Blogi
13 / 12 / 23

Minna valmistautui Malagan matkaan espanjan alkeiskurssilla

Helsingin aikuisopiston koulutusvastaava Minna aloitti espanjan kielen opiskelun opiston omalla alkeiskurssilla. Tässä jutussa Minna kertoo opiskelukokemuksistaan ja tutustumismatkasta espanjalaiseen kulttuuriin.

– Olen matkustanut useamman kerran Espanjassa, pääasiallisesti Andalusian seudulla, sillä maan kulttuuri ja kieli kiinnostavat. Muutamia sanoja ja lauseita on reissuilla ehtinyt jo painua mieleen. Nyt halusin kuitenkin opiskella kieltä hiukan syvällisemmin, koska edessä häämötti kahden kuukauden oleskelu Malagan seudulla.

Minna ilmoittautui Helsingin aikuisopiston espanjan alkeiskurssille, joka kesti syyskuusta marraskuun loppupuolelle.

– Toiveena oli, että vielä oppisin jotain ja niinhän siinä myös kävi! Nyt kirjoitan tätä tarinaa Espanjasta käsin. Olen ilokseni rohkaistunut käyttämään kurssilla oppimiani sanontoja kaupassa ja ravintolassa asioidessani. Ymmärsin, kun kadulla kysyttiin espanjaksi koirani nimeä, ikää ja sukupuolta ja osasin myös vastata kysyjille. Välillä kuitenkin sanoja lipsahtaa englanniksi, joten kielen sujuvampi käyttö vaatii vielä paljon harjoittelua. Tietenkin mukana kulkee myös Google-kääntäjä, joka auttaa monessa tilanteessa.

Kurssin käytyäni uskallan herkemmin vaihtaa englannin espanjan kieleen. Haluan yrittää puhua paikallista kieltä eikä se haittaa, jos tulee virheitä. Suunnitelmissani on jatkaa seuraavalle kurssitasolle, jotta kielitaito kehittyisi edelleen. Sitä ennen harjoittelen kieltä täällä autenttisessa ympäristössä.

¡Adiós, hasta luego!

“Kurssi oli kaikin puolin huippukokemus. Opettaja oli mitä sympaattisin. Yllätyin, kuinka hyvin kieli tarttui ja sanat oli helppo lausua. Tietenkin uuden kielen oppiminen vaati jonkin verran lisäharjoittelua ja läksyjen tekoa kurssikertojen välillä. Kurssilla käytiin läpi perusasioita, kuten numeroita, asiointia ravintolassa sekä tyypillisiä sanontoja ja näihin liittyviä yleisimpiä verbejä. Harjoituksia tehtiin yleensä parin kanssa, mikä pakotti puhumaan kieltä ääneen. Siinä sitä vasta kunnolla oppikin!”

Minna


Teksti: Minna, Helsingin aikuisopisto