Kurssivinkit
06 / 09 / 23

Jolana halusi opintopisteet japanin kielikursseistaan

Jolana on 16-vuotias lukiolainen pääkaupunkiseudulta. Hän suoritti Helsingin aikuisopistossa kaksi japanin jatkokurssia, joista halusi opintopistemerkinnät. Kysyimme Jolanalta tarkemmin, mikä japanin kieliopinnoissa ja opintopistemahdollisuudessa kiinnosti.

Miksi valitsit juuri japanin kielikurssin?
– Valitsin japanin, koska se on kiinnostava kieli ja kirjoitusmerkit ovat erilaisia kuin kaikissa muissa osaamissani kielissä. Erilaisen kielen opiskeleminen on aivoille hyvä haaste.

Miksi halusit kursseista opintopistemerkinnät?
– Halusin opintopisteet kahdesta suorittamastani japanin kurssista, koska sain ne hyväksi luettua meidän lukiossamme. Kahdesta kurssista sain yhteensä kolme opintopistettä. Vertailun vuoksi, yhden lukiokurssin suorittamisesta saa useimmiten kaksi opintopistettä.

Mitä mieltä olit opiskelusta Helsingin aikuisopiston kursseilla?
– Etenemistahti oli hyvä, sisältöjä oli riittävästi ja kurssit olivat tarpeeksi haastavia. Ryhmäkoko oli sopiva, joten opettajalla oli aikaa antaa palautetta kaikille. Opettaja pystyi myös kommentoimaan jokaisen kanji-merkkejä, mikä kannusti harjoittelemaan niitä lisää.

Miten aiot hyödyntää japanin opintojasi?
– Kielen osaamisesta on varmasti tulevaisuudessa hyötyä. Japania ei voi opiskella lukiossani, joten oli hienoa, että pystyin käymään iltakursseilla Helsingin aikuisopistossa.


Helsingin aikuisopisto tarjoaa muiden kansalaisopistojen ohella mahdollisuutta saada opintopisteitä suoritetuista kansalaisopistokursseista

Osaamista voidaan arvioida niillä kursseilla, joissa on erillinen merkintä ”opintopistekurssi”.

Osaamisen kirjaus Koski-tietovarantoon on virallinen ja siitä voi olla hyötyä esimerkiksi työnhaussa tai työpaikan kehityskeskusteluissa.

Virallisen kirjauksen avulla osaaminen voidaan myös lukea hyväksi jossain toisessa oppilaitoksessa. Huomioithan, että osaamisen hyväksymisestä päättää aina vastaanottava oppilaitos.

Opintomerkinnän saaminen edellyttää, että opiskelija on kurssille ilmoittautumisen yhteydessä antanut suostumuksen viralliseen merkintään ja maksanut sen kurssimaksun, joka sisältää osaamisperusteisuuden toimistomaksun.