Uutiset
08 / 10 / 19

Nuppu Tuononen on vuoden 2019 S2-opettaja

Nuppu Tuononen on vuoden 2019 S2-opettaja

FM Nuppu Tuononen Helsingin aikuisopistosta on valittu vuoden 2019 S2-opettajaksi valtakunnallisilla Suomi toisena kielenä -kehittämispäivillä 7.10.2019. Vuoden suomi toisena kielenä -opettajan julkisti Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen.

Nupun ura suomi toisena kielenä -opettajana on pitkä, monivivahteinen ja menestyksekäs

OPH:n valintaperusteiden mukaisesti ”Nuppu Tuononen on työyhteisössään arvostettu opettaja ja koordinaattori, joka jakaa digi- ja arviointiosaamistaan kollegoilleen sekä erilaisissa koulutuksissa että sosiaalisessa mediassa. Hän on laatinut lukuisia oppimateriaalikokonaisuuksia ja toimii myös yleisten kielitutkintojen suomen kielen kokeiden laatijana ja arvioijana sekä edistää selkokielen tunnettuutta. Kielikursseille ohjatessaan hän tapaa päivittäin aikuisia suomen kieltä opiskelevia aina lukutaitoa harjoittelevista korkeakoulutettuihin.”

Nuppu Tuononen kommentoi valintaansa Facebookissa seuraavin sanoin: Hiukan hämmentynyt, mutta hyvin kiitollinen mieli tästä illasta! Minulla on ollut etuoikeus alusta alkaen oppia ja kasvaa upeiden opettajien, kollegojen ja ystävien kanssa. Heiltä olen oppinut kaiken, mitä minusta on tänään sanottu. Myös opiskelijoista olen saanut parhaimmat – silloin on helppo opettaakin hyvin. Lämpimät kiitokset!

Tuonosen mielestä yksi alan parhaita puolia on sen monipuolisuus ja vaihtelevuus. Myös opiskelijat ovat monenlaisia ja heillä on erilaisia tarpeita kielenopiskeluun liittyen. ”Helsingin aikuisopistolla on monipuolinen kurssivalikoima ja valtavasti yhteistyötä erilaisten toimijoiden kanssa. Opiston sisällä on mahdollista ohjata esimerkiksi jo itsenäisesti kieltä käyttävä opiskelija vaikkapa musiikin tai liikunnan kursseille. Muiden kansalaisopisto-opiskelijoiden kanssa kohtaaminen tukee maahanmuuttaneiden osallisuuden kokemusta.”, Tuononen kommentoi.

Vuoden suomi toisena kielenä -opettajan valinnan järjesti Suomi toisena kielenä -opettajat ry yhdessä Opetushallituksen kanssa. Palkintolautakunnassa olivat edustettuina edellisten tahojen lisäksi myös Helsingin ja Jyväskylän yliopistot sekä oppilaitokset.


Kuva: Carrie Beth Williams, Unsplash