Luonto- ja veneilykurssit

Luontokursseilla on tarjolla lyhytkursseja yrttien kasvatuksesta puutarhan tai parvekeviljelyn konsteihin sekä kukkakimppujen valmistukseen. Veneilykursseilla opit veneilyn perusteita, navigointia eri tasoilla sekä käyttämään VHF-radiota.

Luonto- ja veneily

Puutarhakurssit

Puutarhakursseilla tutustutaan esimerkiksi pihasuunnitteluun, parveke- ja terassi sekä kasvihuoneviljelyyn. Kukkakimppukursseilla tehdään ihastuttavia ja ilmeikkäitä kimppuja.

Meteorologia

Pilvet ovat ilmeikkäitä ja muuttuvia taivaan ilmiöitä. Pilvikurssilla opit, missä ja millaisissa olosuhteissa pilviä muodostuu ja mitä niiden pohjalta voi ennakoida.

Veneily- ja merenkulkukurssit

Veneilyn perusteet -kurssilla tarjotaan tiedot ja taidot oman veneilyharrastuksen aloittamiseen turvallisesti. Meri-VHF-puhelinkurssilla paneudutaan puhelimen käyttöön käytännöllisen harjoittelun kautta. Navigointi 1- ja 2-kursseilla käydään läpi meriteiden säännöt, merikartta ja sen käyttö, viitoitusjärjestelmä, merimerkit, elektroninen navigointi, koordinaatit, suunta ja matka, kompassioppi, väistämissäännöt sekä muuta hyödyllistä. Heti kurssien päätteeksi on mahdollisuus suorittaa Traficomin auditoiman koulutusjärjestelmän mukainen navigointitentti. CEVNI-kurssi antaa valmiudet Euroopan sisävesiveneilyyn. Lue lisää veneilykursseista.

“Uusia asioita avaavat lyhytkurssit ovat erinomainen tapa saada tietoa ja virkistystä eivätkä vaadi suuria aikataulujärjestelyjä. ”

Opiskelija

Luonto ja veneily

Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Kurssien opetuskieli on yleensä suomi. Monilla kursseilla opettajat voivat opettaa myös englanniksi tai jollakin muulla kielellä. Voit kysyä opintoneuvonnasta, mitä kieltä kurssilla käytetään.

Voit pyytää todistuksen toimistosta, kun kurssi on päättynyt.