Peruskouluun hakeminen

Helsingin aikuisopiston peruskouluun on jatkuva haku, eli voit hakea milloin vaan. Koulutukset alkavat kuitenkin yleensä joko elokuussa tai tammikuussa. Niistä ilmoitetaan etukäteen täällä opiston verkkosivuilla ja opiston omilla kanavilla.

Hakemuksen tekeminen

Voit hakea peruskouluun sähköisesti. Täytäthän hakemuksen huolellisesti!

Saat paperisen hakulomakkeen vain toimistolta. Otamme vastaan hakemuksia ensisijaisesti sähköisen hakulomakkeen kautta.

Apua hakemuksen tekemiseen

Jos tarvitset apua hakemuksen kanssa, voit olla yhteydessä toimistoon numeroon 050 300 1817 tai peruskoulu@helao.fi. Apua saat myös opiston toimistolla. Tarkista toimiston aukioloajat. Autamme mielellämme!

Hakijoiden testaus ja haastattelu

Kutsumme hakijat valintakokeeseen hakujärjestyksessä. Kutsumme hakijat aina ensin valintakokeeseen ja haastatteluun tekstiviestillä ja sähköpostilla. Emme hyväksy opiskelijoita alku- ja päättövaiheeseen vain todistuksen perusteella.

Jos uusia koulutuksia ei ole alkamassa tai koulutukset ovat täynnä, hakemus jää odottamaan kutsua seuraavaan kokeeseen ja mahdollisesti koulutukseen. Mahdollisille peruutuspaikoille etsimme ja kutsumme valintakokeeseen sopivia hakijoita hakemuksen tietojen perusteella.

Opiskelun aloittaminen

Opiskelun voit aloittaa sovitusti lukutaitovaiheesta, alkuvaiheesta tai päättövaiheesta. Se perusopetuksen koulutusmuoto, jossa aloitat, määritellään haastattelun ja valintakokeen perusteella. Kaikki kokeessa ja haastattelussa olleet saavat tiedon opiskelupaikasta, varasijasta tai hylkäyksestä kirjeellä kotiin.

Kielitaitovaatimukset

Katso suomen kielen kielitaitovaatimukset alkuvaiheeseen ja päättövaiheeseen. Lukutaitovaiheeseen ei ole kielitaitovaatimusta.

Ilmoita muuttuneet tietosi

Jos sinun tietosi, kuten osoite tai puhelinnumero muuttuvat, muista ilmoittaa niistä myös meille peruskoulun toimistoon 050 300 1817 tai peruskoulu@helao.fi.

Jos olet opiskellut jo aiemmin aikuisten perusopetuksessa, voit lähettää kopion tai kuvan sinun todistuksestasi peruskoulun toimistoon.

TE-toimiston tai kuntakokeilun työllisyyspalveluiden asiakkaat

Jos olet TE-toimiston tai kuntakokeilun työllisyyspalveluiden asiakas, on hyvä puhua vastuuvirkailijasi kanssa peruskoulusta ennen kuin teet hakemuksen. Peruskouluopintoihin on mahdollista saada myös Kelan opintotukea.