Teatterin ja improvisaation kurssit

Teatterin ja improvisaation alueelta löytyy kursseja sekä vasta-alkajille että pidempään opiskelleille. Tarjolla on improvisaatiokursseja alkeista edistyneisiin, näyttelijäntyötä, stand-up -komedian peruskurssi sekä uutuutena tanssin ja teatterin koulutus.

Teatteri ja improvisaatio

Improkurssit

Improvisaation kursseilla irroitellaan omaa ilmaisua ja kokeillaan eri improharjoituksia. Improvisaatio on hauska tapa kehittää ilmaisua, luovuutta sekä esiintymis- ja vuorovaikutustaitoja niin arjen ja työn tarpeisiin kuin omaksi iloksikin.

Näyttelijäntyön ja esiintymistaitojen kurssit

Kursseilla tutustutaan näyttelijäntyön eri osa-alueisiin kuten tunne-, puhe- ja fyysiseen ilmaisuun sekä irrotellaan ilmaisua ja syvennetään läsnäoloa. Tarjolla on myös yksityistunteja, joissa voidaan kehittää esiintymistaitoja kokonaisvaltaisesti tai voimme keskittyä johonkin tiettyyn esiintymisen osa-alueeseen tarpeiden mukaan. Henkilökohtaisesta valmennuksesta on hyötyä etenkin tulevaan esiintymiseen valmistautumiseen.

Teatteri ja ilmaisu

Näyttelijäntyön perusteet -kurssilla tutustutaan näyttelijäntyön eri osa-alueisiin, kuten tunne-, puhe- ja fyysiseen ilmaisuun sekä irrotellaan ilmaisua ja syvennetään läsnäoloa. Stand up -komedian peruskurssi tarjoaa kattavan johdatuksen stand up -komedian salaisuuksiin.

Tanssin ja teatterin koulutus

Helsingin aikuisopisto järjestää uutuutena Tanssin ja teatterin koulutuksen. Koulutuksessa pääset tutustumaan monipuolisesti tanssin ja teatterin maailmaan ammattilaisten ohjauksessa. Saat esiintymistaitoja ja -kokemusta sekä valmiuksia esimerkiksi tanssi- ja teatterialan pääsykokeita varten. Opettajana saat uutta sisältöä ja oivalluksia omaa opetustyötäsi varten. Pääset tutustumaan tuotantoon liittyviin asioihin ja saat tietoa mm. apurahojen hakemisesta. Koulutuksen aikana pääset verkostoitumaan ja tekemään yhteistyötä muiden koulutukseen osallistuvien kanssa.

“Olen todella iloinen, että jatkoin tälle kakkoskurssille. Tämä kakkososa ylitti taas odotukset. Täältä sai paljon uusia hyödyllisiä ajatuksia vuorovaikutuksen kehittämiseen myös arjessa – tai ehkä ilahduttavasti juuri arkeen ja työelämään.”

Opiskelija

teatteri ja improvisaatio

Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Kurssien opetuskieli on yleensä suomi. Monilla kursseilla opettajat voivat opettaa myös englanniksi tai jollakin muulla kielellä. Voit kysyä opintoneuvonnasta, mitä kieltä kurssilla käytetään.

Muista huolehtia itse vakuutusturvastasi, sillä opisto ei ota opiskelijoille vakuutuksia.

Etäopetus

Osa Helsingin aikuisopiston opetuksesta järjestetään etäopetuksen välityksellä esimerkiksi Zoomilla. Etäopetuksen sovellukset ovat helppokäyttöisiä ja tunnille voit liittyä vaikka kotoa käsin. Vastaanottamasi linkki ohjaa sinut automaattisesti etäopetustunnille.