Taiteet, kädentaidot ja mediataidot

Taidekursseilla opit tekniikoita ja ymmärrystä taiteesta. Kädentaitojen kursseilla voit ommella eri tavoin, tehdä puutöitä ja askarrella. Mediakursseilla tarjolla on valokuvausta, kuvankäsittelyä, julkaisutekniikkoja sekä videotarinan tekoa.

Ilmoittaudu kurssiverkkokaupassa

Kuvalliset taiteet ja taidot

Kuvallisten taiteiden ja taitojen kokonaisuuteen kuuluu mm. ikebana, kuvataidetta lapselle ja aikuiselle, maalausta eri tekniikoin, piirustusta alkeista elävään malliin, taideterapian menetelmiä, syanotypiaa sekä grafiikkaa. Tarjolla on intensiivi- ja lyhytkursseja, päiväkursseja sekä tutustumiskursseja. Also courses in English. Lue lisää kuvallisten taiteiden ja taitojen kursseista.

Kädentaidot

Käden taitojen kursseilla voi harjoitella kaikenlaista suomeksi ja/tai englanniksi. Kursseilla voi oppia ompelemaan, korjaamaan ja tuunaamaan omia vaatteitaan. Valikoimassa on esimerkiksi tuftausta ja makrameeta. Askartelukursseilla väännetään metallilankoja tai rakennellaan vaikkapa kierrätyshimmeli. Puutyön syys- ja kevätkurssilla voit valmistaa käsityömenetelmin ja koneiden avulla pieniä tai vähän isompiakin puutöitä. Lue lisää käden taitojen kursseista.

Media

Mediataitojen kurssivalikoimaan kuuluu mm. valokuvaus ja videokuvaus. Valokuvauksen kursseilla opit kuvausta studiossa, kotona, kaupungilla ja luonnossa. Kursseilla keskitytään kameran tekniseen käyttöön, kuvien sommitteluun, sarjallisuuteen ja valon hyödyntämiseen. Videokurssilla opit kuvaamaan ja editoimaan pienen tarinan. Kuvan käsittelyn sekä julkaisutekniikkojen kursseilla opit mm. liikkuvan grafiikan eli animaatioiden tekemistä, kuvankäsittelyä, taittoa sekä taitto-ohjelmien luovaa käyttöä. Lue lisää mediataitojen kursseista.

Jäikö jokin asia mietityttämään?

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Opintoneuvonta
""

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia. Kurssien opetuskieli on yleensä suomi. Monilla kursseilla opettajat voivat opettaa myös englanniksi tai jollakin muulla kielellä. Voit kysyä opintoneuvonnasta, mitä kieltä kurssilla käytetään. Voit pyytää todistuksen toimistosta, kun kurssi on päättynyt.

Käden taitojen tarvikkeet eivät yleensä sisälly kurssimaksuun. Voit ostaa niitä opettajalta tai opettajan ohjeiden mukaan.

Taidekursseilla osa käytettävistä materiaaleista sisältyy kurssimaksuun. Kurssin tiedoissa ilmoitetaan, jos opiskelijan tulee tuoda omia välineitä ja tarvikkeita mukanaan.

Jos kurssilla käytetään Adoben tai POWER BI -ohjelmistoja, tulee osallistujan asentaa tili ja luoda omat tunnukset ennen kurssin alkua. Linkit löytyvät kunkin kurssin tiedoista.

Etäopetus

Osa Helsingin aikuisopiston kielikursseista järjestetään etäopetuksen välityksellä. Etäopetuksen sovellukset ovat helppokäyttöisiä ja tunnille voit liittyä vaikka kotoa käsin. Vastaanottamasi linkki ohjaa sinut automaattisesti etäopetustunnille.

Jos oppimisalustana käytetään Moodlea, saat käyttäjätunnuksen ja salasanan sähköpostilla ennen kurssin alkua.