Täyttämällä aineopintojen ilmoittautumislomakkeen tai ilmoittautumalla sähköpostilla hyväksyt nämä maksu- ja peruutusehdot.

Ilmoittautumiseen tarvitaan henkilötunnus. ÄLÄ tee ilmoittautumista jonkun toisen henkilötunnuksella! Jos sinulle ei ole vielä suomalaista henkilötunnusta, voit ilmoittautua sähköpostilla. Ilmoittautumiseen tarvitaan sähköpostiosoite. Jos sinulla ei ole sähköpostia, voit ilmoittautua lähiopetukseen peruskoulun toimistossa. Etäopetukseen ei voi osallistua ilman sähköpostia.

Jos olet jo käynyt jonkin ohjelmassa olevan Helsingin aikuisopiston peruskoulun suomen kielen kursseista, et voi valitettavasti osallistua samalle kurssille uudelleen. Tarkistamme ilmoittautuneet ennen kurssin alkamista. Voit aina pyytää lisätietoa peruskoulun toimistosta.

Kurssien maksaminen

Aineopintomaksun voi maksaa suomalaisessa verkkopankissa (Svea maksupalvelut) tai laskulla. Valitset maksutavan ennen ilmoittautumislomakkeen täyttämistä. Jos valitset laskun, niin oppilaitos lähettää sen sinulle sähköpostilla. Lasku on liitetiedostona PDF-muodossa.

Jos maksaminen ei ole mahdollista suomalaisessa verkkopankissa eikä laskulla, voit maksaa kortilla peruskoulun toimistossa. Emme vastaanota käteistä. Peruskoulun kursseja ei voi maksaa liikunta- ja kulttuuriedulla.

Laskujen lähettämissä voi olla viiveitä loma-aikana. Ilmoitamme niistä erikseen.

Saat sähköpostiin vahvistuksen, kun ilmoittautuminen on tullut onnistuneesti perille.

Jos kurssi on täynnä

Jos kurssi on täynnä, täytä ilmoittautumislomake niin jäät jonoon. Olemme yhteydessä heti, jos paikkoja vapautuu. Kursseja ei makseta ennen kuin paikka vapautuu kurssille. Lähetämme sitten laskun, jos paikka vapautuu. Opiskelija vahvistaa vapautuneen paikan maksamalla aineopintomaksun.

Kurssien peruminen

Ilmoittautumisen voi perua viimeistään viikko (7 päivää) ennen kurssin alkamista. Jos kurssin alkamiseen on alle viikko, ilmoittautuminen on sitova.

Jos kurssilla ei ole tarpeeksi ilmoittautuneita ja oppilaitos peruu kurssin, palautamme maksut.

Vahvistamme kurssin alkamisen viimeistään kolme arkipäivää ennen kurssin suunniteltua alkamista.

Opiskelija menettää kurssipaikkansa, jos ei maksa kurssikohtaisia maksuja eräpäivään mennessä tai heti ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankissa. Emme palauta aineopintomaksua, jos opiskelija jättää kurssin kesken tai ei tule kurssille.

Mahdolliset muutokset

Voimme tarvittaessa muuttaa hieman yksittäisten kurssikertojen aikataulua. Opetus tapahtuu kuitenkin tällä hetkellä vain päivä- ja iltapäiväaikaan. Ilmoitamme aina muutoksista erikseen. Voimme muuttaa lähiopetuksen poikkeustilanteessa etäopetukseksi.

Ilmoitamme kurssiin liittyvistä asioista ensisijaisesti sähköpostilla. Jos opiskelijalla ei ole sähköpostia, voimme lähettää myös tekstiviestejä.

Opiskelijat voivat joskus saada kurssien ajaksi myös Wilma-tunnukset käyttöönsä, jolloin opettajat voivat viestiä kurssiin liittyvistä asioista myös Wilman kautta.


Kuva: Towfiqu barbhuiya, Unsplash