Suomen alkeiskurssit

Suomen kurssit aineopintoina

Helsingin aikuisopiston peruskoulussa on järjestänyt lukuvuonna 2023-2024 suomi toisena kielenä -kursseja aineopintoina. Opinnot ovat sivutoimisia.

Kurssit ovat avoinna kaikille Suomessa asuville täysi-ikäisille, jotka haluavat oppia suomea. Voit aloittaa suomen opinnot Suomi Yksi -kurssilta tasolta 0. Opiskelu jatkuu kursseille Suomi Kaksi ja Suomi Kolme. Katso tarkempi aikataulu tästä alta! Kursseilla täytyy osata kirjoittaa latinalaisella aakkostolla. Yhden kurssin laajuus on 28 oppituntia. Löydät tarkemmat kurssien sisällöt kurssiverkkokaupasta. Klikkaa siellä kurssin nimeä, niin saat auki lisätietoja. Jos et tiedä, mikä kurssi sopii sinulle, voit olla aina peruskoulun toimistoon yhteydessä!

Kurssivalikoimassa on kursseja sekä lähiopetuksena että etäopetuksena. Lähiopetus tapahtuu opistotalolla osoitteessa Runeberginkatu 22-24, 00100 Helsinki. Etäopetus tapahtuu Zoomissa. Opettaja lähettää Zoom-linkin etäopetukseen ilmoittautuneille ennen kurssin alkamista sähköpostilla.

Huom! Jos olet jo käynyt jonkin näistä Helsingin aikuisopiston peruskoulun kursseista, et voi valitettavasti osallistua samalle kurssille uudelleen. Tarkistamme ilmoittautuneet ennen kurssin alkamista. Voit aina tarkistaa sen tai pyytää lisätietoa peruskoulun toimistosta. Myös etäkurssille osallistuminen edellyttää, että opiskelija asuu Suomessa.

Kursseille ilmoittautuminen

Aineopinnoissa on kurssikohtainen aineopintomaksu. Lukuvuonna 2023-2024 se oli 30 € / kurssi. Jatkokursseille täytyy ilmoittautua aina erikseen. Opiskelija hankkii oppikirjan itse. Lukuvuonna 2023-2024 kirja oli Suomen mestari 1, uudistettu painos.

Kun kursseja on taas tarjolla, voit ilmoittautua kurssille ja maksaa kurssin verkossa. Voit ilmoittautua silloin Wilman kurssiverkkokaupassa. Voit tarkistaa kurssiverkkokaupassa kurssin sisällön ja aikataulun klikkaamalla kurssin nimeä. Valitse kurssi klikkaamalla vihreää +-merkkiä. Kun olet valinnut kaikki kurssit, jotka haluat, klikkaa ostoskoria. Voit sen jälkeen kirjoittaa sinun sähköpostiosoitteen. Saat ilmoittautumislomakkeen linkin sinun sähköpostiisi. Pääset linkin kautta täyttämään ilmoittautumislomakkeen ja maksamaan.

Ilmoittautumiseen tarvitaan opiskelijan sähköpostiosoite ja henkilötunnus. Jos sinulla ei ole henkilötunnusta, voit ilmoittautua sähköpostilla osoitteeseen peruskoulu@helao.fi. Älä käytä toisen henkilön henkilötunnusta ilmoittautumiseen! Jos sinulla ei ole sähköpostia, niin voit ilmoittautua lähiopetukseen peruskoulun toimistossa. Etäopetukseen ei voi osallistua ilman sähköpostia.

Kurssien maksaminen ja peruminen

Lue tarkemmat aineopintojen maksu- ja peruutusehdot huolellisesti täältä.

Kurssin voi maksaa suomalaisessa verkkopankissa tai laskulla. Maksutapa valitaan ennen hakemuksen täyttämistä. Jos valitset laskun, niin lähetämme sen sähköpostilla. Täytäthän lomakkeen huolellisesti!

Saat sähköpostiin vahvistuksen, kun ilmoittautuminen on tullut onnistuneesti perille. Jos kurssi on täynnä, jäät jonoon. Olemme yhteydessä heti, jos paikkoja vapautuu. Lähetämme laskun vain, jos kurssipaikka vapautuu.

Ilmoittautumisen voi perua viimeistään seitsemän päivää ennen kurssin alkamista. Jos kurssin alkamiseen on alle viikko, ilmoittautuminen on sitova. Jos kurssilla ei ole tarpeeksi ilmoittautuneita ja perumme kurssin, palautamme maksut ilmoittautuneille. Vahvistamme kurssin alkamisen viimeistään kolme päivää ennen kurssin suunniteltua alkamista.

Kurssien aikataulu

Katso kurssien aikataulu tästä alta. Löydät kurssien tarkemmat sisällöt sekä aikataulut kurssiverkkokaupasta.

Suomen alkeiskurssit Helsingin aikuisopiston peruskoulussa

Suomen alkeiskursseja ei ole ohjelmassa syyslukukaudella 2024. Päivitämme kurssitiedot tähän, kun kursseja on taas tarjolla.


Kuva: Unsplash, salvatore ventura