Capoeira helsinki

Capoeira on samban ohella maailmalla tunnetuin afrobrasialaisen kulttuurin muoto. Helsingin aikuisopistossa opetettava capoeira on Capoeira Angola -tyyliä.

Capoeira

Capoeira on samban ohella maailmalla tunnetuin afrobrasialaisen kulttuurin muoto. Capoeira on musiikin, tanssin, akrobatian ja taistelun yhdistelmä. Capoeira tapahtuu harrastajien (ja perinteisesti katselijoiden) muodostamassa ringissä kahden pelaajan improvisoituna pelinä. Harrastajat soittavat ja laulavat peliä säestävän ja ohjaavan musiikin.

Capoeiratunneilla opetellaan akrobaattisia temppuja, potkuja, puolustus- ja väistöliikkeitä. Lisäksi soitetaan Berimbao -soitinta ja muita sitä säestäviä rytmisoittimia. Tunnin lopuksi pelataan capoeiraa. 

Capoeiran juuret ovat Afrikasta tuotujen orjien kulttuurissa. Samoista juurista lähtöisin olevia tanssin, musiikin ja taistelun yhdistelmiä on myös Karibian alueella. Suomessa capoeiraa on harrastettu ainakin 1980-luvun lopusta lähtien.

Helsingin aikuisopistossa opetettava capoeira on Capoeira Angola -tyyliä. Kurssin vetäjä Markus Vainio-Mattila (capoeirassa CM Carcará) on Rio de Janeirossa asuvan capoeiramestari Mestre Marromin oppilas. 

Capoeira Helsinki – Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Capoeira Helsinki - kuvassa ryhmä capoeiran harrastajia sumeasti taustalla. Etualalla jalat valkoisissa puuvillahousuissa.

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Kurssien opetuskieli on yleensä suomi. Monilla kursseilla opettajat voivat opettaa myös englanniksi tai jollakin muulla kielellä. Voit kysyä opintoneuvonnasta, mitä kieltä kurssilla käytetään.

Tiloissa on kaikki tarvittavat välineet, jos kurssin tiedoissa ei lue muuta. Ota mukaan oma puhdas pyyheliina jumppa-alustan suojaksi.

Muista huolehtia itse vakuutusturvastasi, sillä opisto ei ota opiskelijoille vakuutuksia.