korvaa kadonneita arvotavaroita.

Etäopetus

Osa Helsingin aikuisopiston opetuksesta järjestetään etäopetuksen välityksellä esimerkiksi Zoomilla. Etäopetuksen sovellukset ovat helppokäyttöisiä ja tunnille voit liittyä vaikka kotoa käsin. Vastaanottamasi linkki ohjaa sinut automaattisesti etäopetustunnille.