Aikuisten perusopetuksen päättövaihe 

Helsingin aikuisopiston peruskoulun aikuisten perusopetuksen päättövaihe on tarkoitettu opiskelijalle,

  • jolla on päättövaiheessa vaadittavat opiskelutaidot,
  • jonka suomen kielen taito on vähintään A2.1 ja
  • opiskelijalla on alkeet hallussa matematiikassa ja englannissa ja
  • joka ei ole kotimaassaan suorittanut suomalaista peruskoulua vastaavia opintoja.

Päättövaiheen kesto

Päättövaihe kestää yleensä 1 – 2 vuotta. Opintoihin sisältyy 46-50 kurssia, ja yksi kurssi on 28 tuntia. Päättövaiheessa opiskellaan suomen kielen opintoja, englantia A-kielenä, ruotsia B-kielenä, matematiikkaa, fysiikkaa, kemiaa, historiaa, yhteiskuntaoppia, biologiaa, maantietoa, terveysoppia, uskontoa (islam) tai elämänkatsomustietoa sekä ohjausta ja valinnaisia kursseja. Päättötodistukseen vaaditaan vähintään 46 päättövaiheen kurssia, joihin sisältyy myös kaikki opetussuunnitelmassa määritellyt pakolliset kurssit.

Opiskelu päättövaiheessa

Päättövaiheen opetusta voi olla maanantaista torstaihin klo 10-20 ja perjantaisin klo 9-16 välillä, mutta opetusta on tällä hetkellä vain päiväaikaan. Lukuvuodessa on kuusi opetusjaksoa. Työjärjestys sekä kurssit vaihtelevat jaksoittain. Opiskelu on tyypillisesti päätoimista.

Päättövaiheesta jatketaan usein ammattiopintoihin, lukioon tai suoraan työelämään. Ohjauksella pyritään löytämään jokaiselle opiskelijalle sopivin jatkopolku.

Hakeminen

Jos haluat opiskella päättövaiheessa, täytä sähköinen hakulomake. Opiskelu on maksutonta päätoimisille opiskelijoille. Mahdolliset aineopiskelijat maksavat aineopiskelumaksun, josta saat lisätietoa toimistosta.

HUOM! Jos olet TE-palveluiden tai työllisyyden kuntakokeilun asiakas, varmista ensin omalta virkailijalta, voitko aloittaa opiskelun peruskoulussa!