Kurssivinkit
06 / 10 / 21

Kestävä tyyli -kurssilla

Kestävä tyyli -kurssilla

Kestävän tyylin kurssilta haettiin vinkkejä toimivan vaatekaapin rakentamiseen. Osallistujat saivat kotiin viemisiksi oman tyylin avaimet ja vintage-vaatteita.

Helsingin aikuisopisto järjesti stylisti, kirjailija ja ihanuusvalmentaja Sohvi Nymanin johdolla syksyn ihanimman tyylikurssin.

Kestävän kehityksen tyylikurssin tarkoituksena oli oppia korostamaan omia parhaita puolia ja pukeutumaan vaatteisiin, joissa tuntee olonsa ihanaksi. Se edellyttäisi oman tyylin tunnistamista ja toimivan vaatekaapin luomista.

Oikeat värit ja mitat näyttävät ja tuntuvat oikealta

Ensimmäisellä kurssikerralla määriteltiin kunkin osallistujan värimaailma poskipunan ja kankaiden avulla.

– Oikeat värit saavat ihmisen hehkumaan, Sohvi opasti.

Kurssilaiset oppivat tunnistamaan vartalotyypit A, Y, H, O, X ja kuulivat, mitä on hyvä suosia ja välttää. Vääränlaiset ja -kokoiset vaatteet vääristävät vartalon mittasuhteita ja niiden kanssa olo on epämukava.

– Toimivan vaatekaapin salaisuus on yhdisteltävyys, mukavuus ja monikäyttöisyys.

Kestävä tyyli on laadukasta

Sohvi opasti shoppailemaan harvoin ja harkitusti – järjellä, ei tunteella. Uusien ostosten olisi hyvä sopia nykyiseen vaatekaappiin.

– Työhön valittua asua voi stailata lennossa iltamenoa varten esimerkiksi huiveilla, laukuilla tai vaihtamalla korkkarit buutseihin.

Vaatteiden huoltamiseen on hyvä kiinnittää huomiota, jotta ne kestäisivät mahdollisimman pitkään. Laatuun kannattaa panostaa ja kurssilaiset saivat hyviä käytännön vinkkejä siitä, mistä laadun tunnistaa.

– Slow fashion on kestävämpi periaate kuin pikamuoti, Sohvi linjasi.

UFFin vintagemyymälän aarteita

Toisella tapaamiskerralla Töölöntorin UFFissa myymälään oli saapunut uusi valikoima, ja asiakkaiden virta oli sen mukainen.

Vaikka suurin osa asiakkaista onkin myymälävastaavan mukaan naisia, niin kurssi-iltana paikalla parveili myös tyylikkäitä nuoria miehiä, jotka muun muassa tyhjensivät Marimekon Jokapoika-paitarekin.

– Kysytyintä vintagemuotia juuri nyt ovat myymälän mukaan nahkatakit ja buutsit, myymälävastaava kertoi. Farkuista erityisesti Levikset viedään käsistä ja myös erilaiset housut trumpettilahkeella häviävät nopeasti. Ulkoiluvaatteista eniten kiinnostavat ysärihenkiset neonväriset kokohaalarit.

Hypistelyä ja sovittamista

Sohvi oli poiminut uudesta valikoimasta malleja, jotka edustivat eri vartalotyypeille sopivia elementtejä. Vaatteiden sopivuutta tarkasteltiin yhdessä ja kukin sai palautetta valinnoistaan. Ostoskassiin päätyi hyviä löytöjä.

Kommelluksittakaan ei selvitty

Kurssilaisten omat päällysvaatteet jätettiin rekille myymälän takaosaan. Tapaamisen päättyessä toimittaja etsi kadonnutta takkiaan, kunnes näki sen kassalla sillä sekunnilla, kun se oli päätymässä uudelle omistajalle. Tavara siis lähestulkoon vietiin käsistä.

Tutustu Sohvin kursseihin

Sohvi järjestää opistolla suosittuja muoti- ja meikkikursseja. Tutustu tarkemmin tarjontaan ja ilmoittaudu.

Tutustu Sohviin esittelyvideolla.


Teksti: Kristiina, Helsingin aikuisopisto

Kuva: Priscilla Du Preez, Unsplash